Жителите на Банско до Narod.bg: Тарикат разцепи партията на Стефан Янев (СНИМКИ)

3 30 731

Банскалията Георги Делиев – мъжът на кандидат-депутатката от „Български възход” адв. Надежда Самарджиева, за която Narod.bg вече писа, се е превърнал в най-близкия човек до Стефан Янев, който кадрува и решава кой ще бъде в листите.

Именно Делиев е автор на безумната идея водачите на листи да събират по 300 подписа и да подсигурят финансиране между 20 и 50 хиляди лева, пише в нов сигнал до Narod.bg от жители на Банско.

Георги Далиев и съпругата му Надежда Самарджиева са превзели „Български възход“

По този начин адвокатският съпруг принудил членовете на ръководството на партията и местните координатори да се оттеглят и продал първите места в листите.

Членовете на ИС и КС на партията са подредени предимно на 2-о и 3-то място, някои дори не са в листите.

В централата на партията всеки ден избухват скандали, много от хората, близки до Янев, вече го напуснаха и не искат да чуват за него.

Реклама

Никой от ръководството на партията не знае откъде са се появили по-голямата част от водачите на листи, които не гласувани от тях. Повечето от водачите са засичани в близкото кафене в компанията на Надежда Самарджиева, която прибирала неща от тях за първото място.

Георги Далиев е автор на повечето абсурдни пиар стратегии на партията, които втрещяват дори най-близките до Янев – „Защо тръбата е цяла”, както и създаването на политически борд, в който ще влязат представители на църквата. Самият той има бизнес обвързаности с БПЦ, неговата фирма сключва договори за изработка на огради, врати, свещници…

Ако Янев заплашваше президента Радев преди няколко месеца по рейтинг, то сега одобрението към него е сринато до минимум благодарение на семейството от Банско.

Двамата станали близки, демонстрирайки завидна енергия за работа, а в действителност имитирали дейност, правейки интриги, с които да разкарат конкурентите си и да ги заменят със свои хора. Така са овладели цялата партия на централно и регионално ниво.

Членове на ръководството вече са подписали заявленията си за напускане, но изчакват да премине предизборната кампания.

Всички в партията вече подкрепят Ралица Симеонова, която всъщност е истинският създател на „Български възход” и автор на идеологията и се съгласяват, че партията е превзета от партийни отломки и ренегати.

3 Коментара
  1. ОТВРАТЕНА казва

    МНОГУ ТЪПА КУРУА НАДЕЖДА

  2. Нумер казва

    Първо тоа никога не може дее Банскалия оти в Банско Далиеви нема и второ и нечя в село!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.