Политически башибозук: Гушкат внуци, пеят песни, а ни готвят гилотина

33 2 188

Едните се снимат с Лили Иванова и гушкат внуци, другите летят с лодка или предлагат свинско със зеле. Вместо мазохистично да се забавляваме със странните реклами на партиите, е време да си отговорим на най-важния въпрос.

Напред върви политическият башибозук (думата идва от „повредена глава“, неорганизирани, недисциплинирани помагачи). Говоря за онези малки партии, които едва ли ще влязат в следващия парламент, затова пък използват медийното време, за да ни шашнат с идеите си.

Един деец обяви, че ще уволнят 90% от администрацията и ще превърнат България в корпорация. Друг отново идва с партия от професори, изготвили система за оправяне на България (по-рано на мода беше „немската система“).

Трети заяви, че парите били просто хартийки, които можем да си печатаме по желание. Партия „Правото“ пък била на потърпевшите граждани. Липсва ми партията на сърдечноболните от 90-те, дано са още живи и здрави!

Особено привлекателна за дебютантите е идеологията на щрауса: ако си заровим главата в пясъка (сиреч почнем да си ядем сами доматите и да развиваме древната си духовност), няма да ни засягат световните кризи, войни и инфлации.

В името на заравянето, естествено, трябва да се противопоставяме на Брюксел – един кандидат предупреди, че оттам ни карат да приемем секса с деца и животни, та дори човекоядството.

Но общият консенсус на „повредените глави“ е около ценностното инатене: в никакъв случай да не приемаме Европейската зелена сделка, бежанците, солидарността с Украйна, участието в обща отбрана, с една дума всичко, което може да помрачи светлия ни национален егоизъм.

Как се събира протестен вот

Кое е най-радикалното нещо, с което можеш да привлечеш протестния вот? Досещате се – да застанеш на страната на врага, който насочва от север срещу нас ядрените си ракети. Това ви обяснява защо повечето малки партии избират твърдо русофилски позиции.

Едни ви говорят за неизбежността на руския газ. Други правят странното от логическа гледна точка съждение, че ако се присъединим към една воюваща страна, няма да се замесим във войната.

От партията на русофилите заподозряха, че търсенето на шистов газ в Добруджа щяло да бъде прикритие за строеж на ракетни установки срещу Москва. На едно от тези ТВ-плата Волен Сидеров чак се учуди на единодушието по темите, които той бил въвел (заедно с много от конкуриращите го политици).

Никой не възрази дори на радикалната му теза, че мястото ни е в Евразия. В анимационния клип на партията му едно детенце яде червена гъбка и се отравя, откъдето поуката е – не яжте отровни (евразийски?) двойници.

Само жалко, че не направи традиционния си скандал в „Панорама“; май и той взе да остарява.

Големите партии също не ни глезят с оригиналност. Предлага ни се стабилност, продължаване на започнатото, разум. Дори „Възраждане“ се е отказала от стилистиката на предишния си клип (взет от сериала на Зеленски) с избиването на депутатите и сега предлага да ни „вкара в релси“.

Изключение прави ИТН с чудноватата си самореклама, съчетаваща вица за 7-те самурая, които всъщност били трима, с холивудски кадри от зомби-атака.

Странна символика

Посланието е, че трифоновистите са „сами срещу всички“. Не разбрах само ние, избирателите, ли сме зомбитата, които самураите ще доубиват. Предизборният концерт на тази партия, за който са поканили група „Ахат“, предизвика любопитен изблик на ревност в социалните мрежи: как така рокът, свещен атрибут на десните, може да се продаде на чалгата?

„Сам си избрах тази съдба да бъда на Слави овца“ коментира Мартин Иванов във ФБ. А междувременно феновете продължават напразно да чакат концерт на фейсбук-божеството.

Предизборният рап на Хазарта е от друг порядък: той играе с всичките обвинения, които се отправят към него и партията му. „Според мен за всичко е виновен депутатът Христо“ – който взима 70 стотинки от прочутото левче за бензина, носи 30 стотинки на Асен и вече 8 месеца нищо не е свършил в парламента.

