БАРИКАДА в „Симеоново“: Весела Лечева си направи частен квартал

13 27 088

Дълбоки ровове, блокирани улици, насипан чакъл, дискотека с тока и спряна вода, отрязан достъп до домове. Всичко това вече месец се разиграва във вилната зона на кв. „Симеоново”, където в местен феодал се е превърнала спортната министърка в управляващото в момента служебно правителство Весела Лечева, пише „Уикенд“.

Гранддамата на спорта, политиката и всичко сиво помежду им е докарала съседите си до истерия с прокопаването на собствена частна канализация, за която, по информация на живущите в района, разрешително няма.

Нещо повече, цялата ремонтно-строителна дейност създава реални предпоставки, застрашаващи живота на хората, които въпреки че вече са подали жалби и сигнали до районния си кмет и компетентните институции, в отговор са получили обяснение с половин уста, а именно: „Ще потърпите“.

През последните няколко години Весела Лечева е закупила допълнителна земя около къщата си, в която живееше с вече покойния си съпруг Манол Велев, върху която е изникнала втора къща, а вече се строи и трета – на брат й и за сина й.

Отделно в момента тече строеж на постройка, която удобно да настани цялата охрана, пазеща нея и имотите й денонощно. За всички тези сгради спортният министър е решила да прокопае частна канализация, за която обаче не е показан нито един документ, който да я разрешава.

Целта е собствените й отходни тръби да бъдат заустени към близкото дере, а междувремено чакълът, с който се засипват изкопите, е струпан из цялата околия и в имотите на хората.

Бойкотът на живущите в района не дава резултат.

Те правят няколко срещи с кмета на Община Витоша, но строежът въпреки всичко започва. Неофициално се знае, че дейностите текат с „благословията на Столичната община“. Не е представен нито план-график, няма нито едно уведомление на живущите, част от които освен че остават редовно без ток и вода, въобще не могат да стигнат до къщите си заради изкопите.

Реклама

Върху някои от рововете вече има бетон, други са заринати с чакъл, но повечето все още си стоят отворени. Пак поради строителните дейности уличното осветление е спряно, както и пречиствателната станция. Носи се воня от каналите вече близо месец.

Жалбите, подадени до частната строителната фирма, са без реакция, а от сигналите до ЧЕЗ е станало ясно, че и те не могат да направят нищо по въпроса, защото спирането на тока не идва от тях, шалтерът е дръпнат локално. Установили са обаче пробити кабели до останалите имоти в квартала.

По информация на потърпевшите строителната фирма е наета от името на брата на Весела Лечева Даниел, който живее в къщата до нея в семейното им каре. Към въпросното каре преди е имало улица, но спортната министърка е променила статута й в Кадастъра на пешеходна алея, така че да се ползва само от тях и да води необезпокоявано към частните й имоти.

Сега в началото й стои бариера, която препречва достъпа на всеки, извън фамилията. Опитите да се паркира близо до бариерата също се оказват недалновидни – тогава се появява някой от охраната с кратката, но ясна реплика: „Шефката не дава тука“.

Така в момента две улици в района са без изход, което освен всички останали затруднения на ежедневна база, оставя без отговор и още един въпрос на хората в района – как би минала пожарна кола или линейка при извънредна ситуация.

Лечева има къмпинг в гръцки манастир

Най-старото и голямо българско присъствие на полуостров Халкидики е така нареченият „Къмпинг на Весела Лечева“, съобщава в. „Капитал“.

Пълни детайли около началото на проекта липсват, но според статия във в. „Експрес“ през май 2007 г. съпругът на Весела Лечева Манол Велев и съдружникът му Анастасиос Петкос са сключили договор за концесия на 16 000 декара от крайбрежието на полуостров Ситония на Халкидики за 16 години.

Освен плажната ивица двамата са взели под аренда и част от гората, за да правят ваканционно селище. Имотът е собственост на българския Зографски манастир в Света гора – Атон, а сключването на договора концесия се случва около месец след посещението на вътрешния министър Румен Петков в Атон.

В делегацията на министъра е бил и Манол Велев. Към днешна дата старите бунгала са ремонтирани, построени са много нови. Днес „Порто Елеа” има 10 вили, 20 мoбилни ĸъщи, тpи aпapтaмeнтa и чeтиpи двoйни cтaи в хотел – бивш мeтox, построен през XVIII век. Има ресторант, бар, магазин и обособено място за дигитални номади. Курортът се управлява от брата на Весела Лечева.

13 Коментара
 1. ОТВРАТЕНА казва

  НАЛИ ВИ Е ЯСНО, ЧЕ СКОРО ЩЕ ГИ СГОТВЯ НА ЧОМЛЕК, ГНУСНИ ФАШУГИ ?

 2. ОТВРАТЕНА казва

  НЯКОЯ ДРУГА ГНУСНА ФАШИСТКА НЯМА ЛИ ДА МИ ВИЗУАЛИЗИРАТЕ„ ЗАЩОТО ТАЯ И БЕЗ ТОВА МИ Е ПОЗНАТА ?

 3. ОТВРАТЕНА казва

  ТАКИВА СОФРИ СЪМ ВИ ПРИГОТВИЛА„ ЧЕ КОРНЕЛИЯ ЩЕ КВИЧИ КАТО СВИНЯ !

 4. Мариана Сумистката казва

  ДА НЕ ВИ НАПИША ЕДНА ОГРОМНА СМЕТКА ЗА СОФРИТЕ И ЗА ПОСЕЩЕНИЕТО В СПА….

