Възмездие в Narod.bg: 3 години затвор за Красимир Дачев!

6 3 291

Безобразията на ДС приватизатора Красимир Дачев, осветлени в серия разследвания на Narod.bg, започват едно по едно да влизат в полезрението на прокуратурата.

Последното ни разкритие за ученика на мафиотския бос Исмет Рашид Тюркмен Шабан – Стария Фатик, разкри практиката белокосият схемаджия да се вписва в бордове на компании чрез използване на декларации с невярно съдържание.

Това, обаче, е престъпление по чл. 313 от Наказателния кодекс, който носи до 3 години затвор.

Ето какво казва НК:

Чл. 313. (Изм. – ДВ, бр. 28 от 1982 г.) (1) (Изм. – ДВ, бр. 10 от 1993 г., изм. и доп., бр. 92 от 2002 г.) Който потвърди неистина или затаи истина в писмена декларация или съобщение, изпратено по електронен път, които по силата на закон, указ или постановление на Министерския съвет се дават пред орган на властта за удостоверяване истинността на някои обстоятелства, се наказва с лишаване от свобода до три години или с глоба от сто до триста лева.

Както вече писахме, сенчестият приватизатор, заграбил над 100 МИЛИОНА ДОЛАРА само с грабежа на 80% от „Свилоза”, е влязъл в полезрението на държавното обвинение с една от далаверите си – използване на декларации с невярно съдържание.

Реклама

Красимир Дачев няколко пъти е вписвал, че не е бил член на орган на управление на търговско дружество, обявено в несъстоятелност.

Декларирането на това обстоятелство е задължително условие за вписването на членове на органи на управление на акционерни дружества и дружества с ограничена отговорност.

Само дето Красимир Дачев не само че е бил член на орган на управление на такова дружество, но дори става въпрос за банка, обявена в несъстоятелност,  на която той е бил Председател на Надзорния съвет.

Наглостта на назначения милионер стигала дотам, че да обяснява на колегите си – членове на същия НС и на УС на банката, че те вече не могат да бъдат избирани на такива длъжности. За него, обаче, забрани няма, а законът се спазва само, когато на беловласия хитрец му изнася, подчерта източник на Narod.bg от прокуратурата.

Сега на ход е държавното обвинение, което, ако иска, може да използва стотиците факти, изнесени от Narod.bg за начина на правене на „бизнес” от Красимир Дачев.

След това е наред съдът и килията с южно изложение предвид достолепните 72 години на „предприемача”.

6 Коментара
 1. Мариана Сумистката казва

  НЕЩАСТНИ ПСЕТА

 2. Мариана Сумистката казва

  ПРИНЦИПНО ВИЕ НЕ БИХТЕ МОГЛИ ДА СИ ПОЗВОЛИТЕ СКЪПОСТРУВАЩИ ПЛОЧКИ ОТ БРОНЕНОСЕЦ.

 3. Мариана Сумистката казва

  ТАКА„ ЧЕ С ТОЛКОВА МНОГО ТАЛАШ, ОЧАКВАЙТЕ СЛЕДВАЩИЯ ТИРАЖ; И ДАНО ДА НЕ СТЕ НА БАРАЖ, ИЗРАВНЕНИ С “ МОСЮ БРИКОЛАЖ „….

 4. МИНКА МИНИРАНАТА казва

  ГЕШЧЕТО КАТО НАУЧКИ КАКВА ПРОКУРАТУРА Е ОБЕЗВРЕДИЛ, ЩЕ ПОДСКОЧИ ОТТУК ДО МАРС !

 5. Мариана Сумистката казва

  Е„ ВИЕ ИМАТЕ МРЪСЕН ВЪЗДУХ И УВЕЛИЧАВАТЕ ОЗОНОВАТА ДУПКА.

 6. […] Възмездие в Narod.bg: 3 години затвор за Красимир Дачев! […]

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.