Всичко това по един античен телевизор от соцвреме. Избирателите естествено ще се разделят на такива, които разбират иронията, и такива, които… абе те така или иначе слушат други музикални жанрове.

Реклама

Всеки със символиката си. „Просветените патриоти“, както са се нарекли, се изобразяват на клипа си в потури, които очевидно смятат за синоним на Просвещението; стожерът на десетилетната „стабилност“ Бойко Борисов позира с вечната и святата Лили Иванова; а ДБ ни се представят с нелепа лодка, която вдига платната (какво, отпътуват ли?).

На този фон ПП май са се отказали от традиционната видео-пропаганда и засега присъстват в мрежата основно със срещите си в провинцията. И по някоя, предполага се, остроумна реплика като това за свинско със зеле, дето свинското било за приятели на ГЕРБ, а зелето за народа.

Не знам доколко тази стратегия работи – би трябвало телевизиите да отразяват тия срещи, както правеха с джипката на Борисов, ама пусто сега не го правят.

Усещане за „голяма тайна“

Нов момент са фалшивите контра-реклами. Например уж спонтанно приближилото до Петков детенце, което му казва, че „Възраждане“ ще ви бият. Можем само да се досещаме кой е организирал тази спонтанност. Или вземете уж изтеклите опорки на ПП, които се размятаха из мрежата като някакъв огромен скандал.

Всъщност и да са истински, в тях няма нищо особено, защото всяка партия определя някаква линия на поведение.

Нямаше нищо особено и в подслушаната парламентарна група на ДБ, дала повод на Трифонов да разтури правителството. Въпросът е да се създаде усещане за някаква страшна тайна, която крият от нас. А ние и без това сме разсеяни, нямаме време да се задълбочаваме.

Объркването на публиката този път достигна апогея си. Има ли газ, няма ли, скъп ли е руският, евтин ли е? Кой е корумпиран, разобличеният или разобличителят? И изобщо ще мрем ли тази зима, както твърдеше Кутев? Или ако гласуваме правилно, ще може да поживеем още малко? Не знаем вече участва ли в изборите служебното правителство и ако не, защо се нахвърли така върху две от участващите партии?

Някаква промяна в конституцията ли се е случила, без да разберем? В медийния хаос всеки може да намери доказателства за собствените си позиции. И това е най-добрата стратегия срещу промяна на обществото: предлагат се на всеки отделен избирател аргументи да се чувства уютно в предубежденията си.

Все по-активно в димната завеса взеха да включват социологията. Вече няма партия, която да не ви каже, че има „собствени проучвания“, които показват едни други (благоприятни именно за тях) резултати. Разчита се на ефекта „ремарке“, при който избирателят се прикача към победителя и решава да не хаби гласа си за някой, който няма да влезе.

След „Възраждане“, с тяхната измислена „Рисърч груп“ и социолозите-доброволци, които удвояваха резултатите им, сега „Справедлива България“ ни излезе с някаква „Омега Рисърч“.

Но проблемът е по-сериозен: подкопан е непоправимо един от ориентирите в предизборната борба. Знаем, че социолозите взеха все повече да грешат – и не само у нас, знаем, че някои от тях съзнателно ни манипулират, но тук сме в съвсем нов етап: с демоскопските данни започват да се държат като с предизборни клипове, а ние да приемаме това за нормално – ами избори са, всеки лъже.

Кой как харчи парите

Едно изследване на Института за развитие на публичната среда дава интересни данни за средствата, похарчени от партиите в първите 10 дни на кампанията. Най-много средства са изразходвали ГЕРБ-СДС: парите им са насочени към трите ефирни телевизии, разбира се и към верните им „24 часа“ и „Труд“, но и към много местни вестници.

След тях по харч – учудващо! – са БСП. Което може би говори за амбицията на тази партия и на нейното ръководство да оцелее. Профилът на „Промяната“ е съвсем различен от този на основния им конкурент – тук няма нито една телевизия; разчитат основно на многобройни интернет-медии, чиято публика като че ли спада към по-високия културен етаж.

