ПОГРОМ: Росен Плевнелиев преговаря за кабинет на ГЕРБ „анти Путин”

2 3 265

Бившият президент Росен Плевнелиев от ГЕРБ (мандат 2012 г.-2017 г.) потвърди участието си в контактната група на шайката, която ще води преговори с останалите партии в новия парламент с цел сформиране на правителство.

За създаването на контактни групи съобщи лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов във вторник, на първата си пресконференция след изборите, които отново върнаха ГЕРБ като първа политическа сила, но без мнозинство да управлява.

Борисов посочи нежния Плевнелиев и бившия външен министър от царското правителство Соломон Паси като хора с „безспорна репутация“, които той ще покани като модератори на контактната група по „първата най-важна тема“, както се изрази Борисов – „антиутиновата тема“.

Абсурдът е, че именно шофьорът от СИК наля 3 милиарда лева в руския „Турски поток”, за да свърши избегне транзита на газ през Украйна в услуга на Путин, който пък се възползва и започна война срещу Киев.

Малко след пресконференцията на ГЕРБ дойде и отговорът на Росен Плевнелиев, който бе строителен министър в първия кабинет на Борисов, след това издигнат за президент от партията.

Реклама

От изявлението на Плевнелиев изглежда сигурно, че контактна група ще има, макар засега нито една от останалите 6 партии в несвиканото Народно събрание да не е дала съгласие за преговори.

„Предстои да се формализира нейния състав, като групата остава отворена за предложения от другите проевропейски и евроатлантически партии. Контактната група ще започне своята работа след сформиране на редовното 48-мо Народно Събрание, като ще заседава и ще дава пресконференции за постигнатите резултати единствено в сградата на Народното събрание.

Няма да се посещават партийни централи и да се провеждат срещи на други места, а само пред очите на българските граждани и медиите, защото ще се работи за доверие и прозрачност“, пише Плевнелиев в позиция до медиите.

На пресконференцията Борисов обясни, че срещи ще има с всички партии в парламента, то в позицията на Плевнелиев изрично се посочва, че „контактната група ще проведе срещи с всички проевопейски и демократични сили за търсене на съгласие по принципи и приоритети, на които да стъпи едно бъдещо правителство за преодоляване на кризите и стабилизиране на държавата“.

Иначе Плевнелиев не е пропуснал да благодари и за „оказаното доверие да се включа в контактна група за търсене на съгласие по принципи и приоритети, на които да стъпи едно бъдещо редовно правителство“.

„Целта е да се промени подходът, да се възстанови диалогът, да се работи за доверие, да се търси обединение около базисни принципи, национални приоритети и работещи решения“, завършва той позицията си. 

2 Коментара
  1. курвалан казва

    този капут слескан ,най -мразения червей след боко ,що не си ебе путката майчина ,едвам влиза в стая -рогата му като на лопатар ,кой не еба жена му а е калко я тъпчат сега

  2. Ставри казва

    Този политически цирей който се готви тотално ще ни разсипе…..най накрая…..еврейска американска гнилоч ще ни ебе майката накрая

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.