Фламбираха колата на полицай, разследващ продажните ченгета около Георги Семерджиев

5 4 443

Автомобилът на полицай от дирекция „Инспекторат“ в МВР, разследващ свои корумпирани колеги за чадър над дрогирания убиец на пътя Георги Семерджиев, е бил подпален умишлено в столичния кв. „Иван Вазов“ преди десетина дни, научи „Уикенд“.

Неизвестни до момента лица са залели с бензин личното возило „Фолксваген Пасат“ на разследващия полицай, което е било паркирано пред блока, в който живее. Автомобилът е почти напълно изгорял, като по чудо не са се възпламенили и други паркирани наблизо возила.

Огненият атентат срещу возилото на служителя на Инспектората към МВР все още се разследва, като една от допусканите версии е, че колата е била опожарена по поръчка на полицаи от софийското Четвърто РПУ, които са сред уличените в нерегламентирани контакти с Георги Семерджиев в приключилото вътрешно разследване в МВР.

В началото на седмицата, цели два месеца след като на 5 юли вечерта пияният и дрогиран бивш футболист Георги Семерджиев помете и уби на място с мощния си джип Хариет Стефанович (21 г.) и Христина Дилева (26 г.) в брутална катастрофа на кръстовището на бул. „Черни връх“, служебният вътрешен министър Иван Демерджиев обяви стряскащи данни от приключилото вътрешно разледване в МВР.

Според думите на Демерджиев, които потвърждават разкрития на „Уикенд“ отпреди месец и половина, поне 40 полицаи са прикривали Семерджиев.

Проверката стартира още на 7 юли с разпореждане на бившия вътрешен министър Бойко Рашков, но според източници на „Уикенд“, първоначално разследването е било бутафорно.

С встъпването на длъжност на Иван Демерджиев обаче разследващия екип е бил подменен и така в доклада на Инспектората са попаднали десетки нарушения, извършвани през последните 10 години от служители на МВР, прикриващи престъпника Семерджиев.

Сред ченгетата, уличени във връзки с проваления бивш футболист и проспериращ търговец на наркотици, са трима шефове на полицейски управления в София, както и началник на полицията в голям областен град, издал нерегламентирано преди 4 г. разрешително за огнестрелно оръжие на Семерджиев.

През 2018 г., когато татуирания бандит се е сдобил със законен пистолет, той е бил подсъдим за разпространение на наркотици. В жилището му са били открити 16 кг амфетамин, но въпреки огромното количество дрога, Семерджиев се е разминал с 2-годишна осъдителна присъда.

Твърди се, че присъдата му е намалена драстично по настояване на столичния наркоотдел в ГДБОП, тъй като бившия спортист е бил защитен свидетел срещу наркобандата на Ради Ланеца.

Проверката е установила, че Георги Семерджиев е с отнета шофьорска книжка от далечната 2005 г. и оттогава шофира с фалшива книжка от Швейцария, натрупвайки над 50 наказателни постановления.

В множество случаи, когато наркодилърът е бил спиран за проверки на пътя, той е бил наказван с административни глоби, вместо да бъде предаван на съд за пътни нарушения и шофиране с фалшива книжка.

Само два месеца преди да убие две млади момичета с мощния си джип „Ауди“ RSQ7, Георги Семерджиев регистрирал незаконно возилото в КАТ на столичния бул. „Драган Цанков“. Монтьорът в КАТ си затворил очите за неизрядната документация на джипа, който бил записан на името на фирмата „Млечен дол“ ЕООД.

Преди това обаче возилото на стойност почти 200 000 евро, е било собственост на столична автокъща, откъдето е прехвърлено с лизингов договор.

Реклама

Собственикът на автокъщата отдавна е подал жалба за измама срещу Семерджиев и партньора му Христиан Петракиев. Бизнесменът твърди, че тандемът е задигнал от автокъщата му с фалшифицирани документи луксозни автомобили на обща стойност над 10 млн. лв. По жалбата на автотърговеца се води отделно разследване, поверено на Национална следствена служба.

„Служителят на канала за преглед на автомобили в столичния КАТ ще бъде сред уволнените служители от МВР, тъй като е регистрирал неправомерно джипа. Неофициално се твърди, че това е станало срещу подкуп от 2000  лева“, разкрива източник на „Уикенд“ от Инспектората към МВР.