Неочаквано за мен беше, че на едно от първите места по усвоени пари от различните партии стои в. „Стандарт“, който едва ли е най-влиятелната медия.

Изглежда това се дължи на някакъв по-сложен ангажимент с мрежа от сайтовете „Брадва“ и „Петел“, чиято стойност и роля няма смисъл да обсъждаме. ИТН харчи всичките си пари за телевизия 7/8, което се чудя как да тълкувам – дали телевизията е закъсала и има нужда, наместо да помага, да бъде подкрепяна?

Над какво трябва да помислим

Ще кажете – боже мой, каква досада! Но пък трябва ли да са забавни едни избори? Да се мотивираме от това кой лети с кайтсърф, кой гушка внуците си, кой се разхожда с букети, кой пее народна песен в колата си?

Трябва сериозно да помислим искаме ли тази страна да бъде управлявана или пак ще си отмъщаваме на държавата с протестен вот. Ако искаме, идва второ мислене – кои партии биха могли да сглобят прилично правителство и кои никого не искат и/или никой не ги иска? Не е интересно, даже малко уморително идва да мислиш, дано ни се случва по-рядко!

Текстът на проф. Ивайло Дичев е публикуван в „Дойче веле”, заглавието е на Narod.bg

33 Коментара
 1. ОТВРАТЕНА казва

  САМО НАГЛОСТТА НА ПРОСТИТУТКИТЕ И СВОДНИЦИТЕ НЯМА ГРАНИЦИ.

 2. ОТВРАТЕНА казва

  “ НАПУСНА НИ НАШИЯ МНОГОУВАЖАВАН КОЛЕГА И ВСЕВИШЕН ГОСПОДАР НА ЖИВОТА И НАДЕЖДИТЕ НА ДРУГИТЕ И БАЩА НА ВСИЧКИ ДЕЦА…..

 3. ОТВРАТЕНА казва

  ТЯ ЖЕНА МУ РОДИ, НО ОТ ДРУГ !

 4. ОТВРАТЕНА казва

  ХЛЯБ, ВОДА И КРЪВ !

 5. ОТВРАТЕНА казва

  НА ПЪРВИ ПЛАН БИХ МОГЛА ДА СИ ВЗЕМА ОТ АВСТРИЙСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО АДВОКАТ.

 6. ОТВРАТЕНА казва

  АЗ КАТО ВИДЯ ХУБАВИ ДВОЙКИ НА СРЕДНА ВЪЗРАСТ СЕ СЕЩАМ ЗА ЕДНИ ЗЕЛКИ, ОЦАПАНИ С КРЪВ.

 7. Филателистка казва

  МЪРШО, ТИ НЕ ЗНАЕШ ЛИ„ ЧЕ ВСИЧКО СЕ ВРЪЩА? КАТО ПЪСНЕШ ЕДНА МАГИЯ ОТ ТВОИТЕ„ СЕ ВРЪЩА ПРИ ТЕБ ?

 8. Мариана Сумистката казва

  КАТО ЦЯЛО, ОСВЕН ВСИЧКО ДРУГО, ЧУВАХ И ВСЕ ОЩЕ ЧУВАМ “ ТИ СИ ДЪНОТО ! “ ПО 30 000 ПЪТИ НА ДЕНОНОЩИЕ.

 9. ОТВРАТЕНА казва

  ДА„ АЗ СЪМ ЖИВЯЛА В КЪЩА НА ДВА ЕТАЖА„ МЪРШО ! В ИТАЛИЯ– С ГАРАЖ И ГРАДИНА. ЗА 3– МА ЧОВЕКА. ПРИМЕРНО !

 10. ОТВРАТЕНА казва

  НАЛИ ЗНАЕШ„ МЪРШО„ ЧЕ : АРГУМЕНТИТЕ МИ СА ПО– СИЛНИ ОТ АРГУМЕНТИТЕ ТИ !

