НА ФИНАЛ: Тъстът на Богомил Манчев отива на съд за 1,2 милиона далавери с бедствия и аварии

12 10 213

Софийска градска прокуратура изпрати в Смолянския окръжен съд делото срещу бившия кмет на Неделино Стоян Беширов, чиято дъщеря Нели е бе съпруга на енергийния бос Богомил Манчев, създател на „Риск Инженеринг”. Старта на процеса срещу бившия тъст на мултимилионера става броени седмици, след като Народното събрание закри спецсъда и спецпрокуратурата.

Подсъдимият кмет е баща на Нели Беширова, която наследи империята на Богомил Манчев след раздялата

Обвинителният акт за присвояване на над 1,2 млн. лв. от държавния бюджет бе внесен преди 5 години. Оттогава досега по делото не е направена и крачка напред.

Подсъдими са бившият кмет Стоян Беширов, зам.-кметицата Румяна Караиванова, Николай Симеонов – бивш гл. експерт инвеститорски контрол в общината в мандата на Беширов, Митко Петрово – инвеститорски контрол в общината в момента, общинските съветници и бизнесмени – Ружко Младенов и Огнян Годумов, Бойко Симеонов – търговец, един от основните строители по времето на Беширов, Младен Паналов и Младен Скечелиев – специализирали в строителството на екопътеки и подпорни стени.

Деветимата са обвинени за длъжностно присвояване в особено големи размери, представляващо особено тежък случай – чл. 203, във връзка с чл. 201 от Наказателния кодекс, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от десет до двадесет години.

Извършители са бившият кмет и неговата заместничка, а останалите седем лица са помагачи.

Разследването в община Неделино започна през 2014 г.

Реклама

Прокуратурата се самосезира след излъчен репортаж на Васил Иванов по Нова телевизия в предаването „Разследване“.

Ден по-късно ДАНС и прокуратурата влязоха в сградата на общината и иззеха множество документи. Направено бе и претърсване и изземване в офиси на фирми.

На следващия месец специализираното звено за борба с корупцията към Софийска градска прокуратура привлече като обвиняеми Беширов и Караиванова и поиска отстраняването им от длъжност.

Обвинението срещу деветимата е описано в над 120 страници.

В него са разкрити 25 деяния на Беширов, обвинен, че в предварителен сговор с Румяна Караиванова и в съучастие с помагачите фирмаджии Николай Симеонов, Митко Петров, Ружо Младенов, Огнян Годумов, Бойко Симеонов, Младен Паналов и Младен Скечелиев е присвоил над един милион двеста хиляди лева от държавния бюджет чрез съставяне на документи с невярно съдържание, пише „За истината“.

Според прокуратурата в началото на 2012 година Беширов и Караиванова разработили план с участието на служители на Община Неделно, които упражнявали контрол по строителството, и управителите на подбрани от тях фирми.

Измислената престъпна схема била за кражба на пари от бюджета, най-вече по линията на бедствия и аварии.

Беширов издал множество заповеди, обявявал бедствени положения като преувеличавал валежите в района на Неделино и техните последици. В заповедите му са описани многобройни бедствия – свлачища, преливане на дерета и реки, падане на стени, наводнения на жилищни сгради, затваряне на основни пътища, които в действителност не са се случили.

12 Коментара
 1. Мариана Сумистката казва

  СМЯТАМ„ ЗНАЕТЕ„ БОКЛУЦИ, ЧЕ ВСИЧКИ МИНИСТРИ НА ПРАВОСЪДИЕТО СА МИ В РЪЦЕТЕ.

 2. ОТВРАТЕНА казва

  ДА НЕ ИСРЕВЕТЕ НА УМРЯЛО С РОЯ АЛКОХОЛ…

 3. Мариана Сумистката казва

  ПРАКТИ!ЕСКИ, АЗ НЯМА КАК ДА ВИ НАПРАВЯ ИЗКУСТВЕНО ДИШАНЕ„ ТЪЙ КАТО ДНЕС ЦЯЛ ДЕН СЪМ ПОДЛОЖЕНА НА АЛКОХОЛНА ПРЕДИСПОЗИЦИЯ….. НАДЕЖДА ЗНАЕ ЗА КАКВО СТАВА ВЪПРОС. ПОНЕЖЕ ТОВА Е НАЙ– МОДЕРНО ОГРАМОТЯВАНЕ НА ЛИЧНОСТТА.

 4. ОТВРАТЕНА казва

  КРУМЧО ПРЕДПОЛАГАМ„ СЕ ЧУВСТВА БЕЗСИЛЕН ДА УПРАЖНЯВА ПРАВОСЪДИЕ И НЯКАКВА ЗАКОННОСТ ПОРАДИ НЕОБУЗДАНАТА СИ АМБИЦИЯ И ЖЕЛАНИЕ ДА ЗАДМИНЕ ДЕДИТЕ СИ ПОНЕ ПО ЦИФРИТЕ В БАНКОВАТА СМЕТКА.

 5. Мариана Сумистката казва

  ТЕ КАЗАХА : “ КРУМЧО СМИ НИЙ“ И АЗ ИМ КАЗАХ : “ ИМЕННО, И АЗ Т“ВА ВИКАМ! „

 6. ОТВРАТЕНА казва

  ДА ДЕ„ НО НЯМАШЕ КЛИТОР ПРОСТУТКАТА“ ФАКТ.

 7. Мариана Сумистката казва

  МОЛЯ„ МЪРШИ„ НАПРАВЕТЕ ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА.

 8. Рецидив казва

  КАЗВАМ СЕ ПАУЛА И СЪМ УРОДЛИВА КУРВА БЕЗ КЛИТОР….. ПРЕДЛАГАМ НА ЗАМОЖНИ МЪЖЕ СЕКС БЕЗ ЗАДРЪЖКИ И ОРАНИЧЕНИВ НА НИСКА ЦЕНА. МОГА ДА ПОКАНЯ СЪКАФЕЗНИЧКАТА И ОЩЕ НЯКОЙ ПОЗНАТИ ЗА ОРГИИ И НЕЦЕНЗУРНИ СЕСИЙКИ С КОКАИН. ЗА СТАРЧОЦИ ИМАМЕ СПЕЦИАЛНИ ОФЕРТИ: ОБУЗДАЙ МА И ША СИ ПАТИШ.

 9. Мариана Сумистката казва

  САМО ПАПИТО ТЪРСИ СЪВЪРШЕНСТВО…. А И ГО НАМИРА !

 10. Мариана Сумистката казва

  КАТО ЧЕ ЛИ НЯМА ДРЕХИ ПО МАГАЗИНИТЕ„ ОТРЕПКИИ НЕЩАСТНИ !

 11. Ганчева казва

  Манчев се разведе с помакинята Беширова! Тя му взе „Риск Инженеринг“! Така че е добре да си осъвременявате информацията!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.