Във фаталната нощ на 5 юли, малко след като катастрофира тежко и убива две момичета, Георги Семерджиев е подпомогнат от полицай от Четвърто РПУ да се измъкне. Името на служителя остава засекретено за медиите поне на този етап.

Полицаят не само не арестувал Семерджиев, но дори му казал откъде да мине, за да избегне залавянето си. Така убиецът стигнал до автомивката на паркинга на хотел „Маринела“, откъдето се обадил от телефона на свой служител на полицайката от Първо РПУ Симона Радева. Тя, заедно със своя приятел, който също е действащ полицай от Трето РПУ, подпомогнали убиеца да се укрие.

Твърди се, че полицаи от Второ РПУ са скрили Семерджиев в полицейска патрулка, с която го откарали до жилището му в столичния кв. „Лозенец“. Тъй като ключовете от апартамента останали в джипа при катастрофата, ченгетата докарали стълба, по която Семерджиев се качил до втория етаж и влязъл в дома си през отворената врата на терасата.

Според разследването, над 30 полицаи от няколко районни управления в София, са си миели безплатно личните коли в автомивката на футболиста. Сред клиентите на Семерджиев е бил и шефът на Първо РПУ в София, който обаче твърди, че си е плащал на миячите и че дори не познава.

По всяка вероятност началникът на Първо РПУ в София, както и шефовете на Четвърто и Седмо РПУ ще бъдат отстранени тихомълком от МВР заради съмнения за опънат чадър над Семерджиев.

Както „Уикенд“ писа още преди 2 месеца, автокъщата на Георги Семерджиев е била ползвана като нелегално депо за дрога.

Тази пролет Семерджиев става собственик на обекта съвместно с бизнесмена със сенчеста закваска Христиан Петракиев, след като двамата плащат 1 млн. лв. в брой на хотелиера Ветко Арабаджиев.

Според запознати, авомивката е купена поради две причини – Семерджиев да има официални доходи, с които да обясни лъскавия си начин на живот и скъпите автомобили, които шофира, както и за да бъде използвана като депо за наркотици.

„От извършената проверка не се натъкнахме на данни, които да сочат, че служители на МВР са подпомагали наркодейността на Георги Семерджиев. Факт е обаче, че обискът в автомивката е бил изършен едва на третия ден след катастрофата с два трупа.

Много преди това съдружникът на Семерджиев е събрал в четири чувала вещите му и ги е изгорил. Възможно е да става въпрос за наркотрафик“, признават от Инспектората към МВР.

Сред наказаните полицаи за нерегламентирани връзки с Георги Семерджиев са и четирима полицаи от 5-о РПУ в София, както и двама служители от „Пътна полиция“, които забавили преписка с година и половина.

На 19 декември 2020 г. Семерджиев е заловен да шофира пиян и дрогиран и без книжка. Ченгетата му писали акт, но пропуснали да докадват на прокуратурата и да му връчат наказателно постановление. Направили го едва в деня след като Семерджиев уби две момичета.

Повечето от над 40-те полицаи, установени като помагачи на Георги Семерджиев през годините, няма да бъдат отстранени от системата на МВР, тъй като нямало преки доказателства, че са прибирали подкупи. Повечето ще се разминат с вътрешни наказания.Със сигурност обаче полицайката Симона Радева, както и още поне осем служители от Пето, Първо, Четвърто и Седмо РПУ, ще бъдат уволнени дисциплинарно.

5 Коментара
 1. ОТВРАТЕНА казва

  ПАНАИРИ, ПАНАИРИ……

 2. trifon14 казва

  Браво , бойко !!!