 11. БЕЗ ЦЕНЗУРА казва

  КАТО ЦЯЛО ДОРИ “ УЛИЧНИЦА “ И “ ТИ СИ ДЪНОТО “ СТИГАТ. А ЗНАЕШ„ ЧЕ МОМЕНТЪТ НА ГЛУПОСТТА СВЪРШИ. АКО МОЖЕ ИЗОБЩО ДА ИМА НЕЩО ТАКОВА В ДЕМОНСКИЯ ВИ СЦЕНАРИЙ.

 12. Мариана Сумистката казва

  БРАТ МИ ИМА ПОВЕЧЕ ОТ МЕН„ ТАКА„ ЧЕ НЕ МЕ МИСЛИ, КУРВО !

 13. ОТВРАТЕНА казва

  И ВТОРО – ЗАЩО ДА НЕ СИ ТИ НЕЩАСТНИЦАТА„ ЧУМО ?!

 14. ОТВРАТЕНА казва

  АЗ ВСЕ ОЩЕ МИСЛЯ„ ЧЕ МОГА ДА СИ ПРОСТРА КРАКАТА„ СЕДНАЛА В КУПЕТО„ ДОЛНИ МЪРШИ…..

 15. ОТВРАТЕНА НА МАКС казва

  ЕВТИНИ СВИНЕ ! ТОВА ЩЕ СИ ОСТАНЕ; ПОСЛЕ ЩЕ ВИ СЕ НАЛОЖИ ДА ГЛЕДАТЕ ГОЛ КРАСЕН КРАЛЕС….

 16. ОТВРАТЕНА казва

  НАЛИ ЗНАЕШ„ РОСИЦО, ЧЕ В БИБЛИЯТА Е КАЗАНО„ ЧЕ ПОСЛЕДНИТЕ ЩЕ БЪДАТ ПЪРВИ.

 17. ОТВРАТЕНА казва

  И КРАСЕН КРАЛЕВ ЩЕ ПЕЕ: “ ЦИГАНКА СТАРА ПУШИ С ЛУЛА И МИ РАЗКАЗВА ЗА МЛАДОСТТА „

 18. ОТВРАТЕНА НА МАКС казва

  НИЕ, НИЕ ТРЪГВАМЕ ДА РЕКЛАМИРАМЕ ЯПОНСКИ ПЛАНКТОН. КОЛКОТО ПО– ДАЛЕЧ ОТ ВАШИТЕ
  “ НРАВИ И оБИЧАИ „, ТОЛКОВА ПО– ДОБРЕ

 19. АЛЕКС ГОМНОТО казва
 20. ОТВРАТЕНА казва

  РОСИЦО„ НИЕ ПИШЕМ ЕНЦИКЛОПЕДИИ НА АНГЛИСКИ ЕЗИК.

 21. Мариана Сумистката казва

  АЗ ШЕ ВИ ДАМ ЕДНИ МОМЧЕНЦА- В БУРКАНИ, КЪЛНА СЕ В ИСУС

 22. ОТВРАТЕНА казва

  ДАЛИ…. ЩЕ ЗАПАЗИ СПОКОЙСТВИЕ МЛАДОЖЕНЕЦЪТ…?

 23. ОТВРАТЕНА казва

  МАНГАЛИ, НЯМА КОГО ДА ЗАЛЪГВАТЕ„ ЧЕ ВЗЕМАТЕ ДВОЙНИ ЗАПЛАТИ И СА ВИ ОСВОБОДИЛИ ОТ РАБОТНИТЕ ВИ МЕСТА„ ЗА ДА СЕ ГАВРИТЕ С ЕДНА БЕЗЗАЩИТНА ЖЕНА….

 24. ОТВРАТЕНА казва

  ДА ДЕ, АЗ ЩЕ ВИ НАПРАВЯ ПРИЩИПАЛНИК !

 25. ОТВРАТЕНА казва

  УРСУЛА МЪРШАТА ЗНАЕ ВСИЧКО.

 26. ОТВРАТЕНА казва

  ТАКА И НЕ ВЪЗПРИЕХТЕ НЕЩО„ КОЕТО СТОИ НАД ВАС„ ДОЛНА СГАН.

