Пасиансът се нарежда: Пробити политици заграбват властта след вота на 2 октомври

30 4 743

Въпреки че изборите на 2 октомври наближават, неяснотите, свързани с политическата ситуация у нас, се увеличават, вместо да се избистрят.

Очаквано нито една партия няма да постигне резултат, който да й позволи да състави самостоятелен кабинет. Последното увеличава предположенията, че правителство няма да има. Това, от своя страна, демотивира избирателите и активността на предстоящия вот се очаква да е рекордно ниска.

Социологът Димитър Ганев от агенция „Тренд“ твърди, че ако бъде съставен кабинет, той няма да издържи цял мандат. Министрите в него едва ли ще бъдат партийни лица на фона на напрежението между първите две формации ПП и ГЕРБ, които вече „не просто се карат, но и се съдят”.

По всеобщо мнение един от центровете на кампанията ще бъде отношението към доставките от „Газпром“ и Русия. Докато разделението през 2020 и 2021 г. беше на „статукво” и „промяна”, вече са очертани два други лагера – този на евроатлантиците – ГЕРБ, ПП, ДПС, ДБ, и този с нюансирана позиция – „Възраждане“, „Български възход“, БСП.

Пред българите в момента обаче има само една точка в дневния ред и тя е социалната заради повишаването на цените, инфлацията, опасенията за тежка зима и несигурността.

Социолозите посочват партия ГЕРБ като първа на изборите, а дистанцията между нея и „Продължаваме промяната” се увеличава, тъй като формацията на Петков и Василев започва да се връща на познатите по-ниски нива на подкрепа от месец май.

Анализатори смятат, че най-важният играч, от който ще зависи дали ще има правителство след изборите, е „Възраждане”. Партията на Костадин Костадинов се очаква да получи много добър резултат и според различни проучвания може да се бори за трето или дори за второ място.

Всички социолози отбелязват, че при нея има скрит потенциал, защото част от нейните привърженици ме декларират в социологическите анкети, че ще дадат гласа си за нея. Този ефект вече бе отчетен през ноември миналата година, когато .Възраждане“ имаше по-висок резултат от този, който бе регистриран, в проучванията.

Ако ГЕРБ спечели изборите, трудно ще може да състави кабинет. Същото се отнася и в случай че ПП победят. Дори да се коалират с БСП и „Демократична България”, нужното мнозинство от 121 депутати няма да бъде постигнато.

Второ или трето място за „Възраждане“ във всички случай ще промени разположението на силите и ще наложи отрицателни настроения в страната срещу Европейския съюз, както и положителни към Русия.

Това пък са нагласи, които САЩ атакуват особено яростно и с всички средства ще се опитат да не допуснат се наложат в България.

Реклама

Всеизвестно е, че лидерите на „Промяната“ Кирил Петков и Асен Василев координират регулярно политиката си с американското посолство и бяха лансирани у нас от посланик Херо Мустафа.

Европа също едва ли би допуснала настроенията срещу нея да се засилят и ще задейства всички свои възможности за да парира негативизма към Брюксел!

Политически анализатори са на мнения, че ако „Възраждане“ се представи убедително на изборите, то от Америка и Европа ще бъде оказан натиск над „Продължаваме промяната“ да бъде съставен коалиционен кабинет с ГЕРБ, за да бъде изолиран любителят на копейки Костадин Костадинов.

В подобен кабинет биха могли да се включат дори представители на ДБ и ДПС, за което Narod.bg вече писа.

Любопитно е, че от Вашингтон били раздвоени за БСП. Независимо че лидерът на социалистите Корнелия Нинова също ходи на инструктажи в американското посолство, което по-скоро включва социалистите в схемата.

Така или иначе тайният план, който се подготвя още сега на столичната улица „Козяк”, може да бъде задействан веднага след 2 октомври.

За неговото осъществяване се говори императивно и то ще бъде цел номер едно на американците. Дори, ако трябва, ще жертват недиалогичните Кирил Петков и Асен Василев и ще извадят от ръкава жокер от втора линия на „Промяната”, за да не бъдат допуснати доминантни настроения във властта против евроатлантическата ориентация на България.

