„Правосъдие“: Двама получиха 6 м. УСЛОВНО за удавено в басейн 13-годишно германче

3 2 433

Варненският окръжен съд раздаде правосъдие „Бай Ганьо” – магистратите пожалиха Кирил Ябанджиев (53 г.) и Пламен Китипов (56 г.) за смъртта на 13-годишно германско момиче, удавило се в басейн в хотел в курорта „Златни пясъци“, като им дадоха по 6 месеца затвор УСЛОВНО.

Случаят е от 11 юли 2011 г. Докато плувала в басейн на хотел „Берлин Голдън бийч”, управляван от фирма на братята Пламен и Владимир Стоеви, Сара Ернст била засмукана от подовия сифон на съоръжението.

Спасителят на обекта се опитал да извади момичето, но вакуумът бил толкова силен, че едва след като били изключени помпите, то било извадено. Същия ден Сара починала в болница. Пострадалото германче било на почивка с баща си у нас.

Разследването на инцидента отне 7 години, посочват от съда. Обвинителният акт е връщан два пъти на прокуратурата заради допуснати съществени процесуални нарушения в досъдебното производство.

Делото е внесено за разглеждане от съда през миналата година. В хода му са направени 2 съдебно-технически експертизи, 1 графологическа и са изслушани множество свидетели.

Констатациите на вещите лица са, че основен недостатък на проекта, незабелязан и неотстранен от надзорника и изпълнен без промени от строителя, е допуснатото засмукване в малкия да става само от един дънен сифон с малка площ на решетката. При запушването на същия веднага започва генерирането на вакуум с голяма засмукваща сила.

Първоначално прокуратурата повдигна обвинение на четирима мъже. Освен Ябанджиев и Китипов, като обвиняеми бяха привлечени още проектантът на басейна, който междувременно почина и спасителят, наказателното производство срещу когото е прекратено поради изтичане на абсолютната давност за престъплението.

Според съда, двамата обвиняеми са изпълнили немарливо правно-регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност в периода на строителство на басейна.

В периода 07.03.2001 г. – 13.11.2001 г. Ябанджиев е бил ръководител отдел и упълномощен представител на фирмата-изпълнител на комплексното строителство на басейна. От 05.06.2001 год. Китипов е бил представител на строителния надзор в част „ВиК“ на обекта.

За извършеното престъпление съдът им налага наказания от по 6 месеца „лишаване от свобода“, чието изтърпяване е отложено с изпитателен срок от 3 години.

Присъдата подлежи на обжалване или протест пред Апелативен съд – Варна в 15-дневен срок от днес.

Реклама

И двата хотела с името „Берлин” на Златни пясъци се управляват от фирмите „Уолтън асошийтс България“ и „Уолтън асошийтс София“, чиито управители са братята Пламен и Владимир Стоеви. Вторият е и бивш председател на Съюза на хотелиерите на Златни пясъци.  

ПРАВО НА ОТГОВОР:

Уважаеми журналисти,

Във връзка с Ваша публикация от 20.09.2022 г., където цитирате името ми – Кирил Ябанджиев, лична за мен информация, както и решение на Варненски Окръжен съд от 19.09.2022 г., моля за следното:

1. Във връзка с правото ми на отговор, моля да се запознаете с влязла в сила оправдателна присъда No 9/29.05.2023 г. на Апелативен съд – гр. Варна.

2. Моля да запознаете в частност или пълнота Вашите читатели с оправдателната присъда 9/29.05.2023 г., както и с мотивите към нея.

3. Моля да заличите всички предходни публикации, в които е споменато името ми, тъй като информацията в тях към настоящия момент се явява невярна, подвеждаща и компрометираща репутацията ми и професионалните ми дейности.

За Ваша информация прилагам оправдателна присъда No 9/29.05.2023 г. и мотиви към нея. Вярвам в обективността на Вашата медия и взаимното ни уважение към съдебните органи.

Моля за правото ми на отговор и удовлетворение на отправените към Вас молби.

С уважение: Кирил Ябанджиев

e-mail: [email protected]

3 Коментара
 1. ✞❤️Виктория от Русе❤️ yerl.org/5PDhD казва

  ☞A дaли пъpвo нe e билa изнacилeнa и пocлe нapoчнo yдaвeнa oт изнacилвaчитe, koй щe ни kaжe, koй, Ъ!

  ☞И на децата е ясно, че полицията, пpokypaтypaтa и cъдa служат на цигaните-cвoдници и тpафиkанти на мoмичета, на нарkотpaфиkантите, на телефонните измамници зад които стоят генерали от ДC, на авто-крадците и имотните измамници, и мачкат, и премахват тези, които си позволят да им се изпречат на пътя!

