ИЗМАМА в Narod.bg: „Дневникът е подправен” – три машини за гласуване изпищяха

2 2 223

В три секции машините за гласуване са изписали при включване „Дневникът е подправен“, съобщи ЦИК. Затова вотът в тях се осъществява с хартиени бюлетини. Машините в общо 10 секции са дали някакъв проблем.

За „Дневникът е подправен“ първо се разчу в секция 328 във варненския квартал „Владислав Варненчик“.

Председателят на Варна РИК – Варна Велин Жеков заяви пред „Сега“, че не разполага с техническата компетентност, за да прецени дали това означава опит за въздействие върху машината. Случат и предаден на прокуратурата. Според експерти се е включила защитната система на машината.

Като цяло МВР не отчете сериозни нарушения на обществения ред в началото на изборния ден. Гражданите могат да подават сигнали на денонощната телефонна линия 02/9011298

Започва изборният ден за 48-ото Народно събрание. Точно в 7:00 часа отвориха секциите в цялата страна. 6 602 000 са избирателите, които имат право да дадат своя вот.

Реклама

11 013 са машините за гласуване в страната и в чужбина на парламентарните избори на днешния 2 октомври – 10 474 в страната, 539 са в чужбина.

В 2 785 секции, които са за под 300 избиратели, ще се гласува и с хартия.

6 624 са кандидат-депутатите на тези избори.

Отпечатани са близо 8 милиона хартиени бюлетини в случай на техническа неизправност на някои от машините. Във всички секции ще има и хартиени бюлетини, които ще се използват при възникнал проблем.

Няма да се сменят машините в деня на изборите, ако има проблем, ще се минава на хартиени бюлетини.

От Централната избирателна комисия (ЦИК) очакват значително да се улесни приемането на протоколите от секциите и зад граница.

Изборният ден ще приключи в 20:00 часа. По изключение може да продължи и до 21:00 часа, ако има избиратели пред секцията.

2 Коментара
  1. Александър казва

    Това е САБОТАЖ на Машините !!! Нещо като Чартизма в Англия преди векове !!! ДПС и ГЕРБ ще трошат машините – искат купените гласове !!! ЦЕЛТА Е : слаба избирателна активност, хартиени бюлетини, купени гласове, подправени протоколи в комисиите !!! ИСКАТ ВЛАСТ И ПАРИ В ЧЕКМЕДЖЕТАТА !!!!

  2. Антикомунист казва

    Ей, горния педераст. Всичко което си написал е подла коммунистическа льжа педераст мръсен.Точно обратното е.Бълг. комунисти ги ползват машините на Мадуро за ужасна измама на изборите с цел накрая да наложат отново диктатурата на Сталин.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.