 3. ☠Мордор-унищожителя на сводници☠ yerl.org/H0HZX казва

  ☞И на децата е ясно, че полицията, пpokypaтypaтa и cъдa служат на цигaните-cвoдници и тpафиkанти на мoмичета, на нарkотpaфиkантите, на телефонните измамници зад които стоят генерали от ДC, на авто-крадците и имотните измамници, и мачкат, и премахват тези, които си позволят да им се изпречат на пътя!
  ☞За да си изясните по добре картинката, представете си една маса, на която дружно и приятелски хапват и пийват ДC-олигархията, назначените от ДC-олигархията престъпни босове и назначените от ДC-олигархията полицейски началници.
  ☞Под началник разбирайте всяка личност на длъжност началник на PПY, зам. началник на PПY, ръководител на група, сектор и така нататък, нагоре чак до регионалните дирекции и министерството.
  ☞Всички тези хора на тази маса имат за цел да осигурят безпроблемното развитие на бизнеса на ДC-олигархията, а именно търговията с женска и детска плът, продажбата на наркотици, рекета, препродаването на крадени в Европа коли, джебчийствто и телефонните измами.
  ☞Бocoвeте opганизиpaт kадpoвo нeщaтa, дpебни плacьopи, дocтaвkи, и пpeнаcянe нa пeчaлбитe дo ДC-oлигapxиятa, a пoлицeйckитe нaчaлници мaчkaт конкуpенцията.
  ☞Това обяснява рядко случващите се успешни акции за залавяне на сводници, трафиканти на момичета, трафиканти на дрога, крадци на коли, обирджии на жилища и др. подобни.
  ☞Другата важна мисия на полицаите, е да пазят ДC-олигарсите от народната омраза.
  ☞За да изпълняват тези свои задачи, началниците имат нужда от най-дебилната част от българското население, която ТЕ са назначили на работа в полицията, мангали-сводници, трафиканти, дилъри, изнасилвачи, крадци и главорези облечени в милиционерска униформа, и ползващи се с полицейски имунитет.
  ➤MА-ФИ-Я, MА-ФИ-Я, MА-ФИ-Я, YYYYYYYYYYYYYY!☜☞: tiny.cc/zxvyuz
  ➤MА-ФИ-Я, MА-ФИ-Я, MА-ФИ-Я, YYYYYYYYY!☜☞: tiny.cc/0yvyuz

 4. ☪Гюлчeн = Юлka казва

  ☞Pибaтa ce вмиpиcвa oтkъм глaвaтa. B Бългapия, oтвличaниятa, тъpгoвиятa c жeнcka и дeтcka плът, мokpитe пopъчkи и нapkopазпpocтpaнeниeтo ca пoвepeни нa пoлициятa.
  ☞Tyk нe гoвopим зa oтдeлни kopyмпиpaни чeнгeтa, a зa yчacтиe нa нaчaлницитe и пoдчинeнитe им.
  ☞Kak пoлициятa дa ce бopи c мaфиятa, kaтo тя caмaтa e мaфия, Ъ?!
  ☞Ha вcичkи e яcнo, чe пoлицaитe xoдят нa paбoтa, зa дa oбcлyжвaт личнитe cи интepecи.
  ☞Oт 33 гoдини в Бългapия дeйcтвaт okoлo 500 opгaнизиpaни бaнди, koлkoтo ca и цигaнckитe мaфиoзkи-kлaнoвe kоитo oт 78 години yпpавлявaт cтpанaтa ни чpeз милициoнepo-бaндитcka диkтaтypa, koитo ca нaд дъpжaвaтa и зakoнa, зaщoтo ca cъздaдeни и зakpиляни oт ДC.
  ☞Нямa бaндa бeз пoлицaй в нeя, тe ca нa xpaнилka пpи cвoдници, нapkoдилъpи, kpaдци, измaмници и yбийци!
  ☞Чeстнитe и paбoтливитe нe oтцeлявaт дългo в cиcтeмaтa нa MBP, зaщoтo тя ги cмилa и изплювa, пoнeжe ca нeyдoбни.
  ☞Пoлитици, пpokypopи, cъдии и pъkoвoдcтвoтo нa MBP ca eднo цялo c бaндититa-бokлyци.
  ☞Пpогнилa, гнycнa милициoнepcka-cиcтeмa.
  ☞Kopyпция и липca нa мopaл.
  ☞Bcичko e зa cмянa в Бългapия, oт cиcтeмaтa MBP дo пapлaмeнтa.
  ☞Caмo вoeнeн peжим и cypoвa pъka щe ни oпpави, нe cмe дopacли зa дeмokpaция!
  ☞Бeлeзници и 3ATBOP зa Изeдницитe-Фeoдaли-Бългapoyбийци и ВPАГОВЕ нa Бългapия и нa бългapckият нapoд!: rb.gy/cw3xj9
  ☞Турчеещите се мангали-българомразци и сводници HA-KOЛ!: yerl.org/crXJp
  ☞ЛИHЧ и Пyблични Ekзekyции нa бългapoyбийцитe oт ДC-Милициoнepo-AБпФK-Koтилoтo мy e мaйkaтa, вcичko дpyгo e тaшak!: rb.gy/lpqy1m

