ИЗЧЕЗНА с $8 милиарда: Ружа Игнатова се крие на гръцки остров?

24 11 889

Топ измамницата д-р Ружа Игнатова, която по неофициални данни завлече 8 милиарда долара с криптовалутата-менте „Уан Койн”, се крие на атрактивен, но не особено посещаван гръцки остров, разкри сензационно пред „Уикенд“ известен в ъндърграунда на София бизнесмен.

Причината да осветли 42-годишната хитруша от Русе, побъркала с далаверите си целия свят, е повече от прозаична – като пръв наивник столичният тарикат налял 100 000 долара в пирамидата на Ружа с надеждата поне да ги утрои.

„От сериозни хора знам, че Ружа повече от година се спотайва на въпросния гръцки остров (името се пази в редакцията на „Уикенд“, б.ред.). Сменила си е цялата муцуна – вече не е толкова нагла и дебела“, разкри видимо гневен нашият източник.

Любопитното е, че само преди месец именно в южната съседка се проведе масирана спецоперация по издирването на „Кралицата на криптовалутите“. Вероятно операцията е размърдала Ружа и нейната охрана в търсене на нов подслон под носа на ФБР.

Според официалните данни българката успяла да открадне близо 4 милиарда долара чрез сложна измама с фалшива криптовалута. По неофициални, обаче, парите са поне двойно повече, т.е., 8 милиарда долара, тъй като големи вложители в „Уан Койн” предимно от руския подземен свят не са се осветлили като прецакани от пирамидата, която трябвало да осветли мръсните им милиони.

Заради мащабите на измамническата си схема на 1 юли 2022 г. ФБР включи Ружа Игнатова в списъка на десетте най-издирвани бегълци в света, единствената жена в първата десетка).

Българката е издирвана от ФБР, Европол и Интерпол. Пет години след изчезването на Ружа се е провела операция по издирването ѝ в Гърция, съобщава един от най-влиятелните вестници там „Катимерини”.

Според източници на отдел „Издирване” на EL.AS в средата на юли е сигнализирано от чужбина, че Игнатова се намира в Гърция и провежда срещи с конкретни хора. Въз основа на наличната информация отдел „Издирване“ на гръцката полиция EL.AS незабавно е организирал операция за нейното задържане, но милиардерката и армията ѝ охранители очевидно са успели да се измъкнат.

Игнатова е видяна за последно на 25 октомври 2017 г., когато пътува от София до Атина и оттогава следите й се губят. Предполага се, че фалшив германски паспорт пътува до Обединените арабски емирства, България, Германия, Русия, Гърция и/или Източна Европа.

Според британския журналист Джейми Бартлет Ружа Игнатова е някъде на лодка в морето около Гърция, но в международни води. Близките ѝ също твърдят, че не знаят къде е Игнатова. Пред медиите вуйчо ѝ сподели, че не я е виждал от 7 години.

Реклама

Източници на EL.AS. отбелязват, че десетки държави работят в тясно сътрудничество на оперативно ниво за откриването на Игнатова, като обменят материали и информация.

От средата на май миналата година Игнатова е и в списъка на Европол с най-издирваните лица, а Интерпол я търси с червена бюлетина, която е придружена с парична награда. ФБР предлага скромните 100 000 щатски долара за информация, водеща до нейния арест.

След като години наред проектът на Ружа Игнатова успешно мами целия свят, през 2016 г. лъжите ѝ започват да излизат наяве и тя е принудена да се спасява.

През септември същата година започва криминално разследване за дейността на „Уан Койн” от лондонската полиция и британският финансов регулатор Financial Conduct Authority предупреждава потребителите да внимават при взаимоотношенията си с компанията.

От ноември 2016-а Ружа Игнатова постепенно излиза от управлението на българските дружества. През април 2017 г. германският финансов регулатор забранява дейността на „Уан Койн” в страната, а прокуратурата в Билефелд започва разследване за измама. Служител на Федералното бюро за разследване на Съединените щати потвърждава, че Игнатова е забелязана за последен път през октомври 2017 г.

През януари 2018 г. българската и германската прокуратура съвместно с Европол влизат в офисите на пирамидата в София и разпитват служителите. Новината получава широк отзвук по света.

