„Промяната” се разцепи! Даниел Лорер и Никола Минчев правят своя група в 48-ото НС?

16 6 284

Турбулентни процеси разтърсват бившите управляващи от „Продължаваме промяната“. Двамата съпредседатели Кирил Петков и Асен Василев вече не могат да се чувстват толкова сигурни доколко са им верни хората от най- близкото партийно обкръжение.

За недоволство от страна на Даниел Лорер и Никола Минчев алармират няколко независими един от друг източника от партията на харвардците.

Лорер, който минава за един от най-доверените хора на американското посолство, е бил най- ядосан от прибързания отказ на Петков и Василев да преговарят с ГЕРБ.

Според негови приближени Лорер казал, че двамата са можели да изчакат ден-два, да обсъдят с останалите какво смятат да правят и ако всички стигнат до един и същи извод, да обявят решението си.

„Така ни поставят пред свършен факт, а ние сме за масовка“, коментирал Лорер по думите на негови хора.

Подобна реакция имал и бившият шеф на парламента Никола Минчев, който е един от най-рейтинговите политици от редиците на „Продължаваме промяната“. Самият Минчев е радетел за проатлантическа коалиция, която да осигури „спокойни дни за България във времето на световна криза и на война”.

Реклама

Съвсем не е изключено отношенията вътре в партията още повече да се влошат, и то в близките дни, което може да доведе до отцепване на група депутати, предвождана от Минчев и Лорер.

Това ще е неочакван подарък за ГЕРБ и за всички, които не искат България да продължи в спиралата на поредните избори. Групата около Лорер и Минчев била и за по-тясно сътрудничество с .Демократична България“ – нещо, от което Кирил и Асен бягат като дявол от тамян.

За пропукването на стабилните отношения между „Промяната” и .Демократична България” свидетелствата са много. Съвсем не са случайни коментарите в средите на формациите на Христо Иванов и Атанас Атанасов, които гласят, че всъщност Кирил и Асен са леви политици със сериозни уклони към БСП.

Двамата, като видят Корнелия Нинова, това им действа като стимулант, коментират от старата градска десница, които не могат да простят, че бяха изместени от „Промяната“ дори в два от избирателните райони на столицата София.

Ако процесите на разпад вътре в партията „Продължаваме промяната”, както и между досегашните коалиционни партньори продължат, това може да доведе до пълното потъване на Кирил Петков и Асен Василев.

Със сигурност харвардци ще продължат да губят електорална подкрепа дори в столицата, където темелите на „Демократична България” са много по-устойчиви и най-важното – по-отдавнашни, пише „Филтър”.

16 Коментара
 1. ОТВРАТЕНА казва

  НЕМСКИТЕ УРОДИ НАПРЕДВАТ ЛИ И ТЕ В КЕНЕФНО- ОНКОЛОГИЧНИЯ БИЗНЕС ИЛИ СА ПО– НАЗАД ?

 2. Мариана Сумистката казва

  ОБАЧЕ ЛОВЕШКИ РАЙОН СА ПО– НАЗАД ОТ СОФИЙСКИ „ ДА ВИ КАЖА…

 3. Мариана Сумистката казва

  ШИ ТРЯБВА ДА ПООБРАБОТИТЕ МАЛКО БЮЛЕТИНИТЕ….

 4. МИНКА МИНИРАНАТА казва

  СИГУРНО ЗАЩОТО ГОЛЕМИЯТ МЕГА КОМПЮТЪР НЕ СТИГА ДО ТЯХ….

 5. ИСТИНАТА казва

  Добре де, дори и това да е така, КАКВО ПРАВИМ с ИСТИНАТА за:КТБ, ПЪТНАТА КАРТА, НОЩНОТО ШКАФЧЕ, Мата Хари, гласът от ЗАПИСИТЕ, ХАЗАРТА, „Белене“, Барселона, Капитан Андреево,……………………., за МИЛИОНИТЕ, МИЛИАРДИТЕ ОТКРАДНАТИ от ОПГ „герб“?!?!?! Толкова ли е СТРАШНА тази ИСТИНА????

