АРЕСТ! Сгащиха ДПС общинар от кръга „Хасан Азис” да купува гласове по 50 лева

0 1 120

На 28.09.2022 г в полицията в Кърджали с разпит на свидетел е започнато досъдебно производство за това, че на 27.09.2022 г. около 14.30 ч. Алтънай Халил, общински съветник от ДПС, предложил на Камен Ангелов от Кърджали по 50 лв. на човек от семейството и близките му /около 30 човека/, за да гласуват в полза на ДПС на предстоящите избори за парламент.

Алтънай Халил иска да мине евтино – само по 50 лв. за глас

Камен Ангелов е разпитан пред съдия, а Алтънай Халил, който е много близък до пробития кмет Хасан Азис, е задържан за срок от 24 часа.

От ДПС веднага скочиха, убедени в своята „невинност”:

„Пореден опит за омаскаряване и очерняне на политически активисти, и то четири дни преди парламентарните избори!

Реклама

С всички сили продължаваме да се борим срещу произвола и полицейщината, които някои хора си въобразяват, че може да упражняват безпочвено и безнаказано.

Свидетели сме на евтин политически сценарий с мотиви на полицейщина, целящ да подготви аудиторията за поредната доза милиционерска агитация!

Остро се противопоставяме на всеки опит за омаскаряване на честни хора с цел политически дивиденти преди изборите!“.

Утре в 9.00 ч. Общинският съвет на ДПС в Кърджали ще внесе жалба срещу неправомерното задържане на общинския съветник Алтънай Халил, каза още Хасан Азис.

Областният съвет на ДПС и кандидатите за народни представители щели да оповестят своята позиция за случващото се в утрешния ден.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.