  ПОЗДРАВИ ОТ ВАЛЬО КАУЧУКА ОТ КАНАДА

 27. ОТВРАТЕНА казва

  И КАЖЕТЕ НА ГЕРБАДЖИЙСКИ МЪРШИ И НА КРАСЕН КРАЛЕВ, ЧЕ НИЩО НЕ МОЖЕТЕ ДА МИ НАПРАВИТЕ.
  КАТО СИ ИДВАМ В БЪЛГАРИЯ„ ЩЕ СИ ИМАМ СПЕЦИАЛНА ОХРАНА, КАКТО ОХРАНЯВАТ ЦЕННИ АНТИТЕРОРИСТИЧНИ АГЕНТИ ПО СИГУРНОСТТА.
  ЗАЩОТО АЗ СЪМ СИГУРНОСТТА.

 28. ОТВРАТЕНА казва

  ЗАЩОТО, КОИ СА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ ? ПИТАМ КОИ СА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ….?

 29. ОТВРАТЕНА казва

  КОТИЛОТО ЩЕ СИ ГО ВЗЕМЕТЕ СПЕШНО„ ЗАЩОТО ДОСТА БОКЛУЦИ ЩЕ ИЗГОРЯТ ЗА ВЕЩЕРСТВО ПО ТОВА ДЕЛО…. КЪЛНА СЕ В ИСУС.

 30. ОТВРАТЕНА казва

  ЗНАМ„ ЗНАМ… АЗ ХОДИХ И СЕ ВЪРНАХ „ КУРВО !

 31. ОТВРАТЕНА казва

  АЗ ЩЕ ВИ КОРИГИРАМ„ ВИЕ ЩЕ ВИДИТЕ КАК ЩЕ ВИ КОРИГИРАМ…..

 32. ОТВРАТЕНА казва

  ИМАМ ИЗНЕНАДА – ОЩЕ МАЛКО И ЩЕ Я СКАЛПИРАМ “ ДЪЩЕРЯТА „.

 33. ✠❤️KЮ oт Tyмбa ДъГe❤️ yerl.org/H0HZX казва

  ☞Дoмyзa Бoko-Гoмнoтo от ceлo Xepakoвo пpeдчyвcтвa, чe мy идвa koлeдaтa, kвичи нъ yмpялy и cъ мятaта в пpeдcмъpтнa aгoния: tiny.cc/c39tuz

  ☞Дoлy мaфиятa!: yerl.org/LrADO

  ☞От 78 години България е под жидo-цигaн-милициoнepcko ИГO!: tiny.cc/zc7wuz

  ☞Пoлиция=Maфия!☜: yerl.org/LgIUu
  ☞БOП – Бaнда Oрганизирани Преcтъпници занимаваща се с отвличaне, изнудване и убийcтва на българи, рекет и сплашване, контрол над пазара на дрoга и прoститутки посредством изграждане на мрежа от дилъри и cводници, прокарване на канали за трaфик на нaркотици, oръжие и трупни дoнори, предимно дeца.: yerl.org/DjtSd
  ☞Oтряд за нaкaзателни пoръчки на мaфиятa – бългaрcкaта ГEШEФTУPA!: yerl.org/AGq1M

  ☞Публична тайна е, че CИK-aджията-канибал Бoкo-Tиквaта oт Бaнkя, контролира вноса и пласмента на дрoга в цяла България!: yerl.org/GiCGC
  ➤Koпeлдaците от мoтopизиpaният пoлицeйckи-oтpяд «CИГMA», kоитo нeмoгaт дa бъдaт cпиpaни и пpoвepявaни oт ниkoгo, paзнacят нapкoтицитe и пapитe мeжду дилъpитe нa eдpo!: yerl.org/ELH2R

  ☞Гнуcни дoлни цигaни пребиват, изнaсилват и се гaврят с млада жена в Попово, а кoпeлетaта от мaфиотизираната милиция прикриват мaнгaлите, и всячески се опитват да потулят случая.: tiny.cc/cdayuz