На 8 март 2019 г. Окръжната прокуратура в Ню Йорк повдига обвинения срещу Ружа Игнатова и брат ѝ Константин за организирането на финансова пирамида, довела до кражба на милиарди долари. Константин Игнатов е арестуван на 6 март на летището в Лос Анджелис при опит да напусне страната.

Тогава става ясно, че след изчезването ѝ на сцената я сменя именно брат ѝ. Започват пътувания по работа из целия свят до 6 март 2019 г., когато е задържан на летището в Лос Анджелис.

При ареста в телефона и компютрите му са намерени пълномощни и други документи, които са с дата от и след нейното изчезване.

В показанията си Константин твърди, че са фалшификати. Снимки обаче разкриват, че около датите на пълномощните, подписани от Ружа, Константин е бил в Дубай. След като се призна за виновен през ноември 2019 г., Игнатов може да получи присъда от 90 години затвор.

24 Коментара
 1. ОТВРАТЕНА казва

  ВИЖТЕ СЕГА„ ВМЕШАТЕЛСТВО НА ГЕРМАНИЯ В СКАПАНАТА ВИ АНТИЗАКОНОВА ДЪРАВА ИМА„ И ТО ЕЖЕДНЕВНО, САМО ЧЕ ПО- ТАКА……

 2. ОТВРАТЕНА казва

  ВСИЧКО СЪМ ЗАПИСАЛА. ЩЕ ВИ ПЕКА НА БАВЕН ОГЪН ПРЕЗ СЛЕДВАЩИТЕ ГОДИНИ, БОКЛУЦИ.

 3. ОТВРАТЕНА казва

  НАЧЕЛО С “ БЕЗРАБОТНИТЕ“ ГНУСНИ ЖУРНАЛИСТКИ НА ДОЙЧЕ ВЕЛЕ !

 4. Мариана Сумистката казва

  БАХТИ НЕЩАСТНИТЕ БОЛНИ ПСИХОПАТИ….

 5. ОТВРАТЕНА казва

  МЯТАТ СА……

 6. ОТВРАТЕНА казва

  НЕЩАСТНИ ДОЛНОПРОБНИ ПСЕТА…..

 7. ОТВРАТЕНА казва

  ЖАЛКА ИЗМЕТ…..

 8. ОТВРАТЕНА казва

  А АЗ МИСЛЕХ„ ЧЕ МАНГАЛКАТА РУЖА Е ПО– МЪРТВА ОТ ЛЮДМИЛА ЖИВКОВА….

 9. ОТВРАТЕНА казва

  НА ДНЕШНИЯ ДЕН ПАК ИМАШЕ ЦИТАТ НА ДЕНЯ…..

 10. ОТВРАТЕНА казва

  НЕ Е КАТО ДА ИМАШ АТАКА НА ВЕСТИБИЛАРНИЯ АПАРАТ И ДА ПОВРЪЩАШ ОТ ТОВА….

 11. ОТВРАТЕНА казва

  НЕ МОЖЕТЕ ДА ГИ НАКАРАТЕ ДА СИ СЪБЕРАТ БАДЖАЦИТЕ ОТ 12 ГОДИПНИ, А БОКЛУЦИ.? КАТО МИНИМУМ ! КАМО ЛИ ДА ВИ ГЛЕДАТ В ОЧИТЕ…..

 12. ОТВРАТЕНА казва

  ДЪРТАТА ЛЕСБИЙКА ЕВРО НА КАКЪВ НАРКОТИК Е….?

 13. ДЕДЕ И МИА казва

  У МЕНЯ НЕТ СНИСХОЖДЕНИЯ……

 14. ОТВРАТЕНА казва

  ОБАЧЕ„ АЗ ПИТАМ УБИЕЦА СОЛОМОН ПАСИ:
  1. ОТКЪДЕ ЗНАЯТ ИМЕТО НА ТАЯ ИСЛЯМСКА ГРУПИРОВКА?
  2. ОТКЪДЕ ЗНАЯТ ГРАДА„ ДО КОЙТО СА ОТВЛЕЧЕНИ МОМЧЕТАТА?
  3. ГНУСНИЯ ЧЕЧЕНЕЦ, С КОЙТО Е СВЪРЗАН ДИРЕКТНО ПАСИ, И КОЙТО Е ПОДЕЛИЛ ПАРИТЕ С ФИЗИЧЕСКИТЕ УБИЙЦИ, ПЛАТЕНИ ОТ БЪЛГАРСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО, ЗА ДА УНИЩОЖАТ МОМЧЕТАТА.
  4. АЗ ТВЪРДЯ„ ЧЕ ТОВА БЕШЕ ТЕСТ ОТ СТРАНА НА АМЕРИКАНЦИТЕ КОЛКО ПРОДАЖНИ И САДИСТИЧНИ СТЕ КАТО НАЦИЯ.

