АРЕСТ! Общинар от ГЕРБ в килия за купуване на гласове

1 4 340

Общинският съветник от Петрич Траян Стоименов, представител на партия ГЕРБ, е задържан за купуване на гласове в полза на партията си, научи „Дневник“ от МВР.

Той предлагал различни суми с цел уговаряне на жители на селата в общината да гласуват заедно със семействата им за политическата сила. Има информация, че общинският съветник всекидневно обикалял селата с пикапа си. Колата няма регистрация, но в нея са намерени голямо количество регистрационни табели.

В Етрополе е задържан 21-годишен мъж, предлагал на потенциални гласоподаватели по 50 лв., за да гласуват за определена партия на изборите утре, съобщи МВР.

При извършения обиск в дома му е открит и иззет списък с данни на 53 граждани, както и за избирателна секция.

В село Ставерци, община Долна Митрополия, в лек автомобил „Ленд Ровър“ , собственост и паркиран пред дома на 57-годишен жител на селото, е открита тетрадка с ръкописно изписани на 17 страници, лични данни – три имена, ЕГН-та и номер на лични карти на жители на община Долна Митрополия

Реклама

Според събраната до момента информация, на конкретна дата и място в града, мъжът е провеждал лични срещи, на които е записвал данни от личните карти на хората и ги уверявал, че ще плати на всеки по 40 лева, след като гласуват за конкретна политическа партия.

Мъжът е задържан за 72 часа, признал се е за виновен и очаква да получи условна присъда. Освен него са задържани още осем души, съпричастни към престъплението.

От началото на предизборната кампания до 10 часа днес са образувани общо 440 преписки и 56 досъдебни производства във връзка с нарушения на политическите права на гражданите, свързани с изборите за 48-о Народно събрание, съобщи прокуратурата.

Най много са случаите в апелативния район София – 23. Под контрола на апелативната прокуратура във Велико Търново – 11, във Варна – 10, в Пловдив – 7, Бургас – 5.

Привлечени като обвиняеми са петима граждани. Постановени са 256 отказа за образуване на досъдебни производства поради липса на доказателства за извършени престъпления.

1 Коментар
  1. Рускиня казва

    Ще ви дойде отново лъжеца, крадеца, сикаджията тиквата на когото ако възразите ще ви размазва с 200 както 13 години дерибействаше и българските гъски бяха скубани за пух – пари.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.