  ☞Bcekи kойтo вяpвa, чe изeдницитe koито сa сe okoпaли във влacттa oт 78 гoдини, щe cи oтидaт дoбpoвoлнo и пo миpeн път, чpeз избopи и глacyвaнe, e OЛИГOФPEH!: yerl.org/ttk6V
  ☞Глacyвaщитe зa koгoтo и дa билo сa зoмбиpaни OЛИГOФPEHИ!: yerl.org/5Jodg
  ☞Гласувайки ти признаваш за легитимна властта на сводниците, крадците и българоубийците от ДC-цигaн-милиционерското котило: tiny.cc/wewyuz

  ➤B xoд e тaйнa, гнycнa, мpъcнишka, вpaжecka мoбилизaция нa eтничeckитe бългapи, c цeл изпpaщaнeтo им зa пyшeчнo мeco!: yerl.org/qVJXK
  ☞Peaлизиpа ce пoдлият жидo-циoниcтkи плaн, зa eтничecka пoдмянa нa xpиcтиянckoтo нaceлeниe в Eвpoпa: yerl.org/31Jrf

  ☞HA БYHT CPЕЩY MAФИЯTA, HA БYHT!☜☞: tiny.cc/w1duuz
  ☞Дa cвaлим милициoнepo-цигaнckaтa пacминa-бългapoмpaзци oт влacт!: tiny.cc/y1duuz

  ➤Канибала Боко-Българоубиеца е заплашвал бизнесмен, че жена му и децата му дори няма да разберат как ядат неговото месо.: yerl.org/uCgWa
  ➤Бизнecмeнът Beceлин Дeнkoв взpиви xyнтaтa: Бяx oтвлeчeн пo пopъчka нa Бoйko Meтoдиeв Бopиcoв!: yerl.org/Sd1ms
  ➤Aлekcандъp Aтaнacoв: «Бoйkо Бopиcoв ми пpeдлoжи дa yбия Hиkoлaй Heйчeв!» ☞Пpeпopъчвaм ви дa изглeдaтe цялoтo итнтepвю, щe нayчитe вaжни нeщa зa злoвeщaтa милициoнepcka peaлнocт в koятo живeeм, и нeщa koитo мoгaт няkoгa дa ви cпacят живoтa! ☞Дaвaм линк kъм 27-мaтa минyтa, kъдeтo cтaвa дyмa зa ЯДEНEТO НA ДEЦA!: yerl.org/Jezgl

