БСП се цепи! Крум Зарков прави своя партия

11 3 230

Нова лява партия, повече от сериозна алтернатива на БСП, която ще доведе до още по-сериозно разцепление в Столетницата, стяга трио емблематични социалисти. Планът ще бъде задействан веднага, след като стане ясно дали Корнелия Нинова остава начело на „червените“, или Крум Зарков ще успее да я бутне.

Тъй като е малко вероятно Каката да хвърли кърпата при какъвто и да е резултат от вота на 2 октомври, вероятно ще се задейства план „Б“.

Лидери на новата партия ще бъдат самият Крум Зарков, евродепутатът Петър Витанов и Станислав Владимиров, кметът на Перник. Всъщност това е и най-голямото населено място, в което БСП има власт, но отдавна местните социалисти не се подчиняват на Нинова.

Заверата вече е в ход, като се работи не само със структури на социалистите, но и с други дребни формации, позиционирани в левия сектор.

Реклама

Нещо повече, „Галерия“ научи, че без да бъде канен, Сашо Томов е надушил проекта. И веднага се предложил да стане част от новата мощна лява партия. Естествено, деликатно бил отблъснат, защото носи лош имидж и гласове на роднини и приятели.

Битката за БСП тепърва ще се разгаря и този път столът на Нинова изглежда силно разклатен. Единственият шанс Кака да се спаси минава през участие във властта. Предвид неясния формат на новия парламент, засега това изглежда силно съмнително.

Миналата година Зарков все още не беше толкова върл противник на Нинова. „Корнелия Нинова дойде в БСП през 2016 г. и аз твърдя, че тя тогава беше точният човек на точното място.

Тя дойде, когато партията не беше в добра кондиция и успя с нейната енергия и воля да я вдигне. Тези битки – аз не се отричам от тях, бил съм част от тях. Реформата, която се проведе в БСП, допринесе до голяма степен за добрия ни резултат през 2017- а.

Между 2017-а и 2020- а ние бяхме единствената твърда парламентарна опозиция на един режим, който днес всички отричат, но само преди година и половина никой не смееше да гъкне срещу него. В парламента ние вършехме тази работа“, каза той в интервю за БНР.

Година по-късно обаче той стана съвсем явна опозиция на лидерката: „Ако БСП се яви на още едни избори, ръководена от Корнелия Нинова и нейния екип, то катастрофата е неизбежна“, ясен е кандидат-партийният лидер.

11 Коментара
 1. И РЪЧИЧКИ ГОРЕ: казва

  КЪДЕ Е КЛЮЧЪТ ОТ АПАРТАМЕНТА? – ПОД МОКЕТА НА ПРЕЗИДЕНТА…..

 2. ОТВРАТЕНА казва

  АЗ СЪМ СТРАЖИЦА 7,8 ПО СКАЛАТА НА РИХТЕР„ НАЛИ ЗНАЕТЕ, БОКЛУЦИ ?

 3. ОТВРАТЕНА казва

  ПРИНЦИПНО ОТ ДНЕШНА ДАТА НАЙ– МНОГО СЕ ИНТЕРЕСУВАМ ОТ ИМОТНИТЕ СДЕЛКИ НА ДРУГИТЕ….

 4. ОТВРАТЕНА казва

  БИХ КАЗАЛА- МАКСИМАЛНО ОТ ТЕЗИ НА ГЕРБАДЖИЙСКИТЕ МАНДЖУРСКИ КАНДИДАТИ.

 5. ОТВРАТЕНА казва

  ИЗГЛЕЖДА, ЧЕ СТЕ ИЗПОЛЗВАЛИ Д-Р ДЯКОВ ЗА СПЕЦИАЛИЗАЦИИ, А СЛЕД ТОВА СТЕ ГО СЪСИПАЛИ, ЧЕРНИ АНТИХРИСТИЯНСКИ ДЕМОНИ.

 6. КОЯ Е КАКАТА? казва

  БЛАГОПОЛУЧНО ПРОДЪЛЖАВАМЕ ГРОЗНИя ХОРОР С ТОВА НЕВИННИ ХОРА ДА ПОЕМАТ ЖИВОТА СИ В РЪЦЕ.

 7. МИНКА МИНИРАНАТА казва

  ЯНКА Е БОЛНА.

 8. ОТВРАТЕНА казва

  НАЛИ ЗНАЕТЕ, ЧЕ НА ‘ ТАЙНАТА ВЕЧЕРЯ “ СМЕ АЗ И МЪРТЪВЦИТЕ, ДОЛНИ МЪРШИ. ТЕЗИ, КОИТО ПЪЛЗАХА В КРАКАТА ВИ…..

 9. ЦВЕТКОВА ПСИХО казва

  ЗАЩО ЛИ ДА ВИ НАПОМНЯ„ ЧЕ ВЪПРОСИТЕ СА В МЕН И ОТГОВОРИТЕ СА В МЕН.

 10. ОТВРАТЕНА казва

  ГЛАДЕН СТУДЕНТ, НЕПРИВИЧЕН СТУДЕНТ…..

 11. ОТВРАТЕНА казва

  ГНУСНИ ПАЧАВРИ, ЕЙ !

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.