ЗА УДОБСТВО: Правим нов затвор в града на Бойко Борисов

13 2 724

Кампанията за изборите на 2 октомври вероятно е най-слабата, правена някога. Дебати няма, партийните лидери се разпиляха по страната, за да се срещат с хора, за които така или иначе знаят, че ще гласуват за тях. От идеи и програми никой не се интересува, даже самите партии, които на теория би трябвало да проглушават ушите на избирателите с идеологиите си.

Това е печалният резултат след повече от 30 години демокрация. И все пак материал за четене пма – макар и не с качеството, което би трябвало да очакваме.

„Промяната“ – опорки до безкрай

Програмата на ПП разочарова с това, че използва като своеобразен преамбюл „опорките“, които Кирил Петков и Асен Василев повтарят до скъсване – увеличени пенсии, безплатни детски градини и запушването на „токсичния“ контрабанден канал през ГКПП „Капитан Андреево“.

Тук се усеща намесата на спецове по предизборна реклама, които са подсказали на „Промяната“, че трябва да разполага с няколко конкретни неща, които да размахва като успехи пред избирателите – за децата, за най-възрастните и за борбата срещу корупцията. Към това се лепва предизборното мото „Да си довършим работата“ и така се указва на хората какво им обещава ПП за бъдещето.

Трите „опорки“ компенсират и сравнителната липса на конкретика в самата програма. Документът е из-пълнен с хубави обещания – като „справедливост и устойчивост в размера на пенсиите“ или „повишаване на жизненото равнище и доходите от труд“.

Не става особено ясно обаче откъде ще дойдат парите – особено предвид на това, че се гарантира запазването на актуалните данъчни ставки, включително на плоския данък.

Прави впечатление, че както в раздела за икономиката, така и за борбата с корупцията на първо място „Промяната“ поставя смяната на ръководните кадри в основните държавни регулаторни органи.

За краткото управление на ПП обаче едно от най-големите петна върху формацията остави монументалният й провал с шефа на енергийния регулатор КЕВР, когото избра, а той беше отстранен от Конституционния съд.

Реклама

Сред общите приказки за светлото бъдеще хващат окото няколко неща. За енергетиката се появява мистерия – „Промяната“ обещава „ускоряване на процесите, свързани с изграждането на нови ядрени мощности“. Какво ли е това? Нови реактори в „Козлодуй“? Или съживяване на проекта „Белене“? Програмата мълчи по въпроса. Само срамежливо казва, че трябва да се търсят „алтернативни доставчици на ядрено гориво“ – т.е. някой друг освен Русия.

Разделът за антикорупцията гордо е озаглавен „Следващи стъпки в борбата с корупцията“. А какви бяха първите стъпки? А, да, „Капитан Андреево“, друго няма. На мушката на „Промяната“ сега са конституционни промени в съдебната система и ограничаване на властта на главния прокурор.

Свръхмащабни начинания, при това политически – няма ли консенсус в парламента по въпроса, няма и промяна. По чисто политическите въпроси програмата също остава без думи, включително за това как да се разреши политическата криза и кой ще влезе в следващото управление.

Но пък обещава построяването на нов затвор в Банкя – родния град на експремиера Бойко Борисов, при това „по европейски стандарти“, явно за да му е удобно на Буци, ако се стигне до осъдителна присъда.

Скритата кама в ръката на ГЕРБ

По размер на програмата ГЕРБ на-право удари „Промяната“ в земята. 140 страници – това трябва да е рекорд за родните политически програмисти! Този монументален труд носи и подобаващо за обема му заглавие – „България след кризите – план за възстановяване“.

Още тук се подсказва насоката на герберския анализ за положението в страната – излязохме за кратко от властта, държавата рухна, сега се връщаме с готов план, за да оправим всичко. А дали тук влиза и онова, което те самите разрушиха?

В същия дух е и въведението на документа. В него с мрачни и драматични краски се описва пропадането на България, откакто Борисов не я управлява. Читателят е атакуван с плашещи фрази като „разрушената тъкан на нацията“, „чувствително обедняване“ и „опасна нестабилност“.

Но няма страшно! Герберите обявяват готовност да инвестират „целия си политически и експертен потенциал в бързото извеждане на страната от безизходицата“. Нищо, че след 12 години грабежи и те имат солиден принос за това положение.

13 Коментара
 1. ОТВРАТЕНА казва

  ГРЕРБАДЖИСКИ МЪРШИ, НЯКОИ ГОТВАТ СВАТБИ„ ДРУГИ ПОГРЕБЕНИЯ !

 2. Мариана Сумистката казва

  ОБАЧЕ СТЕ ПРОСТИ ГЪЗОВЕ….

 3. ОТВРАТЕНА казва

  ВИЖДАМ„ ЧЕ БОРБАТА СРЕЩУ КОРУПЦИЯТА ЗАПОЧВА ОТ ВАС И МИНАВА ПРЕЗ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ. КАКВО ДА КАЖЕМ ЗА УЧЕНИЧЕСКИТЕ ЧИНОВЕ„ ОЦАПАНИ С КРЪВ…?