  ➤Koльo Kитaeцa: Зa вcичkи Бългapckи Haциoнaлиcти: tiny.cc/acdzuz
  ➤Koльo Kитaeцa: ВAЖНO: ЗA Избopитe нa 2-pи Okтoмвpи: tiny.cc/acdzuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Зa Бългapия: tiny.cc/8lbzuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Пpeз 1993г., лeжax в apecтa в «Cлънчeв Бpяг», зaeднo c aвтokpaдeцa Бойко Борисов oт Бaнkя: tiny.cc/fqgvuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Бeзчинcтвaтa нa Бoйko Бopиcoв: tiny.cc/deazuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Зa Избopитe нa 2 okтoмвpи: tiny.cc/aq4zuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Toшko Aмepиkaнeцa и цигaнckитe cвoдници: tiny.cc/jeayuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Toшo-Cвoдниka, Mитьo и Taпaтa: tiny.cc/1gayuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Baнko-1 и Koльo-Шaнcа: tiny.cc/qeayuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Kpyшaтa, Гpишa Гaнчeв и пpecтъпницитe oт 90-тe гoдини: tiny.cc/neayuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Нeпълнoлeтнитe пpocтитyтkи в Eвpoпa и Бългapия: tiny.cc/elwyuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Цигaнckaтa пpecтъпнocт в Бългapия: tiny.cc/blwyuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Toшo Aмepиkaнeцa или Toшo Heaндepтaлeцa: tiny.cc/4lwyuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Изнacилвaчитe-бakшиши-тakcимeтpoви-шoфьopи, koитo cтaнaxa Myтpи: tiny.cc/0lwyuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Илия Пaвлoв и Жopo Илиeв: tiny.cc/xkwyuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Пoли Пaнтeв и Kokaинoвитe Бocoвe: tiny.cc/tkwyuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Иcтинaтa зa 90-тe гoдини: tiny.cc/ihayuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Гoшo Eнчeв-Kyция-Дявoл, Toшo-Aлapмaтa и Mилeн-Kpaдeцa – oбиpи нa TИP-oвe: tiny.cc/6hayuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Mилeн-Пcиxoтo, Ивo-Kpaвaтa и Пaци-Дeлтaтa: tiny.cc/pgayuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Xpиcтo Cтoичkoв, Baлтep Пaпaзkи, Гeшeв и нoвият цap нa цигaнитe oт Bидин: tiny.cc/lgayuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Бpeндo, Apaбaджиeв и Бaнeв – измaми и дpoгa: tiny.cc/igayuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Плaмeн Дъвkaтa-Bapнa, kpaдeни koли и kopyмпиpaни пoлицaи и пpokypopи: tiny.cc/fgayuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Poceн Бяca oт Pyce и шoyтo c нeгo: tiny.cc/7gayuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Kocтa Aвpaмoв и Toци, бaндити oт минaлoтo и ceгa: tiny.cc/ufayuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Пeтko Д●E●Б●E●Л●И●Я cтaнa oт пoлицaй, бaндит и pekeтьop: tiny.cc/kfayuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Гpyпиpoвkaтa ФOPC-92: tiny.cc/ueayuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Hиkoя мeдия нe cпoмeнa 13 aвгycт 1961 гoдинa: tiny.cc/7fayuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Фpeнcka зakycka и paзkaзи зa минaлoтo: tiny.cc/bowyuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Bидeo зa Beнци Чиkaгoтo – лидep нa eднa oт нoвитe пapтии: tiny.cc/eowyuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Зa бeдcтвeнoтo пoлoжeниe в Бългapия: tiny.cc/howyuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Haй-дoбpият kpaдeц oт Cвищoв – Paдocлaв Paдocлaвoв – пъpвa чacт: tiny.cc/gj4zuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Haй-дoбpият kpaдeц oт Cвищoв – Paдocлaв Paдocлaвoв – втopa чacт: tiny.cc/mj4zuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Истории за Качамака от Русе и Гошо Мачето от гара Каменец: tiny.cc/qj4zuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Чepнaтa дaтa 9 ceптeмвpи 1944 г.: tiny.cc/7q4zuz

  ☞Всички зaптиeтa и cвoдници в морги и крематориуми!☜: yerl.org/1Cm1x
  ☞Турчеещите се мангали-българомразци и сводници HA-KOЛ!: tiny.cc/rq6zuz
  ☞KYPBИTE от ДAНC, KOПEЛДAЦИTЕ от БOП, ДЖEЛAТИТE oт COБТ и ГAВAЗИTE от YБO нa ЧEHГEЛA!☜☞: tiny.cc/b4dzuz
  ☞Бeлeзници и 3ATBOP зa Изeдницитe-Фeoдaли-Бългapoyбийци и ВPАГОВЕ нa Бългapия и нa бългapckият нapoд!: tiny.cc/gq6zuz
  ☞ЛИHЧ и Пyблични Ekзekyции нa бългapoyбийцитe oт ДC-Милициoнepo-AБпФK-Koтилoтo!: tiny.cc/kq6zuz

  ➤❤️Време Разделно: ♦Е1: yerl.org/OofGl
  ➤❤️Време Разделно: ♦♦Е2: yerl.org/cCvdS
  ➤❤️Кoзият рoг: yerl.org/U3qBg
  ➤❤️Пoд Игoто 1952: yerl.org/9byNy
  ➤❤️Даваш ли даваш Балканджи Йово: tiny.cc/iewyuz
  ➤❤️Кой уши байрака: tiny.cc/newyuz
  ➤❤️БЪЛГAPИЯ НA БЪЛГAPИTE: tiny.cc/qewyuz

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.