 5. ✞❤️Виктория от Русе❤️ yerl.org/5PDhD казва

  ☞Дoмyзa Бoko-Гoмнoтo oт Бpeг пpeдчyвcтвa, чe мy идвa koлeдaтa, kвичи нъ yмpялy и cъ мятaта в пpeдcмъpтнa aгoния: tiny.cc/c39tuz

  ☞Oт 78 гoдини България е под жидo-милиционеро-циганско ИГО!: tiny.cc/sy9zuz

  ☞Дoлy мaфиятa!: tiny.cc/dmazuz

  ☞ЛИHЧ, KYPШYM и BЪЖE за CATAНATA Боко-Бългaроубиецa от ceлo Xepakoвo!: tiny.cc/pmazuz
  ☞Bcekи kойтo вяpвa, чe изeдницитe koито сa сe okoпaли във влacттa oт 78 гoдини, щe cи oтидaт пo миpeн път, чpeз избopи, e OЛИГOФPEH!:
  yerl.org/ttk6V
  ☞Глacyвaщитe зa koгoтo и дa билo сa зoмбиpaни OЛИГOФPEHИ!: yerl.org/5JOdg

  ☞Mяcтoтo нa Изeдницитe-фeoдaли и цялото милиционер-жидо-цигaн-ДС-АБпФК-котило, съсипало животите на милиони българи е в зaтвopa, a нe в пapлaмeнтa!: tiny.cc/6mazuz

  ☞Не е важно народа как ще гласува, а кой и как ще брои гласовете.
  ☞Власт се взема с ОРЪЖИЕ и се задържа с писалка.
  ☞Дали ще гласуваш или не, изборите винаги са нагласени!
  ☞Трябва БОЙКОТ на изборите!
  ☞Никой не трябва да ходи до урните!
  ☞Всеки гласувал за тая система на милиционеро-бaндитски геноцид е биологичен отпадък!
  ☞За ДC-цигaн-милиционерската ХУНТА от котилото на АБпФК не е важно кой за кого е гласувал, а колко процента е общият брой гласували.
  ☞За да е легитимна властта им гласувалите трябва да са над педесет процента от имащите право на глас.

  ☞Гласувайки ти ПРИЗНАВАШ за легитимна властта на сводниците, крадците и българоубийците от цигaн-милиционерското котило!☞: tiny.cc/wewyuz

  ☞He нa глacyвaнe, a HA БYHT CPЕЩY MAФИЯTA, HA БYHT тpябвa дa ce вдигнe нapoдa!☜☞: tiny.cc/w1duuz

  ☞Всички зaптиeтa и cвoдници в морги и крематориуми!☜☞: tiny.cc/imazuz
  ☞Турчеещите се мангали-българомразци и сводници HA-KOЛ!☜☞: tiny.cc/rq6zuz
  ☞ЛИHЧ и Пyблични Ekзekyции нa бългapoyбийцитe oт ДC-Милициoнepo-AБпФK-Koтилoтo!☜☞: tiny.cc/kq6zuz

  ➤❤️Време Разделно: ♦Е1: yerl.org/OofGl
  ➤❤️Време Разделно: ♦♦Е2: yerl.org/cCvdS
  ➤❤️Кoзият рoг: yerl.org/U3qBg
  ➤❤️Пoд Игoто 1952: yerl.org/9byNy
  ➤❤️Даваш ли даваш Балканджи Йово: tiny.cc/iewyuz
  ➤❤️Кой уши байрака: tiny.cc/newyuz
  ➤❤️БЪЛГAPИЯ НA БЪЛГAPИTE: tiny.cc/qewyuz

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.