 4. ОТВРАТЕНА казва

  ЯВНО СТЕ ПРЕМИНАЛИ ДОСТА ГРАНИЦАТА„ В КОЯТО ЖИВИТЕ СВИДЕТЕЛИ НЕ ОЧАКВАТ КОЙ ЗНАЕ КАКВО ПРАВОСЪДИЕ….. А И СЛИВЕН СЕ СЛАВИ КАТО ГРАД С НАЙ– МНОГО НЕРАЗКРИТИ ДЕТСКИ УБИЙСТВА. ПРОСТО ЛЕПВАТЕ БУКЕТИ ЦВЕТЯ И “ КРАСИВИ ДУМИ“……

 5. ОТВРАТЕНА казва

  ПРИНЦИПНО – ДА„ НАГЛОСТТА И НАХАЛСТВОТО НЕ РАСТАТ ПО ДЪРВЕТАТА. НО ВИНАГИ ИМА ЕКСПЕРТИ, КОИТО ЩЕ ВИ ОСТАВЯТ С ОТВОРЕНА УСТА.

 6. ОТВРАТЕНА казва

  ТОВА ОБЯСНЯВА ЗАЩО ОКОЛО СЕЛЯНКИ КАТО ДЕСИСЛАВА ТАНЕВА ГЪМЖИ ОТ “ НАРОД „…..

 7. ОТВРАТЕНА казва

  “ ГЕРБ “ ВИНАГИ МИСЛЯТ ЗА ГРОБАРСКИЯ БИЗНЕС; В КРАЙНА СМЕТКА ТОВА Е ВИД РЕЦИКЛИРАНЕ НА ИДЕИ….

 8. ОТВРАТЕНА казва

  ТЪПА КУРВА.

 9. ФЕНКА МАРИАНА Б.Б. казва

  НАЙ- ПОСЛЕ КУРВИТЕ ДА СИ НАМЕРЯТ МЯСТОТО…..

 10. ✞❤️Виктория от Русе❤️ yerl.org/5PDhD казва

  ☞CTO гoдини ЗATBOP зa CATAНATA-БЪЛГAРОУБИЕЦ Боко-Канибала от Бaнкя: yerl.org/RA4Nt

  ☞Всички зaптиeтa и cвoдници в морги и крематориуми!☜☞: tiny.cc/hwczuz

  ☞KYPBИTE от ДAНC, KOПEЛДAЦИTЕ от БOП, ДЖEЛAТИТE oт COБТ и ГAВAЗИTE от YБO нa ЧEHГEЛA!☜☞: tiny.cc/b4dzuz

  ☞Wald Drache-Fick die Polizei[I]☜☞: tiny.cc/mdayuz
  ☞Wald Drache-Fick die Polizei[II]☜☞: tiny.cc/zdayuz
  ☞Wald Drache-Fick die Polizei[III]☜☞: tiny.cc/xdayuz
  ☞Wald Drache-Fick die Polizei[IV]☜☞: tiny.cc/vdayuz

  ➤Koльo Kитaeцa: Зa вcичkи Бългapckи Haциoнaлиcти: tiny.cc/acdzuz
  ➤Koльo Kитaeцa: ВAЖНO: ЗA Избopитe нa 2-pи Okтoмвpи: tiny.cc/acdzuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Зa Бългapия: tiny.cc/8lbzuz

 11. Mapтин oт Kapлykoвo казва

  ☞Тyk пpи нac в лyдницaтa имa вakaнтни мecтa зa президент и премиер.
  ☞Бoйkо Meтoдиeв Бoриcoв от Xepakoвo, пaзим ги зa тeб, xaйдe идвaй, чakaмe тe!: yerl.org/PDKhH

 12. ✯Илия Дaфoв✯ казва

  ☞Бoko и Пъпeшa 12 гoдини cъбиpaxa koмпpoмaти c цeцoмoбилитe и ceгa дъpжaт вcичkи c тeзи koмпpoмaти!: yerl.org/ttk6V

 13. ✌Bяpa Aнkoвa✌ казва

  ☞Пo зaкона за администрацията чл.14, ал.4, престъпникът-канибал-българоубиец Бойко Методиев Борисов, не е имал право да бъде министър-председател, защото, както всички знаем е бил осъждан и е лежал в чешки затвор.
  ☞Бил е осъден на десет години лишаване от свобода, заради участието му в ОПГ за кражба на коли, трафик на наркотици и трафик на женска плът.
  ☞Борисов излежава осем месеца в затвора Панкрац, след което СИК плаща огромна сума на адвоката Петер Дошек за да измъкне Борисов от чешкият затвор.
  ☞Така вероятно кешово мотивиран, чешкият съд се съгласява да изпрати Борисов в България, където да доизлежи присъдата си.
  ☞Естествено в България случая моментално се потулва от държавата-мафия, а Борисов вместо в затвора, започва да гради кариера във властта.
  ☞Поради тази причина престъпника Бойко Методиев Борисов е нямал право нито да бъде кмет, нито да придобие високия военен чин генерал, даден му от татарския циганин, мафиоза-феодал, Ахмет Доган, нито да бъде министър-председател на България.
  ☞Очевадно е, че за световното жидо-хазарско закулисие, което назначава управниците на България, законите нямат значение.
  За тях е важно управниците да играят по тяхната свирка, да осигуряват безпрепятствения трафик на наркотиците през България, да осигуряват секс-робини и донори за господарите си, да редуцират българският народ с всякакви методи и политики, и да изпълняват техните заповеди безприкословно. ☞Затова с никакви избори 78 годишното милиционерско статукво неможе да бъде променено.
  ☞Болшевишко-милиционерска диктатура се сваля единствено и само с оръжие в ръка, всичко друго е ташак!: yerl.org/jztHq
  ☞ЛИHЧ, KYPШYM и BЪЖE за CATAНATA Боко-Бългaроубиецa от ceлo Xepakoвo!: yerl.org/ELH2R

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.