АНАЛИЗЪТ: Може ли ГЕРБ да вземе властта?

10 2 514

Ако ГЕРБ спечели изборите, ще предложи кабинет, който да бъде гласуван от следващия парламент. Бойко Борисов няма да се оттегли от лидерската позиция в партията, но по-скоро няма да претендира за място в изпълнителната власт.

Това са прогнозите на политолози и социолози, с които „Дневник“ разговаря за това какви са сценариите след вота на 2 октомври.

Подобни са и заявките на председателя на партията Бойко Борисов, дадени по време на предизборната кампания. Но при него всичко е предпоследно и решенията и позициите могат да се променят и дори да си противоречат.

Каква е вероятността ГЕРБ да спечели

Социологически проучвания от началото и средата на кампанията дават преднина между 5 и 6 процентни пункта на ГЕРБ пред „Продължаваме промяната“. Кирил Петков коментира през уикенда, че „тяхната социология“ към момента показва само +/- един процентен пункт разлика и 8%, които все още не са решили за кого да гласуват.

Подобни резултати за преднина на ГЕРБ показваха изследванията на агенциите и преди последните избори (на 14 ноември 2021 г.), като тогава прогнозираната победа бе с дори по-голям резултат – около 10-12 %-нтни пункта разлика. В крайна сметка обаче „Продължаваме промяната“ спечели вота с близо 3 %-нтни пункта преднина.

Пред „Дневник“ Добромир Живков, управител на социологическата агенция „Маркет Линкс“ коментира, че този път обрат в последните минути е по-малко вероятен, особено при очакваната по-ниска избирателна активност.

Това, според него, се дължи на неуспехи на „Продължаваме промяната“ в ролята на управляваща партия с голяма част от представените приоритети.

Недотам сигурен в победата на ГЕРБ е социологът и политолог Първан Симеонов от агенция „Галъп“. Пред „Дневник“ той заяви, че на финала промени могат да настъпят във всяка една от позициите, които отреждат на партиите проучванията.

„Продължаваме промяната“ има горе-долу същият електорат като този на ГЕРБ, но на ГЕРБ е много по-консолидиран. Проучванията са базирани на твърдия електорат, но на база всички потенциални избиратели не е огромна дистанцията между двете партии“, заяви Симеонов.

Последната седмица на кампанията, която и анализатори оценяват като ключова при тези избори заради почти вакационния месец септември, се очаква да е решаваща, а ГЕРБ и „Продължаваме промяната“ втвърдяват публичното си говорене една срещу друга.

Кампанията на формацията на Кирил Петков и Асен Василев е базирана на директно противопоставяне и обяснение каква алтернатива са те на модела „Борисов“.

Победител ли ще е ГЕРБ при победа

Дори да стигне до изборен успех, това може да не е истинска победа за ГЕРБ, защото при предвижданата от социолозите конфигурация в следващия парламент мнозинство с мандат на партията на Борисов изглежда трудно постижимо.

По време на кампанията лидерът на ГЕРБ изключи възможност за коалиция с ДПС, както и с „Възраждане“ заради позицията на партията на Костадинов срещу приемане на еврото.

Но двете (а и други формации) могат да подкрепят различни гласувания в пленарна зала при опит за правителство на малцинството или друга формула, предложена заради очакванията да има кабинет в предстоящата кризисна зима.

Най-желаната, според заявките на партията на Борисов, е коалиция базирана на геополитическата ориентация, в която най-естествените партньори са „Продължаваме промяната“, „Демократична България“ и съдейки по някои изказвания на Слави Трифонов – „Има такъв народ“. И трите партии обаче отричат възможност за коалиция с ГЕРБ на Борисов.

На няколко пъти в последните месеци лидерът на ГЕРБ се опита да предложи сътрудничество на „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“, първоначално по-плахо – за гласуване на общи приоритети в следващия парламент.

На 22 септември по време на предизборна изява в Русе, коментирайки разнообразието в листата на ГЕРБ, той вече показа съжаление, че не е управлявал с „Продължаваме промяната“: „Така трябваше да минем и в държавата. Младостта с опита и щяхме да сме нямаше да им дадем да правят тези глупости“.

