Дрогираният убиец с поршето Димитър Любенов е милионер от ДДС афери с Цецо Циганина

8 6 741

Пияният и надрусан пътен убиец Димитър Любенов, който в неделя в 4 ч. сутринта помля с лъскавото си порше „Панамера“ форд и уби на място возещия се на задната седалка французин Лорен Пети, се оказа забъркан в множество ДДС афери, свързани с пътното строителство.

Според източници на „Уикенд“, 39-годишния Любенов е участвал в множество измамни схеми на големи строителни фирми, ангажирани в пътното строителство с цел източване на ДДС.

Официалният бизнес на дрогираният джигит е свързан с изграждане на канализационни шахти и извозване на строителни отпадъци. Фирмата е сравнително малка, през 2019 г. декларира оборот от около 250 000 лева, но не това е реалния размер.

В последните 2 години дружеството „изригва”, тъй като печели и куп обществени поръчки.

Истинският бизнес на лекето обаче е друг. Чрез неистински документи и надписани фактури, уреждани от Любенов, големи пътно-транспортни фирми са прибирали неправомерно милиони левове от държавата.

„Димитър Любенов и съдружникът му не са двигателите на тези финансово-престъпни схеми, но са се облагодетелствали със стотици хиляди левове, ако не и с милиони. Работят съвместно с пътищаря Цецо Циганина, който изгради пътя-убиец край Своге.

Фирмата на Любенов е замесена и в схеми с обезопасителни огради по магистралите, свързани с брата на бившия началник на НСО Тодор Коджейков“, разкрива пред „Уикенд“ запознат с далаверите и с покровителите на 39-годишния джигит.

Димитър Любенов се занимава и с внос на автомобили, където също е въртял данъчни измами – регистрирал е лъскави возила на фирми-бушони, теглейки неправомерно ДДС в размер на 20% от стойността на продадените автомобили.

В нощта на катастрофата 39-годишния пътен рецидивист се е наливал с уиски и е шмъркал кокаин до 3 часа след полунощ в лъскавия столичен ресторант „Кастело ди Сан Марино“ в баровския столичен квартал „Бояна“.

През последните месеци Любенов е бил чест посетител в тузарското заведение заради интимната си връзка със засукана сервитьорка.

Очевидци твърдят, че преди Любенов да се качи в спортния си автомобил, той изшмъркал 2 грама кокаин и изпил почти цяла бутилка „Джони Уокър“ – черен етикет в компанията на любовницата си.

Бизнесменът със сенчеста закваска е официално женен за столична фризьорка, която в миналото е имала брак с мастит столичен наркобос, който обаче я зарязал заради популярна плеймейтка.

„Митко беше пред развод заради сервитьорката, с която дори не криеше връзката си. Съпругата му, която яростно го защитава по медиите, е наясно с интимната връзка на мъжа си“, разкрива познат на Димитър Любенов.

Според думите му, през последните няколко месеца 39-годишния мъж рязко залитнал по дрогата и алкохола покрай любовта си със сервитьорката.

Записал се на фитнес и даже си наел професионален фитнес инструктор – Марчо Марков, познат от участието си в шоуто за оцеляване „Сървайвър“ преди години.

Реклама

Остава загадка как солидно пияният и нашмъркан с 2 грама кокаин Димитър Любенов е съумял да стигне чак до „Ринг мол“ в столичния квартал „Младост“, без преди това да катастрофира тежко.

Очевидци на бруталната катастрофа в района на търговския център в ж.к. „Младост“ разказаха, че поршето за 300 000 лева на Любенов ги е подминало със скорост от над 200 км/ч. Експертизата доказа, че скоростта е била 195 километра.

Видеокадри от бруталната катастрофа показаха как баровския автомобил се насочва фронтално към малкия „Форд Фокус“ на локалното платно на Околовръстното шосе, удря го странично и обръща автомобила с двамата возещи се французи на задната седалка по таван.

Загиналият на място 66-годишен французин Лорен Пети и приятелката му Бриджит Лабиш са пътували към летището, прибирайки се от ваканция в Банско. Возел ги е служител на хотела, в който французите са били отседнали.

Бруталната катастрофа станала пред линейка, която веднага спряла. Любенов, който нямал травми, излязъл от колата си и според няколко очевидци се държал нагло. Когато го попитали как може да кара толкова рисковано и бързо и да убие човек, джигитът изкрещял:

„Какво ви пука за някакви французи!? Вие българи ли сте? Аман от чуждопоклонници!“

Столичен полицай потвърди пред „Уикенд“, че Димитър Любенов се държал изключително нагло и с негови колеги, отзовали се на местопроизшествието.

