Убиецът с поршето за 300 бона Димитър Любенов въртял бизнес със столичен кмет (РАЗКРИТИЯ)

7 9 589

Изпомпване на септични ями и договори за извозване на строителни отпадъци с общинска фирма. Това са източниците на доходи, с които 39-годишният убиец на пътя Димитър Любенов е забогатял, за да си купи порше „Панамера” за малко над 300 хиляди лева, показа проверка на „Филтър”.

С тази кола джиг тът помете скромен форд „Фокус” на околовръстното шосе в неделя сутринта и уби френския турист Лорен Пети. Тежко ранена е сънародничката му Бриджит Лабиш.

Това е поредният скандален случай на пиян и дрогиран шофьор, който убива невинен на пътя в България. Анализ на кръвта на бизнесмена показал, че е употребявал кокаин, а пробата му за алкохол е 1,7 промила.

Наглецът дори налетял на случайни хора, които се опитали да помогнат на жертвите, с думите: „Какво ви пука за тези чужденци, вие българи ли сте?“, а преди това се обадил на съдружника си Стойчо Тодоров, за да му каже, че панамерата е „на кайма” след удара.

Двамата са собственици на фирмата „СиД Партнерс”, която се води официален собственик на лизинговото порше убиец. Освен това Любенов има и друга – „Деал ауто”, но тя няма дейност и не печели от нея. Легалните пари на обвиняемия са от първото дружество. А то не е случайно.

Реклама

Създадено е през 2013 година и до 2019 декларира скромни печалби, които варират от 2 до 13 хиляди лева на година. За последните две години „СиД Партнерс” на Любенов и съдружника му Стойчо Тодоров не е обявявала годишни финансови отчети.

Точно тогава обаче фирмата им за отпушване на канали и изпомпване на септични ями започва да работи със Столичната община. Подписват договор с общинската фирма „Софинвест”. Наред с мащабните строежи на инфраструктурни обекти и ремонти на общински сгради, „Софивест” има и депо за отпадъци в кв. „Враждебна”.

Фирмата на Димитър Любенов и Стойчо Тодоров сключва договор, за да извозва строителни отпадъци до депото. Според запознати с тозц бизнес това няма как да се случи без дебели връзки в общината. „СиД Партнерс” наема контейнери, камиони и започва да печели от услугата си.

Извозват отпадъци от големи ремонтни и строителни дейности. Едцн от последните им договори е с община „Овча купел” е подписан от кмета. Проверката на Narod.bg показа, че в момента „Овча купел” се управлява от Ангел Стефанов от „Демократична България”, предишният е Христина Семерджиева от ГЕРБ.

По този контракт фирмата на Димитров е извозила 83 тона строителни отпадъци от къща в Горна баня.

Освен това „СиД Партнерс” развива и някои други дейности, които са посочени на сайта им. Освен изпомпване на септични ями в баровските квартали в полите на Витоша, дружеството пръска срещу хлебарки, мие улици, отпушва канали. Макар и скромна по размер, дейността на фирмата на арестувания Любенов все пак има доходи.

За разлика от тази на Георги Семерджцев. Дрогираният бивш футболист уби две момичета с лизинговия си джип на 5 юли на бул. „Черни връх” в София. Той е собственик на автомивка, но не е отчел нито лев приход към държавата. Парите за колата са от продажба на дрога, категорични са разследващите.

7 Коментара
 1. Мариана Сумистката казва

  Я ОЩЕ ЕДИН ТУМОР„ ДЕ ! НАКРАЯ ИЗЛЕЗЕ„ ЧЕ СТЕ СИ ЖИВ ТУМОР…

 2. ОТВРАТЕНА казва

  ПРЕДПОЛАГАМ„ ЧЕ ОТТУК НАТАТЪК ВСЕ ДО ЧАКЪЛ ЩЕ Я ДОКАРВАТЕ„ ДОЛНИ МЪРШИ !

 3. Мариана Сумистката казва

  ОЩЕ НЕ СЪМ ПРОВЕРИЛА ДАЛИ СА ПАВЕТА, ИЛИ САМО ПЛОЧКИ, ДОЛНИ МЪРШИ !

 4. Мариана Сумистката казва

  ПРЕДПОЛАГАМ„ ЧЕ ПАВЕТАТА СА ИЗПИСАНИ ПРЕЗ СИТИ БАНК„ А МЪРШИ …?

 5. Мариана Сумистката казва

  ПРЕДПОЛАГАМ„ ЧЕ ПАВЕТАТА СА ИЗПИСАНИ ПРЕЗ СИТИ БАНК, А МЪРШИ ..?

 6. ОТВРАТЕНА казва

  2, 8 МИЛИАРДА ЛЕВА ЗА ФИНАНСИРАНЕ НА “ ТРЪБА „„ ПО КОЯТО НИКОГА НЯМА ДА ПОТЕЧЕ ГАЗ ! ТОЗИ БОЙКО Е ЛУД….

 7. Мариана Сумистката казва

  ВСЕ ПАК, СТРОЕЖЪТ НА ТРЪБАТА УЗАКОНЕН ЛИ Е ? ЗАЩОТО АЗ МОГА ДА ВИ ГО УЗАКОНЯ МНОГО БЪРЗО ! ГРАТИС …..

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.