 15. ОТВРАТЕНА казва

  ИМАЙКИ ВПРЕДВИД, ЧЕ И ДВАМАТА- И ГОШКО И ИВАЙЛО СА ИЗВЪНБРАЧНИ ДЕЦА НА “ НЯКОГО“, УБИЙСТВОТО Е ДОСТА КЪРВАВО.

 16. ОТВРАТЕНА казва

  БУКВАЛНО, ТОЧНО ТЕ ДВАМАТА СА ОТКАЗАЛИ НА ВАШИЯ НАЧИН НА ЖИВОТ„ НАЙ- ВЕЧЕ ЗАРАДИ СЕМЕЙНО ВЪЗПИТАНИЕ, И ЗАТОВА СА БИЛИ УНИЩОЖЕНИ СЪС ЗНАНИЕТО НА ВСИЧКИ ТЕХНИ КОЛЕГИ.

 17. ГНУС„ ГНУС„ ГНУС..... казва

  ЗАДАВАЛИ СТЕ ИМ ВСЕ ПО– СЛОЖНИ ЗАДАЧИ ЗА МАЛКО ПАРИ.ДОРИ СПОМЕНАТИЯТ ОТКУП ОТ 5 000 ДОЛАРА НЕ Е БИЛО ВЪЗМОЖНО ДА БЪДЕ ЗАПЛАТЕН ОТ БЛИЗКИТЕ ИМ. ВИЕ СТЕ НАЙ- ГНУСНИТЕ ДЕМОНИ И ВСИЧКИ ЗНАЯТ ЗА ВАС, КАКТО И ТОВА„ ЧЕ ВИ ПОЛЗВАТ ЗА НАЙ- ГНУСНИ СДЕЛКИ….

 18. ОТВРАТЕНА казва

  АЗ? АЗ СЪМ ПОДАЛА 300 000 МОЛБИ ЗА РАБОТА…..

 19. ОТВРАТЕНА казва

  Е ДА– ВИНАГИ ИМА ЕДИНИЦИ, КОИТО ДАЛЕЧ НЕ СА КАТО ВАС……

 20. ОТВРАТЕНА казва

  БУКВАЛНО СЛЕД ТОВА СТЕ ИЗЛИВАЛИ ПАРИ НА ТЕРОРИСТИТЕ, ЗА ДА НЕ КАЖАТ ИСТИНАТА ЗА ВАС.

 21. ОТВРАТЕНА казва

  БОКЛУКЪТ СОЛОМОН ПАСИ Е “ ПЕРАЛНЯ“ НА КАКВО ЛИ НЕ……

 22. ОТВРАТЕНА казва

  НЕМЦИТЕ СА ЕДНА ОТ НАЙ– ГНУСНИТЕ НАЦИИ– КАТО ВАС. ЗАТОВА Е И УЧАСТИЕТО ИМ В БРЮКСЕЛ- ЗА ДА ГИ “ ПОИЗПЕРАТ“……

 23. ОТВРАТЕНА казва

  ПРЕДАЙТЕ НА ВАШИТЕ АМЕРИКАНСКИ ПРИЯТЕЛИ, ЧЕ ТАКА ЩЕ РАЗМИРИША„ ЧЕ ЩЕ ЗАЖИВЕЕМ ВСИЧКИ НА АРУБА- КАТО ВТОРО ПОДАНСТВО!

 24. J.English MI6 казва

  Ружа 1койн
  Е в някой от следните места
  Пуерто Рико в имот на МакАнтони
  Вила на Буджака Созопол при Оризовия бос(яхтата и дълго време беше там)
  Пуул Вила във Дубай
  Затворен к-с за богати американски пенсионери в Коста Рика

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.