Джигитът категорично отказал да даде проби за алкохол и наркотици и арогантно обявил на полицаите: „Няма да духам на дрегера, не искам да ме тествате за наркотици! Имам човек във ВМА, там ще дам кръвна проба!“.

Ден по-късно от ВМА обявиха, че Любенов е шофирал под влияние на кокаин и с 1,73 промила алкохол в кръвта си.

Въпреки, че категорично е установено, че 39-годишния джигит е шофирал мъртво пиян и надрусан, Любенов отрече и пред съда да се е качил зад волана под въздействието на алкохол и наркотици. Според обясненията му, той чакал близо 30 минути шофьор от „Дринк енд драйв“ да го вземе, но тъй като водачът се забавил, сам подкарал поршето си.

Познати на Димитър Любенов обаче са категорични, че той почти всяка вечер е шофирал поршето си надрусан и пиян – напук на твърденията и на жена му, и на съдружника му, че бил противник на алкохола и наркотиците.

„Плаща подкупи на катаджии и полицаи, когато го спрат – дава им по 200-300 лева. Повечето полицаи го познават, тъй като той често нарушава закона за движение по пътищата“, твърдят свидетели на безрасъдното му шофиране.

Джигитът има 29 фиша за превишена скорост и други пътни нарушения, като половината от глобите му на стойност 1950 лева не са платени.

„Той си има хора в КАТ, които му оправят фишовете, когато се натрупат. Чувал съм, че заедно с още трима-четирима негови приятели е на месечен абонамент – компанията си плаща по 2000 лева на служител, отговарящ за камерите в София, който трие кадрите“, разказва познат на Димитър Любенов.

Заради опасения, че правосъдната ни система ще покрие надрусания и пиян убиец на пътя и той няма да понесе заслуженото си наказание, френския посланик Флоран Робин също коментира инцидента, изразявайки очакване, че „предизвикалият катастрофата пътен рецидивист ще се изправи пред строго правосъдие“.

Прокуратурата ще повдигне обвинения срещу Димитър Любенов за причиняване на смърт при евентуален умисъл заради скоростта от 195 км/ч и факта, че джигитът е шофирал пиян и надрусан. Това означава, че сенчестия бизнесмен ще влезе в затвора за 15 години. Дано ако не любимата му сервитьорка, то поне жена му го дочака…

8 Коментара
 1. ГНУС„ ГНУС„ ГНУС..... казва

  КАЖЕТЕ НА ГНУСНИТЕ НЕМЦИ, ЧЕ ПАПИ ДОКРАЯ НА ЖИВОТА СИ НЯМАШЕ ДА ИМА ШАНС С ПРИРАСТА НА НАСЕЛЕНИЕТО !

 2. Аха казва

  МЕСОПРЕРАБОТКАТА НА КУРВИТЕ

 3. ОТВРАТЕНА казва

  ФАКТИЧЕСКИ, ОБВИНЕНИЯТА ЗА ЗЛОУПОТРЕБА С ВЛАСТ СЕ ПРЕВЪРНАХА В ОБВИНЕНИЯ ЗА ТЕЖКИ ЗЛОУПОТРЕБИ С ВЛАСТ.

 4. ОТВРАТЕНА казва

  ВИЕ СТЕ СИ НЕАДЕКВАТНИ, ГНУСНИ ОТРЕПКИ ! МАНДЖУРСКИ КАНДИДАТИ НА КИЛОГРАМ КАТО КИТАЙЦИ.

 5. ОТВРАТЕНА казва

  АЗ ПОМИСЛИХ, ЧЕ КАДРИТЕ ГИ ТРИЯТ “ ГЕРБ “ И ЧЕ ИЗПОЛЗВАТ УБИЙЦИ ЗА ЦЕЛИТЕ СИ, НА КОИТО СА ОБЕЩАЛИ ПЪЛНА ХВАЛБА И ПОЧЕСТИ, А СЪЩО И НЕОПИСУЕМО ВИСОКИ ОБЛАГИ…..

 6. ОТВРАТЕНА казва

  Е ДА„ АМА ТЪПАТА “ РОДСТВЕНИЦА “ ВСЕ ПОВЕЧЕ ЗАГАЗВА.

 7. ОТВРАТЕНА казва

  ТО ДА НЕ Е КАТО ДА СЛОЖИШ ТИПОВО БРАШНО В БЕЛИЯ ХЛЯБ ?

 8. МИНКА МИНИРАНАТА казва

  БОКЛУЦИ„ НАЛИ ЗНАЕТЕ„ ЧЕ ОСВЕН НЕОБЯТНИЯ СИБИР„ РУСИЯ СИ ИМА И МОНГОЛИЯ ЗА ИЗАВЛИЧАНЕ НА ПРИРОДНИ РЕСУСРСИ…..

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.