Престъпление в Narod.bg: Къртица на Корнелия унищожава документи в Министерския съвет?

1 4 927

Къртица на Корнелия Нинова и нейния верен паж Калоян Методиев унищожава документи в Министерския съвет, твърди източник на Narod.bg от върховете на властта.

Престъплението е свързано с планирана от служебния кабинет смяна на шефския екип на Комисията за защита на потребителите (КЗП), която има правомощията да осъществява административен контрол върху целия вътрешен пазар.

Силата на КЗП е примамлива цел за Нинова-Методиев, защото комисията може да се превърне в унищожителна за бизнеса червена бухалка, разкри Narod.bg в серия публикации.

В момента КЗП се управлява от председател – червения управител на шивашка фирма в Смолян Иван Иванов Френкев, и членовете на Комисията Николай Демирев Мавров и Велина Огнянова Николова – Великова.

Целта на бившия вицепремиер в кабинета „Кирил Петков” е шефовете на одиторската комисия да останат непроменени, за да дърпат конците в КЗП, твърди топ източникът.

След встъпването на служебния кабинет в Министерския съвет обаче се появява пречка – входирано е предложение за смяна на председателя и неговия екип, което е трябвало да бъде обсъдено на вчерашното заседание на кабинета „Гълъб Донев”.

Реклама

Спявката по темата се отложила, защото премиерът бил изненадан неприятно – документът с предложението…изчезнал безследно, разкри източникът на Narod.bg.

Важно е да се каже кой управлява дирекция „Правна”, която отговаря за цялата документация на Министерския съвет – тук от 2017-а властва Росен Кожухаров, поставен по времето на ГЕРБ.

Кожухаров е тясно свързан с бившите управляващи – последната му позиция преди да оглави правния отдел на МС бе главен секретар на президента Росен Плевнелиев.

Росен Кожухаров е юрист по образование и бе правен секретар на Плевнелиев в част от мандата му. Зае поста през 2013 г., когато предшественичката му Екатерина Захариева отиде служебен вицепремиер.

В началото на 2017-а стана директор на дирекция „Правна” на Министерския съвет, където е и до момента.

Мълвата носи, че Корнелия Нинова и Калоян Методиев кадруват в МС именно чрез шефа на дирекция „Правна”. Дали юристът и неговият екип има нещо общо с унищожаването на документи в Министерския съвет – работа на разследващите е да установят, смята информаторът на Narod.bg.

1 Коментар
  1. PaulaFox казва

    ❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ https://ja.cat/id398062

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.