Бодра смяна в БСП: Сергей бие шута на Корнелия

16 4 590

Сергей Станишев обяви оттеглянето си от шефския пост в Партията на европейските социалисти (ПЕС) и вече се впусна в битката за БСП. Бившият премиер обаче няма никакво намерение да се връща начело на „червените“, довери негов приближен. Станишев оглежда младо лице на партията, което да бутне Корнелия Нинова.

Не е случайно, че Сергей се върна у нас точно 3 седмици преди вота, надушвайки провал на БСП на 2 октомври. Миналата събота той на практика започна кастинг за нови лидери, като събра младежкия актив на БСП в Боровец. Темата на срещата бяха новите професии и възможностите, които се предлагат.

Но стари социалисти бяха категорични, че Станишев вече води кампания по смяна на курса в Столетницата. Сергей е харесван по принцип от младите и има сериозни козове срещу Нинова.

Интересното е, че на форума присъства и служебният земеделски министър Явор Гечев плюс „политолози, социолози, футуролози и хора, вече практикуващи част от професиите на бъдещето“, както написа лидерът на младите социалисти Габриел Вълков.

Бодрата смяна на БСП се снима усмихната със Станишев и Гечев, който е първият председател на младежкото обединение на червените.

Самият Сергей бил убеден, че битката в партията не е за лидерския пост, а за оцеляването ѝ. Мрачните прогнози вещаят, че след още 2-3 избора тя може да се срине под чертата.

Реклама

Въпросите са два – ще успее ли БСП отново да се докопа до властта, спасявайки главата на лидера си? И ако не, ще успеят ли да се обединят враговете й. Те са многобройни, но всеки дърпа чергата.

От едната страна е лобито на Крум Зарков и Кирил Добрев. От другата са евродепутатът Петър Витанов и пернишкият кмет Станислав Владимиров.

Сега се появява и мощното лоби на Сергей Станишев, което има симпатизанти, а и силен партньор в имиджовия бранш в лицето на съпругата му Моника. Г-жа Станишева е доказвала неведнъж, че успява да вади нови играчи на сцената и да ги превръща в лидери.

Както „Галерия” многократно е писала, Нинова предизвиква периодични вълни от неодобрение сред соцактива със своите решения, които взема в крайно тесен кръг.

Наред с това тя влезе във война с Румен Радев – нещо, което никак не се харесва на левите избиратели.

Станишев отлично знае това и ще се възползва, за да натрупа позитиви. Не е тайна неговото топло отношение към Радев – нещо, което изобщо не се афишира, но може да стане основа за бъдещо сътрудничество.

Факт е, че близки до Станишев дейци помогнаха много за изграждането на Радев като политик и няма да е изненада, ако точно те помогнат за отстраняването на Нинова в името на лявото оздравително единство.

16 Коментара
 1. Аха казва

  ТАЯ ШЕ ВИ ЗАПАЛИ ТРУДОВИТЕ КНИЖКИ

 2. МИНКА МИНИРАНАТА казва

  ТОВА ОЧЕВИДНО ЩЕ БЪДЕ ПОСЛЕДНИЯТ ПАМЕТЕН МОМЕНТ ЗА БЪЛГАРСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ.

 3. МИНКА МИНИРАНАТА казва

  А. КО СТАВА УЕ, МОМЧЕТА ? НЯААМ ТЪРПЕНИЕ ДА ВИ СТАБИЛИЗИРАМ ДЪРЖАВАТА….

 4. Мариана Сумистката казва

  АМА, ВИЖТЕ КАКВО, ТЕ ВСИЧКИ ЗНАЯТ„ ЧЕ СТЕ ПРОСТИ ГАЛФОНИ, САМО ЧЕ НИКОЙ НЕ ПРАВИ НИЩО ПО ВЪПРОСА.

 5. Дедо Пене казва

  Нинова ми е любимата комунистическа лидерка, защото унищожи
  БКП/БСП…..СИНЯТА КУКУВИЦА в ЧЕРВЕНОТО ГНЕЗДО!!! Кога ще изринем тази пасмина – остатъци от комунистическия гнет…Станишев, Добрев и стотици други наследници на ЧЕРВЕНИТЕ ТЕРОРИСТИ??? Никоя друга държава от комунистическия блок не съхрани компартията си….чрез ЗАКОН ЗА ЛУСТРАЦИЯТА – вън остатъците от БКП и ДС !!!