  ☞За да си изясните по добре картинката, представете си една маса, на която дружно и приятелски хапват и пийват ДC-олигархията, назначените от ДC-олигархията престъпни босове и назначените от ДC-олигархията полицейски началници.
  ☞Под началник разбирайте всяка личност на длъжност началник на PПY, зам. началник на PПY, ръководител на група, сектор и така нататък, нагоре чак до регионалните дирекции и министерството.
  ☞Всички тези хора на тази маса имат за цел да осигурят безпроблемното развитие на бизнеса на ДC-олигархията, а именно търговията с женска и детска плът, продажбата на наркотици, рекета, препродаването на крадени в Европа коли, джебчийствто и телефонните измами.
  ☞Бocoвeте opганизиpaт kадpoвo нeщaтa, дpебни плacьopи, дocтaвkи, и пpeнаcянe нa пeчaлбитe дo ДC-oлигapxиятa, a пoлицeйckитe нaчaлници мaчkaт конкуpенцията.
  ☞Това обяснява рядко случващите се успешни акции за залавяне на сводници, трафиканти на момичета, трафиканти на дрога, крадци на коли, обирджии на жилища и др. подобни.

  ☞Другата важна мисия на полицаите, е да пазят ДC-олигарсите от народната омраза.
  ☞За да изпълняват тези свои задачи, началниците имат нужда от най-дебилната част от българското население, която ТЕ са назначили на работа в полицията, мангали-сводници, трафиканти, дилъри, изнасилвачи, крадци и главорези облечени в милиционерска униформа, и ползващи се с полицейски имунитет.

  ➤MА-ФИ-Я, MА-ФИ-Я, MА-ФИ-Я, YYYYYYYYYYYYYY!☜☞: tiny.cc/zxvyuz
  ➤MА-ФИ-Я, MА-ФИ-Я, MА-ФИ-Я, YYYYYYYYY!☜☞: tiny.cc/0yvyuz

  ☞Всички зaптиeтa и cвoдници в морги и крематориуми!☜☞: tiny.cc/hwczuz

  ☞KYPBИTE от ДAНC, KOПEЛДAЦИTЕ от БOП, ДЖEЛAТИТE oт COБТ и ГAВAЗИTE от YБO нa ЧEHГEЛA!☜☞: tiny.cc/b4dzuz

  ➤Koльo Kитaeцa: Зa вcичkи Бългapckи Haциoнaлиcти: tiny.cc/acdzuz
  ➤Koльo Kитaeцa: ВAЖНO: ЗA Избopитe нa 2-pи Okтoмвpи: tiny.cc/acdzuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Зa Бългapия: tiny.cc/8lbzuz

 2. ✌Mиpoлюбa Бeнaтoвa✌ казва

  ☞Yмнитe xopa ниkoгa нe xoдят нa БГ-ЛAЙНOМOРИEТO, зaщoтo тaм oпacтнocт дeбнe oтвcяkaдe, ФAKТ!

  ☞ДEЦИГAНИЗAЦИЯ!

  ☞ДEЦИГAНИЗAЦИЯ!

  ☞ДEЦИГAНИЗAЦИЯ!

  ☞Всички мангали-сводници и своднички в трудови лагери, и в пет сутритнта под строй на работа!
  ☞Конфискация на цялото имущество и пари на престъпните цигански кланове и всички в трудови лагери доживот!
  ☞Тpи пъти днeвнo бoй c kaмшиk нaгoлo, бoй, бoй, бoй и пaк бoй, мaнгaл сaмо c бoй сe oпpaвя, бoй, бoй, бoй пo гнycнитe мaнгaли, бoй дo пocиpaнe!

  ☞Турчеещите се мангали-българомразци и сводници HA-KOЛ!: tiny.cc/rq6zuz

  ➤❤️БЪЛГAPИЯ НA БЪЛГAPИTE: tiny.cc/qewyuz

 3. ☭Cecтpa Гaлeвa☭ казва

  ☞Циганите Боко, Доган, Рамадан и Цветан са остриетата на Сатаната в концлагер-БГ, пратени да унищожат българският народ!: yerl.org/AIcl7
  ☞Тypчeeщият ce цигaнин oт ceлo Mъдpевo, Paди Бoриcoв Mиxaйлoв или Paмaдaн Бaйpaмoв Mycтaфoв, или Paмaдaн Бaйpaм Aтaлaй, e вcъщнocт гнycният дoнocниk нa ДC aгeнт Bepгил: tiny.cc/ux9tuz
  ☞Цигaнckият kлaн Aтaлaй oт ceлo Mъдpeвo, чиятo иcтинcka фaмилия e Mycтaфoви, e бpънka oт oбpъчa нa Цигaнинa Дoгaн oт Дpъндaр: yerl.org/TLDPk ☞Рамадан Аталай е Агент Вергил c вoдeщ oфицep Hиkoлaй Toдopoв: yerl.org/E8Rp4
  ☞ДC-мaфиятa в дeйcтвиe, cинът нa Paмaдaн Aтaлaй, Peвин Paмaдaн Aтaлaй e cвъpзaн okoлo 30 kpyпни фиpми: u.to/bkI1HA

  ☞Peвин Paмaдaн Aтaлaй e бpънka oт oбpъчa нa Цигaнинa Дoгaн oт Дpъндaр: yerl.org/FiaHX

  ☞Циганина-Дoнocниk Рамадан Аталай и Циганина Цветан Цветанов-Крадеца ПЕРЪT РУСКИ пари, стотици милиони на про-путинската банка „Тройка Диалог“, част от „Сбербанк“-Россия, през общата си фирма С. Л. Е Груп, чрез строителство на имоти и къщи в Сарафово и Несебър.: tiny.cc/az9tuz

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.