„Няма пари за кебапчета”: Абсурдите на кампанията за вота на 2 октомври

16 1 466

Към края на настоящата предизборна кампания вече окончателно е ясно, че две неща накуп са дефицитни в нея. Кебапчетата са по-малко спрямо досега, понеже поредицата от вотове изпразниха партийните каси.

Но кът са и умовете, раждащи читави идеи за убеждаване на избирателите. Дали вторият дефицит се дължи на изборна умора, или просто демографската криза се казва думата (няма кадри и в този бранш!), нека всеки сам прецени.

Циркът продължи и във втората половина от кампанията. И то така, че падна нивото му. Политическите и чисто пиар хрумки бяха толкова нефелни, все едно детска градина, а не големи хора се явяват пред избирателите.

Така например Мая Манолова и нейни съпартийци („Изправи се, България“) изгориха ритуално пред столичната топлофикация надписани сметки за парно. Идеята може да се приеме за добра, ако Манолова редовно не пали разни неща.

И то с чутовни подбуди. Така през лятото на 2020 г. запали изборни протоколи от местния вот година по-рано, подкрепяйки… машинното гласуване.

Съдейки от снимките във „Фейсбук“, Манолова определено е жената политик, изиграла най-много ръченици през настоящата кампания. По този показател тя би дори Корнелия Нинова, чиито симпатизанти изцяло са на възраст, при която не стават за ръченици. Но мъжът победител в жанра е изненадващ.

Това е Мустафа Карадайъ, който тропна толкова много хорца (а също и пусна гълъби в небето, щипна детски бузки, поседна в селски барчета…), колкото Бойко Борисов и Кирил Петков не направиха заедно.

 Ясно е, че ДПС се мъчи да мобилизира до краен предел електората си, като за целта Карадайъ живее един месец като народен човек. Интересното е, че сред хората живее не само той, но и Ахмед Доган.

Не, не е напуснал биокраставиците си – битува като портрет от стената. Доган гледа централно от плакат, докато симпатизанти ядат торта: Доган се мъдри в зала над пиано; Доган виси дори от футболна врата – с такъв декор преминават сбирките на ДПС – стар непреходен начин за утвърждаване на правата и свободите у нас.

Реклама

Като стана дума за портрет, не бива да се подминава и още един – на Слави Т. Трифонов (ИТН). Гледа той строго от фейсбук стените и през тази кампания, с което определено се превърна в най-нереалният политик у нас.

А кой е най-реалният? Бойко Борисов, разбира се. Зали му стават на крака, жени дават мило и драго за него, а той ги възнаграждава с мъдри мисли.

Като например: „Ние произвеждаме ток, храни произвеждаме. Но ако гръмне АЕЦ „Запорожие“, нищо от това няма да произвеждаме“. Следва да се отбележи, че това е сред най-интелигентните умотворения, които Борисов и ГЕРБ предлагат на избирателите си.

Много се изприказва за триумфите и провалите на тандема Петков – Василев в кампанията. Но третият човек в ПП – Даниел Лорер, незаслужено остава неглижиран. Лорер за втори път води листата във Варна, заради което отново се е посветил да обяснява колко много е свързан с града (защото реално е свързан минимално).

След като миналата есен разясняваше, че жена му е от Варна, сега направи клип, в който, освен с жената варненка, се похвали и с варненска детска градина.

При невнимателно гледане зрителят оставя с впечатление, че Лорер е построил забавачница. Понеже казва в клипа буквално: „Точно тази детска градина направихме една от забележителностите на Варна“.

Но, всъщност, оказва се, тя станала забележителност, „след като я показвахме на приятели от цял свят и всички цъкаха с език „Такава не сме виждали никъде“.

В крайна сметка Лорер нищо не е построил, обаче се рекламира с реклама на детска градина, за която варненци за пръв път чуха, че е световна забележителност. Отгоре на всичко – построена е в мандатите на Кирил Йорданов.

Публикация на „Сега”, заглавието е на Narod.bg

16 Коментара
 1. ОТВРАТЕНА казва

  НАЛИ СИ ДАВАТЕ СМЕТКА„ МЪРШИ, ЧЕ ПРИТЕЖАВАТЕ МНОГО ГРОЗНИ ДОСИЕТА„ С МНОГО ТЕЖКИ ОБВИНЕНИЯ ЗА ДЕМОНИЗЪМ…?

 2. ОТВРАТЕНА казва

  НА ТОЗИ ЕТАП СТЕ МНОГО ДЕГРАДИРАЛИ, НА СЛЕДВАЩИЯ – НЕ ЗНАМ…

 3. Я КАЖИ ТУМОР .... казва

  ЩО ДА ВИ НАПОМНЯМ, ЧЕ НЯКОИ СА УБИЙЦИ ОТ МАЛКИ…

 4. БУРГАСКАТА казва

  НО…. ТЯ Е ОБСЕБЕНА !

 5. ОТВРАТЕНА казва

  НАЛИ ЗНАЕТЕ„ МЪРШИ, ЧЕ МОЯТА ОТПРАВНА ТОЧКА Е ПО– ЯКА ОТ ВАШАТА… САМА СЪМ ГОСПОДАРКА НА ПОДЗЕМНИЯ СВЯТ.

 6. ОТВРАТЕНА казва

  МОЖЕ ЛИ ТАКА – ДА СЪЗДАВАТЕ НА ХОРАТА РЕАЛНОСТ„ КОЯТО НЕ Е ТЯХНА, А ПОСЛЕ ДА ВИ ПЛАЩАТ, ЧЕ СТЕ ГИ СПАСИЛИ ОТ “ МИЗЕРИЯТА ИМ „……

 7. ОТВРАТЕНА казва

  ТА ВИЕ СТЕ МАТЕРИАЛИСТИ ! ПОНЕ ДОКЛОКОТО АЗ ВИ ПОЗНАВАМ…..

 8. ОТВРАТЕНА казва

  ХОРАТА ДА НЕ СА ВИ QR- КОДОВЕ„ КОИТО МОЖЕТЕ ДА ПРОМЕНЯТЕ„ КОГАТО СИ ПОИСКАТЕ ?

 9. ОТВРАТЕНА казва

  ЖАЛКА СВОЛОЧ

 10. ОТВРАТЕНА казва

  БУКВАЛНО СИ ИЗВОЮВАХТЕ ИМЕТО НА КЕНЕФ, НА ДЪРЖАВНО НИВО ! ОБАЧЕ И ТОВА НЕ КОЙ ЗНАЕ КАКЪВ ПРОБЛЕМ ЗА ВАС.

 11. ОТВРАТЕНА казва

  СЕЛАНДУРИ

 12. ОТВРАТЕНА казва

  ВМИРИСАНИ ПРОСТИТУТКИ

 13. БГ БОКЛУЦИ казва

  ОБАЧЕ„ АНЙ– СЕ ОПАСЯВАМ, ЧЕ АСТРОЛОЖКИТЕ ОСТАНАХА НЕДООЦЕНЕНИ.

 14. Египетска пирамида казва

  ГОРЕ– ДОЛУ СТЕ СЕ ИЗРАВНИЛИ С ОБСЛУЖВАНЕТО НА ЛЕБАРА, МЪРШИ….

 15. РАЗБИРА СЕ ! казва

  I WOULD BE GLAD TO HELP< BUT I CAN"T

 16. ОТВРАТЕНА казва

  INSTEAD OF…. WOULD YOU KISS MY A**

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.