 6. Мариана Сумистката казва

  ТЕ ИЗБОРИТЕ НЯМА ЛИ ДА СА НА БУЗЛУДЖА? ЗА ДА РАЗВЕЕТЕ ЗНАМЕНАТА НА СЕРГО ГНУСАРА ОТ “ НА ВСЕКИ КИЛОМЕТЪР „? ПРОСТО ТЕЗИ НЕЗАБРАВИМИ СЦЕНИ СА НАЙ– ВЕЛИЧЕСТВЕНИЯ ПАТРИОТИЗЪМ, КОЙТО БИ МОГЛО ДА СИ ПРЕЕДСТАВИ СЛЕДВАЩОТО ПОКОЛЕНИЕ ОБЕСНИЦИ.

 7. ОТВРАТЕНА казва

  ТАКИВА “ СЪЩЕСТВА“ БИХА МОГЛИ ДА БЪДАТ ЕДИНСТВЕНО СЪЗДАДЕНИ С БЕЗПОЛОВО РАЗМНОЖАВАНЕ.

 8. ИСТИНАТА казва

  Ако се смята, че Нинова РУШИ „бсп“, то Станишката ще я СРИНЕ ЗАВИНАГИ, НЕЗАБАВНО, само като се ПОЯВИ!!! Между другото, за КОЕ „бсп“ говорим, за ТОВА, което нарече себе си „герб“, за ТОВА, което ПОДМЕНИ листата за Евровота или за ДРУГОТО на ИЗЛЪГАНИТЕ?! За КОЕ????

 9. Мариана Сумистката казва

  СКЪПО ЩЕ МИ ПЛАТИТЕ ЗА ВСИЧКО, ОТКАЧЕНА ФАШИСТКА СВОЛОЧ !

 10. ОТВРАТЕНА казва

  ТОВА БСП, КОТО ПОДМЕНИ ЕВРОТО С РУБЛАТА И РУБЛАТА С ИНДИЙСКАТА РУПИЯ„ НО„ КАКТО И ДА Е.

 11. Мариана Сумистката казва

  КЪЛНА СЕ, ЧЕ ЩЕ КВИЧИТЕ КАТО ПРАСЕТА.

 12. ОТВРАТЕНА казва

  ГЕРБАДЖИЙСКИ ДОЛНОПРОБНИ ОТРЕПКИ

 13. Мариана Сумистката казва

  ОТВРАТИХ СЕ ОТ ТАКСИМЕТРОВИ ШОФЬОРИ_ КАМИКАДЗЕ.

 14. Мариана Сумистката казва

  ЧЕРВЕИ

 15. Мариана Сумистката казва

  ИМАТЕ СИ– НАСЛЕДСТВЕНИТЕ ОТРЕПКИ ! В ДРУГИТЕ ДЪРЖАВИ НОРМАЛНИТЕ ХОРА СИ ИЗКАЗВАТ МНЕНИЕТО ПО ФОРУМИТЕ, ПРИДЪРЖАЙКИ СЕ КЪМ НОРМАЛНИЯ ТОН.
  ВЪВ ВАШАТА СТЕ СТИГНАЛИ НАЙ- ОТДАЛЕЧЕНАТА ФАЗА НА ПСИХОПАТСКИ ИЗЦЕПКИ- БИЛО ОТ СТРАНА НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ ВИ, БИЛО ОТ СТРАНА НА МАНГАЛСКО– СЕЛСКО – ГАМЕНСКИЯ СЪЮЗ.
  НЯМА ОТРАСЪЛ„ В КОЙТО ДА ПОКАЗВАТЕ НЯКАКВО РАЗВИТИЕ, СЪОТВЕТСТВАЩО НА СЪВРЕМЕННИТЕ ИЗИСКВАНИЯ.
  ВИЕ СТЕ ФАЛИРАЛИ ШИЗОФРЕНИЧНИ ФАШИСТКИ КОМПЛЕКСАРИ !

 16. Драгой казва

  Нинова ще остане, Радев да си гледа президентството, а Станишев партийните задачи, а не да вкарва в преврати партията си!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.