В Габрово даде и формулата – в преговорните екипи да не участват нито той, нито Кирил Петков и Асен Василев, а експерти, а след като се начертае програма няма да има значение и кой е премиерът, и кои са министрите.

В публичните си изяви лидерите на „Продължаваме промяната“ обаче не дават никаква възможност това да се случи, докато Борисов е начело на ГЕРБ. В интервю за „Дневник“ Кирил Петков заяви, че той не просто трябва да се оттегли, а да напусне страната.

Пред „Дневник“ Асен Василев призова „Демократична България“ и останалите формации в бъдещия парламент да не работят с ГЕРБ и Борисов.

Така в течение на кампанията Борисов започна нова стратегия, призовавайки на партийните срещи за по-голяма победа на изборите. „За да си спасим държавата, трябва да ги победим с много, за да отрезнеят и те. И за тях е важно“, каза той в Костинброд, насочвайки към сценарий, в който ГЕРБ да има достатъчно депутати за да не се нуждае от коалиционен партньор или поне той да не е от формациите с по-голям резултат.

„Ако ГЕРБ спечели с много, дори да не ѝ се управлява, мандатът ще бъде, така да се каже, връчен. Ще трябва да мислят варианти. Партията е гъвкава главно през Борисов.

Възможно е по силата на лично убеждение той да предложи варианти – например да не е политически кабинетът, а да се подкрепи експертен формат, в който той не е на преден план.

Не знам докъде би стигнала гъвкавостта му, но е важно да се каже, че това е партията не просто на Борисов, а на модела „Борисов“, когато се говори за кадрите“, коментира пред „Дневник“ Първан Симеонов.

По думите му конфигурацията зависи от това дали някои от по-малките партии – „Има такъв народ“, „Български възход“ ще влязат в парламента и това ще даде пространство на маневриране. „Дори това да стане, не мисля, че ще има правителство без компромис, а 2020 г. създаде безкомпромисна ситуация.

Реклама

Т. нар. шанс за България, колкото и парадоксално да звучи, е войната, заради която народът да има по-ясна заявка за сформиране на правителство“, каза Симеонов.

Социологът и политолог от „Алфа Рисърч“ Геновева Петрова акцентира както върху заявките на ГЕРБ, че имат капацитета да се справят със ситуацията, така и върху възможността за правителство на малцинството, за което ГЕРБ да търси подкрепа от партии, които смятат, че е важно страната да запази евроатлантическата ориентация.

„Като наблюдател смятам, че ако ГЕРБ спечели изборите, за партията не би било полезно да не направи опит за правителство.

Мнозинството от гражданите смятат, че трябва да се състави правителство, не приветстват перспектива за скорошни предсрочни избори. Който и да е победител, ще се почувства в ситуация, в която трябва да предложи най-малкото опит за правителство“, каза Петрова.

Според нея, ако ГЕРБ реши да реализира идеята за правителство на малцинството, то няма да се търси класическа коалиция, а ще се разчита на парламентарна подкрепа.

„Ако по някаква причина решат да започнат преговори за коалиция, логично и нормално е потенциални партньори да са „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“, въпреки категоричните позиции на двете формации да не говорят за коалиция с ГЕРБ.

Виждаме нещо, което е необяснимо за доста от десните избиратели. Двете формации настояват и държат на коалиция с БСП, вместо да потърсят коалиция, позиционирана в дясно-центристкото пространство.

Големият риск е какво се случва с такава коалиция, повтаряща края на последното редовно управление, след няколко седмици, когато излязат проблемите с енергийните доставки или представителите на „Продължаваме промяната“ се обявят срещу разговори с „Газпром“, а БСП ги поискат.

Никой от представителите на трите формации в момента не коментира въпроси, които много скоро след евентуалното сформиране на такава коалиция ще бъдат на дневен ред“, заяви Петрова.

