Кабинетът се пече: Киро отряза Бойко – за коалиция с ГЕРБ остават ДПС, ДБ и Копейкин

0 1 658

Кирил Петков отряза Бойко Борисов за коалиция. Така пътят до прогнозирания от Narod.bg кабинет на ГЕРБ-ДПС-ДБ със „златен пръст” Костя Копейкин вече е трасиран.

“Продължаваме промяната“ ще откаже евентуална покана за коалиционни преговори с ГЕРБ, обяви пред БНТ съпредседателят на ПП Кирил Петков.

Той повтори няколко пъти, че цялата политическа отговорност е върху ГЕРБ, които са длъжни да направят всичко възможно да формират правителство. Петков каза, че ГЕРБ имат много голям избор с ДПС и да използват „Възраждане“ като „златен пръст“.

“ГЕРБ нямат проблем със силно националистични формации“, каза Петков. За „Български възход“ той каза, че все още не може да се ориентира какви са възможностите, но напомни, че партията е имала силно проруска риторика.

Той обясни, че дългосрочната мисия и кауза на “Продължаваме промяната“ е да нямаме нищо общо с корупцията, но към това се допълва много силен социален елемент, което я различава от „Демократична България“.

Реклама

“Всякаква подмяна на нашите обещания би била предателство към нашите избиратели“, каза Петков на въпроса дали все пак има някакъв  начин да бъде подкрепено правителство с мандата на ГЕРБ.

„Колкото време ще отнеме да променим България – толкова. Ние сме тук с кауза“, каза Петков.

Той обяви, че сега ГЕРБ трябва “задължително да формират правителство, защото иначе ще се окаже, че те не могат да носят политическата отговорност с тяхната риторика за „ред в хаоса“.

“Ние успяхме да формираме правителство“, каза Петков и напомни, че през декември ПП са успели да обединят партии, които никога преди не са били заедно.

Петков каза, че ПП следи полититики на ГЕРБ и ако правят разумни неща, те ще получават парламентарна подкрепа. „Ние ще сме конструктивна опозиция“, каза Петков.

Под разумни неща той изброи изпреварващо увеличаване на пенсиите спрямо инфлацията и диверсификация на доставките на газ. Като негативни възможности той изброи “обръчите от фирми на ДПС“ и “модела Добринка“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.