 5. ОТВРАТЕНА казва

  ДОКАТО НЯКОИ ЧЕСТНИ УБИЙЦИ ИЗВЪРШВАТ МОКРИ ПОРЪЧКИ …..

 6. ОТВРАТЕНА казва

  ТЯ КОРНЕЛИЯ ОТ ПАРЛАМЕНТАРНАТА ТРИБУНА СИ ТЪРСИ Е…ЧИ

 7. ОТВРАТЕНА казва

  МНОГО ПРОСТО: COULD YOU GIVE ME A LAWYER ?

  ВНИМАВАЙТЕ МНОГО КОИ ЩЕ ВЛЯЗАТ В ТЕЖКОТО ДИСКРИМИНАЦИОННО ДЕЛО ….

 8. ОТВРАТЕНА казва

  ПРИНЦИПНО, ПРОМИВКИТЕ НА МОЗЪКА ЩЕ ВИ СТРУВАТ НАЙ– МНОГО, ДОЛНИ МЪРШИ…

 9. ОТВРАТЕНА казва

  САМО ГОСПОД ЗНАЕ КОЛКО ВИ МРАЗЯ.

 10. Aтилa казва

  ☞Bcичkи ca Дeцa нa ДC и нa Koмyниcти-Mилициoнepи!

  ☞Пpeди 33 гoдини Изпycнaxмe дa ИЗБИEM Koмyниcтитe и Mилициoнepитe, Дeцaтa им Нямa дa Изпycнeм!

  ☞Нa 9.IX.1944г. Финaнcирaнитe oт KPEМЪЛ Тepopиcти oт БKП Взexa Bлacттa и Пapитe c KPЪB!
  ☞Caмo c KPЪBTA нa Дeцaтa и Bнyцитe cи, ЖИДO-ЦИГAH-Koмyниcтитe щe Дaдaт Bлaсттa и Пapитe!
  ☞Cпaсeниeто нa БЪЛГAPИЯ e Пpoчиcтвaнe oт Koмyниcти, Mилициoнepи и CВOДНИЦИ нa ГEНEТИЧНO Нивo!
  ☞Члeн нa БKП – ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo!
  ☞Член на MBP – ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo!
  ☞Члeн на ДC – ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo!
  ☞Члeн на ДAHC – ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo!
  ☞Cвoдниk – ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo!
  ☞Tpaфиkaнт нa дeтcka и жeнcka плът – ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo!
  ☞Kмeт – ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo!
  ☞Пpokypop-Maфиoз – ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo!
  ☞Cъдия-мpъcниk – ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo!
  ☞Caниpaщ мoшeниk-дoмoyпpaвитeл на панелка – ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo!
  ☞Koмyниcти, Дeцa нa Koмyниcти, Внyци нa Koмyниcти-CAМO ДO CТEНAТA!
  ☞Mилициoнepи, Дeцa нa Mилициoнepи, Внyци нa Mилициoнepи – CAМO ПOД ЗEМЯТA!
  ☞Kaзax!: cutt.us/GebZn

 11. RQ-8 казва

  МАНОЛ ВЕЛЕВ прострелян смъртоносно от ГРУЗИНСКИ наемнци-килъри след ОТКАЗ да ПРОДАДЕ топ имот в центъра на София на крадливи КГБ офицери с грузинско-ЕВРЕЙСКИ имена и фамилии
  Същите КГБейци са собственици на МОЛ Парадайс София,стокова борса Илиенци и ДЪРЖАТ НАЙ-големите МОлОВЕ в МОСКВА “ЗОЛОТОЙ ВАВИЛОН“ ,държат вноса на ЛУКСозни западни брндове дрехи за Цяла Россия и продават на тройни цени лукс марки на богатит жени на чиновниците от Московската община
  Същите КГБ грузино-евреи стоят зад ГЕРБаджийкта Теменужка Петкова,Гинка Върбакова и имат интерeси да ЗАКУПЯТ ЧЕЗ зада сложат руски-КГБ контрол над ТОКА на София и цяла Западна България
  И ПО заповед от МОСКВА да спират ТОКА ако София НЕ им играе по свирката

  Въпросните КГБ Грузино-руснако-евреи са първи АВЕРИ с КГБеееца и ментора на мафиота Борисов-ВАЛЬО ЗЛАТЕВ ГЕПИ Груп/ЛУКойл

 12. НЯКОЙ казва

  СТИГА СТЕ ЗАВИЖДАЛИ ДИВАННИ ПЛЪХОВЕ. КАДЪРНА Е ВЪВ ВСЯКО ОТНОШЕНИЕ.МОЖЕ И ПРАВИ.А СЕГА СИ НАЛЕЙТЕ ВОДКА ЗА УТЕХА УТЕПЛЯЦИ :))) ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ!!!

 13. Ники казва

  ОГРОМНИТЕ ПАРИ ОТ КАЗИНАТА НА БИВШИЯТ И МЪЖ,ВПОСЛЕДСТВИЕ ДАДЕНИ НА БРАТ И,А СЪЩО И УБИЙСТВЕНИТЕ ЛИХВИ-70% ОТ СЕМЕЙНАТА ФИРМА ЗА БЪРЗИ КРЕДИТИ „СИТИ КЕШ“ И КАКВО ЛИ ОЩЕ НЕ И ЕСТЕСТВЕНО,ЧЕ ЩЕ ПРАВИ И ПАЛАТИ И КАКВОТО СИ ПОИСКА.ПЕНСИОНЕРИТЕ С 500 ЛЕВА НА МЕСЕЦ КАКВО ДА НАПРАВЯТ?ЛЕЧЕВИ ЩЕ ПРАВЯТ.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.