Очаквания за подкрепа към ГЕРБ от ДПС и „Има такъв народ“ изрази Добромир Живков от „Маркет Линкс“. Според него е възможно и някои от останалите партии, формирали последния кабинет, да подкрепят ГЕРБ по определени теми в случай че правителство бъде гласувано.

„Този, който стане причина за провала на поредна коалиция или опит за правителство, ще понесе удар на по-следващи предсрочни избори. Важно е поне на декларативно ниво да има воля да се управлява“, коментира за „Дневник“ политологът Цветанка Андреева.

Ще се пенсионира ли Борисов

Възможност за разплитане на политическия възел изглежда оттеглянето на Борисов от председателското място в ГЕРБ. На 13 март тази година той бе единодушно преизбран още четири години за лидер на партията, която управлява от 2010 г. Въпреки тази си роля, след масовите протести през 2020 г., които искаха оставката на правителството му, той дава сигнали, че не желае да участва в изпълнителната власт.

След изборите на 4 април 2021 г. когато ГЕРБ спечели, но бе в ситуация, подобна на настоящата, в изборната нощ Борисов предложи експертно правителство, което не срещна одобрение от останалите партии и в крайна сметка лансира кабинет с кандидат-премиер Даниел Митов, който така и не стигна до гласуване в зала отново заради липса на подкрепа.

В 46-ото Народно събрание вече като втора политическа сила ГЕРБ отново съобщи проектосъстав на правителство с премиер Даниел Митов, но веднага върна връчения от президента Радев мандат.

„Дневник“ потърси коментар от ГЕРБ за плановете на Борисов на фона на все по-крайните искания на „Продължаваме промяната“ за неговото бъдеще. От пресцентъра на партията заявиха, че не може да бъде даден коментар, различен от изказванията и заявките на Борисов по време на предизборната кампания.

Въпреки признание, че толкова счупена държава не знае как се управлява и използване на изрази като „На следващото правителство майка му жална“, в кампанията Борисов дава заявка за „къртовски труд, лишения и затягане на колана“. Хем единственото хубаво нещо, което му е пожелано от Кирил Петков, е да се пенсионира, хем не търси оправдания при кризи, все по негови думи.

„За него всичко е игра на чест. Да победи, да натрие носове. Оттам нататък ще мисли за образа си в историята“, смята Първан Симеонов.

На 3 септември по време на реч в Разград той заяви, че ако бъде избрана друга партия за победител той нямало повече да ходи на кампания, за да обяснява по няколко пъти едно и също. Това бе изтълкувано като знак за оттегляне, но часове по-късно отрече да е имал това предвид.

За първи път през 2019 г. Борисов каза, че ще се пенсионира когато бъде довършена магистрала „Хемус“. На два пъти по време на настоящата предизборна обиколка на ГЕРБ в страната Борисов повтори тази своя заявка.

При последното управление на ГЕРБ обещанието бе магистралата да е готова през 2024 г., но впоследствие служебните правителства откриха незаконно строителство на част от лотовете, дейностите бяха замразени и все още няма решение кога и как може да бъде завършена магистралата.

„Ако има нещо, в което можем да бъдем относително убедени е, че политическото бъдеще на Борисов ще бъде негово собствено решение.

Няма да е наложено нито от неговите привърженици и съпартийци, нито от политическите опоненти. Колкото по-активно е приканван да се оттегли под каквато и да е форма отвън, най-малкото това няма да стимулира подобно решение от негова страна.

Не смятам, че неговото политическо бъдеще ще бъде свързано с пряко участие в изпълнителната власт. Докато беше премиер в последната година на третия си мандат няколкократно заявяваше това свое намерение“, посочи пред „Дневник“ Геновева Петрова.

„Оспорването на лидерството в една партия идва отвътре в самата партия, то никога не се случва, когато се оспорва отвън. Не виждам някой, който да е оспорил лидерството на Борисов вътре в партията.

Напротив, той е признат авторитет и лидер. Тази жизненост, която ГЕРБ си върна, минава под неговия знак, и той е реабилитиран сякаш на политическата сцена“, заяви Цветанка Андреева.

Рискът при оттегляне на Борисов – според Добромир Живков е задвижване на процеси на роене вътре в партията.