 6. ОТВРАТЕНА казва

  МИСЪЛТА МИ Е„ НАЛИ НЯМАТ НУЖДА ОТ АФРИКАНСКИ ЛИДЕР КАТО БОЙКО БОРИСОВ, КОЙТО Е НЕПОДХОДЯЩ ЗА ЕВРОПЕЙСКИТЕ СТРУКТУРИ, ИЛИ ЖЕЛАЯТ ДА ГО НАТОВАРЯТ С ОЩЕ НЯКОЯ МИСИЯ, ОРИЕНТИРАНА КЪМ ПРЕКРАТЯВАНЕТО НА ЖИЗНЕНИТЕ МУ СТАНДАРТИ….?

 7. ОТВРАТЕНА казва

  ДАЛИ СЪМ АЗ ТАЗИ„ КОЯТО ТРЯБВА ДА КАЖЕ НА ЗАПАДНЯЦИТЕ„ ЧЕ ИМАТЕ ЯВЕН, СИСТЕМАТИЗИРАН ФАШИЗЪМ, КОИТО НЕ СЕ СПИРА ПРЕД НИЩО, ЗА ДА СЕ НАЛОЖИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ЕВРОПА?

 8. Мариана Сумистката казва

  ДО НАСИРАНЕ„ ЧЕ ОТТАТЪКК„ А БОКЛУЦИ ?

 9. ОТВРАТЕНА казва

  ВИЕ ПРЕЗ 2013 ГОДИНА НАЛИ ИМАХТЕ ЯДРЕНО- МАГНИТЕН РЕЗОНАНС„ МЪРШИ ?

 10. СЕРАТ КАТО САМОСВАЛИ казва

  И СТИГА С ТИЯ МАХЛЕНСКИ КУРВИ„ ЧЕ МИ ПИСНА ОТ ТЯХ ….

 11. Мариана Сумистката казва

  СЕЛСКИ ПАЧАВРИ… ТОЯ ВИРУС ИМА СЕ ОТРАЗЯВА РЕТРОСПЕКТИВНО: ФАКТИЧЕСКИ СТЕ СИ ИЗКРИВЕНИ И НЕДЪГАВИ ПО РОЖДЕНИЕ.

 12. ОТВРАТЕНА казва

  ДЖОНИ ЧОВЕЧЕЦЪТ,СЛЕД КАТО “ ПАДНА “ ПО СТЪЛБИТЕ НАЛИ НЕ МОЖЕШЕ ДА ГОВОРИ „ ОЪТЕПКИ ?
  ОСТАВЕТЕ МИ СЪРЦЕТО !

 13. ОТВРАТЕНА казва

  КАЗАХ, ОСТАВЕТЕ МИ СЪРЦЕТО, ОТРЕПКИ !

 14. ОТВРАТЕНА казва

  КЪЛНА СЕ„ ЧЕ ЩЕ ВИ ЗАПИША В КНИГАТА ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ С МЕДИЦИНСКА И ТЕХНОЛОГИЧНА АПАРАТУРА. МЯСТО НЯМА ДА СИ НАМЕРИТЕ ПОД СЛУНЦЕТО СЕГА И ЗАВИНАГИ !

 15. ОТВРАТЕНА НА МАКС казва

  ТАКА… ВЕДНАГА СИ ПРЕЦЕНЕТЕ КОЙ ГО БУТНА„ ЗАЩОТО ИМАМ НЯКОИ МЪРШИ В ПРЕДВИД.

 16. Мариана Сумистката казва

  КРОТЪК ЧОВЕК„ НО СВИДЕТЕЛ НА НЕЩО„ А ГНУСНИ УБИЙЦИ …?

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.