Стефан Янев се катери по гърба на Радев за повече избиратели

7 1 302

Хората на бившия служебен премиер убеждават възрастните, че бил човек на президента

 „Президентът Румен Радев подкрепя Български възход“. Така хората на Стефан Янев в страната усилено агитират избиратели, за да прескочат бариерата от 4%  за влизане в парламента, пише Филтър, като се позовава на свои източници, присъствали на събития на партията в големи градове в страната.

Според социолозите партията на бившия служебен премиер е на границата, но запознати с проучванията са категорични, че няма шанс да стане част от 48-ото Народно събрание и дори партията на Мая Манолова има повече фенове от него.

Всъщност амбициите на Стефан Янев за самостоятелно участие в политиката са причина за раздора му с Румен Радев. И двамата отричат да имат връзка след края на втория служебен кабинет, но хората на Янев по места усилено агитират зад гърба на президента, за да се възползват от високия му рейтинг.

Избирателите от малките населени места обаче масово не знаят за раздора му с Радев и продължават да го свързват с него с помощта на хората от листите.

Реклама

Стефан Янев беше един от най-доверените хора на Радев в администрацията му като секретар по сигурността и отбраната. След това бе назначен от държавния глава за служебен премиер. Янев очевидно много хареса властта и реши да остане в правителството на ПП като военен министър, но бързо напусна след неадекватно изказване, че войната в Украйна е военна операция.

По това време обаче Янев вече беше подготвил почвата за партията си чрез приближената му Ралица Симеонова. Впоследствие обаче тя го напусна още преди началото на кампанията. Последваха я и други, сред които и дъщерята на социолога Юрий Асланов. За да печели гласове, бившият служебен премиер се коалира с отцепниците от Атака – партия Свобода, с АБВ на Георги Първанов и със Съюза на свободните демократи на Стефан Софиянски.

Листите на Български възход за изборите са къси, а повечето водачи са пенсионирани полицаи и военни. Един от тях е Кръстю Сотиров от Разград, който беше директор на МВР преди 15 г. и името му беше замесено в издаването на фалшив паспорт на наркотрафиканта и настоящ затворник Будимир Куйович.

Единствената, но косвена връзка на партията му с президента остава Красимир Иванов, който е водач в Русе. Той е мениджър на Приста Ойл, а компанията е собственост на братята Атанас и Пламен Бобокови. Те бяха сочени за близки до Радев покрай съветника му Пламен Узунов. Узунов и Пламен Бобоков още са обвиняеми по разследване за търговия с влияние, чиято съдба е неизвестна вече повече от 2 г.

Кампанията на Стефан Янев е най-слаба в сравнение с всички останали партии, които социолозите подреждат над чертата. За трите седмици на кампанията той не се е появявал и заедно с лидерите на коалиционните си партньори сред избирателите.

7 Коментара
 1. ОТВРАТЕНА казва

  ОТКЪДЕ ИДВА ТАЗИ БЕЗПРИМЕРНА СМЕЛОСТ НА ИСТИНСКИТЕ ПИЛОТИ – ВЪЗДЪРЖАТЕЛИ ?

 2. Мариана Сумистката казва

  ИСТИНСКИТЕ МЪЖЕ НЕ СЕ САМОУБИВАТ ЗАРАДИ КУРВИ„ НАЛИ? САМО ГЛУПАЦИТЕ.

 3. ОТВРАТЕНА казва

  НАЙ– МАЛКО ПОВРЕМЕ НА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА СЛУЖЕБНИЯ СИ ДЪЛГ….

 4. Рецидив казва

  НЯКАК СИ МАЙОР ТЕРЗИЕВ Е БИЛ НАПЪЛНО УВЕРЕН В УМЕНИЯТА СИ„ ЧЕ ЩЕ УСПЕЕ ДА “ ПОРАЗИ “ ЦЕЛТА…… АКО НЕ С ДРУГО„ ПОРАЗИ ТЕЗИ„ КОИТО ТРУДНО МОГАТ ДА БЪДАТ ПОРАЗЕНИ С БЕЗПРИМЕРНАТА СИ СМЕЛОСТ…..

 5. Мариана Сумистката казва

  АЗ ТЪРСЯ УБИЕЦА !

 6. ОТВРАТЕНА казва

  ДА НЕ МИ Е ИМЕТО МАРИАНА„ АКО НЕ ОТКРИЯ ВРЪЗКА МЕЖДУ УБИЙСТВОТО НА ПИЛОТА И ЕКЗЕКУЦИЯТА НА МОМЧЕТАТА….

 7. LET ME GUESS казва

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.