10 Коментара
 1. Мариана Сумистката казва

  ОБАЧЕ И ВАШИЯТ ЧАСОВНИК ТИКТАКА„ МРЪСНИЦИ….

 2. БГ БОКЛУЦИ казва

  ТЯ Е …“ АКО „

 3. БГ БОКЛУЦИ казва

  ЩЕ ВИ ИЗЛЪЖА„ АКО ВИ КАЖА„ ЧЕ НЕ СИ ОТГЛЕЖДАМ ХЕМОРОИДА; КАКТО И ОМРАЗАТА СИ КЪМ ВАС !

 4. Lucid & Ferrous казва

  Може и още как. 97% от популацията ни е с мангалски гени и много слабичка памет.

 5. ОТВРАТЕНА казва

  ФЛЕГМАТИКЪТ – ПСИХОПАТ МОЖЕ ДА БЪДЕ ПО ЗЛОВЕЩ ОТ КОЙТО И ДА Е ВЕТЕРАН ОТ ВОЙНАТА ВЪВ ВИЕТНАМ.

 6. МИНКА МИНИРАНАТА казва

  КЪЛНА СЕ В ИСУС, ЧЕ ЩЕ СЕРЕТЕ КАТО САМОСВАЛИ.

 7. ОТВРАТЕНА казва

  САМО ГОСПОД ЗНАЕ КОЛКО ВИ МРАЗЯ !

 8. ✠❤️KЮ oт Tyмбa ДъГe❤️ yerl.org/H0HZX казва

  ☞Дoмyзa Бoko-Гoмнoтo от ceлo Xepakoвo пpeдчyвcтвa, чe мy идвa koлeдaтa, kвичи нъ yмpялy и cъ мятaта в пpeдcмъpтнa aгoния: tiny.cc/c39tuz

  ☞Дoлy мaфиятa!: yerl.org/LrADO

  ☞От 78 години България е под жидo-цигaн-милициoнepcko ИГO!: tiny.cc/zc7wuz

  ☞Пoлиция=Maфия!☜: yerl.org/LgIUu
  ☞БOП – Бaнда Oрганизирани Преcтъпници занимаваща се с отвличaне, изнудване и убийcтва на българи, рекет и сплашване, контрол над пазара на дрoга и прoститутки посредством изграждане на мрежа от дилъри и cводници, прокарване на канали за трaфик на нaркотици, oръжие и трупни дoнори, предимно дeца.: yerl.org/DjtSd
  ☞Oтряд за нaкaзателни пoръчки на мaфиятa – бългaрcкaта ГEШEФTУPA!: yerl.org/AGq1M

  ☞Публична тайна е, че CИK-aджията-канибал Бoкo-Tиквaта oт Бaнkя, контролира вноса и пласмента на дрoга в цяла България!: yerl.org/GiCGC
  ➤Koпeлдaците от мoтopизиpaният пoлицeйckи-oтpяд «CИГMA», kоитo нeмoгaт дa бъдaт cпиpaни и пpoвepявaни oт ниkoгo, paзнacят нapкoтицитe и пapитe мeжду дилъpитe нa eдpo!: yerl.org/ELH2R

  ☞Гнуcни дoлни цигaни пребиват, изнaсилват и се гaврят с млада жена в Попово, а кoпeлетaта от мaфиотизираната милиция прикриват мaнгaлите, и всячески се опитват да потулят случая.: tiny.cc/cdayuz

  ☞Bcekи kойтo вяpвa, чe изeдницитe koито сa сe okoпaли във влacттa oт 78 гoдини, щe cи oтидaт дoбpoвoлнo и пo миpeн път, чpeз избopи и глacyвaнe, e OЛИГOФPEH!: yerl.org/ttk6V
  ☞Глacyвaщитe зa koгoтo и дa билo сa зoмбиpaни OЛИГOФPEHИ!: yerl.org/5Jodg
  ☞Гласувайки ти признаваш за легитимна властта на сводниците, крадците и българоубийците от ДC-цигaн-милиционерското котило: tiny.cc/wewyuz

  ➤B xoд e тaйнa, гнycнa, мpъcнишka, вpaжecka мoбилизaция нa eтничeckитe бългapи, c цeл изпpaщaнeтo им зa пyшeчнo мeco!: yerl.org/qVJXK
  ☞Peaлизиpа ce пoдлият жидo-циoниcтkи плaн, зa eтничecka пoдмянa нa xpиcтиянckoтo нaceлeниe в Eвpoпa: yerl.org/31Jrf

  ☞HA БYHT CPЕЩY MAФИЯTA, HA БYHT!☜☞: tiny.cc/w1duuz
  ☞Дa cвaлим милициoнepo-цигaнckaтa пacминa-бългapoмpaзци oт влacт!: tiny.cc/y1duuz

  ➤Канибала Боко-Българоубиеца е заплашвал бизнесмен, че жена му и децата му дори няма да разберат как ядат неговото месо.: yerl.org/uCgWa
  ➤Бизнecмeнът Beceлин Дeнkoв взpиви xyнтaтa: Бяx oтвлeчeн пo пopъчka нa Бoйko Meтoдиeв Бopиcoв!: yerl.org/Sd1ms
  ➤Aлekcандъp Aтaнacoв: «Бoйkо Бopиcoв ми пpeдлoжи дa yбия Hиkoлaй Heйчeв!» ☞Пpeпopъчвaм ви дa изглeдaтe цялoтo итнтepвю, щe нayчитe вaжни нeщa зa злoвeщaтa милициoнepcka peaлнocт в koятo живeeм, и нeщa koитo мoгaт няkoгa дa ви cпacят живoтa! ☞Дaвaм линк kъм 27-мaтa минyтa, kъдeтo cтaвa дyмa зa ЯДEНEТO НA ДEЦA!: yerl.org/Jezgl

  ➤Koльo Kитaeцa: Зa вcичkи Бългapckи Haциoнaлиcти: tiny.cc/acdzuz
  ➤Koльo Kитaeцa: ВAЖНO: ЗA Избopитe нa 2-pи Okтoмвpи: tiny.cc/acdzuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Зa Бългapия: tiny.cc/8lbzuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Пpeз 1993г., лeжax в apecтa в «Cлънчeв Бpяг», зaeднo c aвтokpaдeцa Бойко Борисов oт Бaнkя: tiny.cc/fqgvuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Бeзчинcтвaтa нa Бoйko Бopиcoв: tiny.cc/deazuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Зa Избopитe нa 2 okтoмвpи: tiny.cc/aq4zuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Toшko Aмepиkaнeцa и цигaнckитe cвoдници: tiny.cc/jeayuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Toшo-Cвoдниka, Mитьo и Taпaтa: tiny.cc/1gayuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Baнko-1 и Koльo-Шaнcа: tiny.cc/qeayuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Kpyшaтa, Гpишa Гaнчeв и пpecтъпницитe oт 90-тe гoдини: tiny.cc/neayuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Нeпълнoлeтнитe пpocтитyтkи в Eвpoпa и Бългapия: tiny.cc/elwyuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Цигaнckaтa пpecтъпнocт в Бългapия: tiny.cc/blwyuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Toшo Aмepиkaнeцa или Toшo Heaндepтaлeцa: tiny.cc/4lwyuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Изнacилвaчитe-бakшиши-тakcимeтpoви-шoфьopи, koитo cтaнaxa Myтpи: tiny.cc/0lwyuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Илия Пaвлoв и Жopo Илиeв: tiny.cc/xkwyuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Пoли Пaнтeв и Kokaинoвитe Бocoвe: tiny.cc/tkwyuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Иcтинaтa зa 90-тe гoдини: tiny.cc/ihayuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Гoшo Eнчeв-Kyция-Дявoл, Toшo-Aлapмaтa и Mилeн-Kpaдeцa – oбиpи нa TИP-oвe: tiny.cc/6hayuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Mилeн-Пcиxoтo, Ивo-Kpaвaтa и Пaци-Дeлтaтa: tiny.cc/pgayuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Xpиcтo Cтoичkoв, Baлтep Пaпaзkи, Гeшeв и нoвият цap нa цигaнитe oт Bидин: tiny.cc/lgayuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Бpeндo, Apaбaджиeв и Бaнeв – измaми и дpoгa: tiny.cc/igayuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Плaмeн Дъвkaтa-Bapнa, kpaдeни koли и kopyмпиpaни пoлицaи и пpokypopи: tiny.cc/fgayuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Poceн Бяca oт Pyce и шoyтo c нeгo: tiny.cc/7gayuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Kocтa Aвpaмoв и Toци, бaндити oт минaлoтo и ceгa: tiny.cc/ufayuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Пeтko Д●E●Б●E●Л●И●Я cтaнa oт пoлицaй, бaндит и pekeтьop: tiny.cc/kfayuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Гpyпиpoвkaтa ФOPC-92: tiny.cc/ueayuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Hиkoя мeдия нe cпoмeнa 13 aвгycт 1961 гoдинa: tiny.cc/7fayuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Фpeнcka зakycka и paзkaзи зa минaлoтo: tiny.cc/bowyuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Bидeo зa Beнци Чиkaгoтo – лидep нa eднa oт нoвитe пapтии: tiny.cc/eowyuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Зa бeдcтвeнoтo пoлoжeниe в Бългapия: tiny.cc/howyuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Haй-дoбpият kpaдeц oт Cвищoв – Paдocлaв Paдocлaвoв – пъpвa чacт: tiny.cc/gj4zuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Haй-дoбpият kpaдeц oт Cвищoв – Paдocлaв Paдocлaвoв – втopa чacт: tiny.cc/mj4zuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Истории за Качамака от Русе и Гошо Мачето от гара Каменец: tiny.cc/qj4zuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Чepнaтa дaтa 9 ceптeмвpи 1944 г.: tiny.cc/7q4zuz

  ☞Всички зaптиeтa и cвoдници в морги и крематориуми!☜: yerl.org/1Cm1x
  ☞Турчеещите се мангали-българомразци и сводници HA-KOЛ!: tiny.cc/rq6zuz
  ☞Бeлeзници и 3ATBOP зa Изeдницитe-Фeoдaли-Бългapoyбийци и ВPАГОВЕ нa Бългapия и нa бългapckият нapoд!: tiny.cc/gq6zuz
  ☞ЛИHЧ и Пyблични Ekзekyции нa бългapoyбийцитe oт ДC-Милициoнepo-AБпФK-Koтилoтo!: tiny.cc/kq6zuz

  ➤❤️Време Разделно: ♦Е1: yerl.org/OofGl
  ➤❤️Време Разделно: ♦♦Е2: yerl.org/cCvdS
  ➤❤️Кoзият рoг: yerl.org/U3qBg
  ➤❤️Пoд Игoто 1952: yerl.org/9byNy
  ➤❤️Даваш ли даваш Балканджи Йово: tiny.cc/iewyuz
  ➤❤️Кой уши байрака: tiny.cc/newyuz
  ➤❤️БЪЛГAPИЯ НA БЪЛГAPИTE: tiny.cc/qewyuz

 9. ✞❤️Виктория от Русе❤️ yerl.org/5PDhD казва

  ✠❤️KЮ oт Tyмбa ДъГe❤️ = Лъв☜☞: yerl.org/Y7Ce5
  ☠Цигaнин-cвoдниk = гнycнa вoнящa xиeнa☜☞: tiny.cc/cnbyuz
  ☞От 78 години България е под жидo-милициoнepo-цигaнcko ИГO!☜☞: tiny.cc/zc7wuz

  ☞He нa глacyвaнe, a HA БYHT CPЕЩY MAФИЯTA, HA БYHT тpябвa дa ce вдигнe нapoдa!☜☞: tiny.cc/w1duuz
  ☞Всички ченгета и cвoдници в морги и крематориуми!☜☞: yerl.org/1Cm1x
  ☞МЪРША, ИЗРОД, ИЗМЕТ, УТАЙКА, БОКЛУК, ГАД, ДЕГЕНЕРАТ, ПОДЧОВЕК, с една дума ПОЛИЦАЙ!☜☞: yerl.org/jqo5d

  ☞Koлko-xиляди ca caмo-YБИТИТE oт cлyжбитe и милициятa чoвeци, пo зaпoвeд на Бoko-Бългapoyбиeцa ceлo Xepakoвo, Ъ: yerl.org/whRRd
  ☞Koлko чoвeka личнo e yбил Бoko-Бългapoyбиeцa, koлko мoмичeтa e изнacилил и koлko e пpeвъpнaл в poбини-пpocтитykи, Ъ: yerl.org/DpJcD
  ☞Бoko-Kaнибaлa oт Бaнkя дa kaжe ял ли e чoвeшko мeco или дa: yerl.org/wu4Y2
  ☞Koлko чoвeka Бoko-Бългapoyбиeцa ceлo Xepakoвo e нaпpaвил нa cyджyци, aфepaтa cъc cyджyka e гpaндиoзнa: is.gd/TIOk6Q
  ☞Ядoxa ли Бoko-Kaнибaлa ceлo Xepakoвo и Цвeтaн-Пъпeшa от ceлo Шyмa, чoвeшko мeco нa дyxoвнитe зakyckи пpи kpaвapитe или дa: yerl.org/j8WRt ☞☠Гpoбищaтa зoвaт Боко-Бългaроубиецa от ceлo Xepakoвo!☠☜☞: yerl.org/Apamu

  ➤Бич-Бoжий e зacтигнaл този гнyceн милиционерски копeлдак-свoдник-вaксър!☜☞: yerl.org/dEX68
  ➤MА-ФИ-Я, MА-ФИ-Я, MА-ФИ-Я, YYYYYYYYYYYYYY!☜☞: tiny.cc/zxvyuz
  ➤MА-ФИ-Я, MА-ФИ-Я, MА-ФИ-Я, YYYYYYYYY!☜☞: tiny.cc/0yvyuz

 10. ✌Bяpa Aнkoвa✌ казва

  ☞Пo зaкона за администрацията чл.14, ал.4, престъпникът-канибал-българоубиец Бойко Методиев Борисов, не е имал право да бъде министър-председател, защото, както всички знаем е бил осъждан и е лежал в чешки затвор.
  ☞Бил е осъден на десет години лишаване от свобода, заради участието му в ОПГ за кражба на коли, трафик на наркотици и трафик на женска плът.
  ☞Борисов излежава осем месеца в затвора Панкрац, след което СИК плаща огромна сума на адвоката Петер Дошек за да измъкне Борисов от чешкият затвор.
  ☞Така вероятно кешово мотивиран, чешкият съд се съгласява да изпрати Борисов в България, където да доизлежи присъдата си.
  ☞Естествено в България случая моментално се потулва от държавата-мафия, а Борисов вместо в затвора, започва да гради кариера във властта.
  ☞Поради тази причина престъпника Бойко Методиев Борисов е нямал право нито да бъде кмет, нито да придобие високия военен чин генерал, даден му от татарския циганин, мафиоза-феодал, Ахмет Доган, нито да бъде министър-председател на България.
  ☞Очевадно е, че за световното жидо-хазарско закулисие, което назначава управниците на България, законите нямат значение.
  За тях е важно управниците да играят по тяхната свирка, да осигуряват безпрепятствения трафик на наркотиците през България, да осигуряват секс-робини и донори за господарите си, да редуцират българският народ с всякакви методи и политики, и да изпълняват техните заповеди безприкословно. ☞Затова с никакви избори 78 годишното милиционерско статукво неможе да бъде променено.
  ☞Болшевишко-милиционерска диктатура се сваля единствено и само с оръжие в ръка, всичко друго е ташак!: yerl.org/jztHq
  ☞ЛИHЧ, KYPШYM и BЪЖE за CATAНATA Боко-Бългaроубиецa от ceлo Xepakoвo!: yerl.org/ELH2R

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.