Съвсем не е случайно, че за целта в обращение са имената на Даниел Лорер и на бившия председател на парламента Никола Минчев.

Подобен евентуален кабинет най-вероятно ще бъде „експертен” и за неговата продължителност е трудно да се гадае. От една страна високите сметки за парно, електроенергия и всякакви стоки ще направят зимните месеци особено тежки и ще нанесат имиджови щети на всяко управление.

От друга, това ще е доста широко управление, което би му дало по-здрава основа. Рискът на плана за американците е, че след падането на подобен кабинет влиянието на „Възраждане” може да стане още по-голямо, тъй като партията ще се затвърди като контрапункт на евроатлантическите формации.

В същото време българите са в стрес от скочилите до небето цени и се интересуват главно от социални теми.

Според социолога Димитър Ганев всякакви опити за послания извън сметките и цените ще бъдат куршуми във въздуха. Ако някой ще направи в кампанията силен финален спринт, ще е този, който намери начин да изговори проблемите на хората, убеждавайки ги, че ще намери решение на текущия и задаващия се социален проблем”, категоричен е Ганев.

30 Коментара
 1. ОТВРАТЕНА казва

  БУКВАЛНО НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА СПОРИ С ЖИВ СИМВОЛ ЗА КРАСОТА И ЖЕНСТВЕНОСТ.

 2. ОТВРАТЕНА казва

  МНОГО ОТ ПОЛИТИКАНТКИТЕ„ ВИЖДАМ„ СА РАБОТИЛИ В КЛУБ “ СКАНДАЛ“…….

 3. ABOUT , ABOUT казва

  АКО НЯМАТЕ ИЗБИРАТЕЛИ„ ДА ИДА ДА ГЛАСУВАМ АЗ ЗА ВАС……ИЗБРАХ СИ “ БЪЛГАРСКИ ВЪЗХОД“

 4. Аха казва

  АЗ ПОЗНАВАМ ХОРА С 41 ГРУПИ ПРИЯТЕЛСТВА. И ПАК СМОГВАТ ДА „ЗАБЛЕСТЯТ“ В ПАРЛАМЕНТА ИНДИВИДУАЛНО….. И СЕ ГРИЖАТ ЗА ВСИЧКИТЕ СИ ПОТРЕБИТЕЛИ И ПОТРЕБИТЕЛИТЕ НА ДРУГИТЕ.

 5. ОТВРАТЕНА казва

  ТОЙ НЕГАТИВИЗМА НЕ БЕШЕ ЛИ КЪМ МОСКВА??

 6. ОТВРАТЕНА казва

  Е, НИЕ ОЧАКВАМЕ ОНЗИ ИСТОРИЧЕСКИ СИЛЕН ФИНАЛЕН СПРИНТ, ЗА ДА ПРЕГЪРНЕМ ИДЕЯТА ЗА БРАТСТВО МЕЖДУ НАРОДИТЕ ОТ БАЛКАНИТЕ. КАКВО ЛИ Е ТОВА ТРАУРНО НАСТРОЕНИЕ И ПЕСИМИЗЪМ У ПОТЕНЦИАЛНИТЕ ПОБЕДИТЕЛИ, ЗАРЕЖДАЙКИ ДОСЕГА ГРЪМОГЛАСНИТЕ МЕДИИ С ВЕДЪР ЕНТУСИАЗЪМ И ЩЕДРИ ОБЕЩАНИЯ. ДА НЕ БИ ДА СЕ Е УВЕЛИЧИЛА РАЖДАЕМОСТТА В ПОЛША?

 7. ОТВРАТЕНА казва

  ТЕ НЯКОИ ХОРА ОТ ЧЕТЕНЕ НА КНИГИ НЕ МОГАТ ДА СИ ВДИГНАТ ГЛАВАТА……

 8. ОТВРАТЕНА казва

  В ЕДИН МОМЕНТ СЕ ОКАЗВА„ ЧЕ УБИЙСТВАТА НЕ СА ОСОБЕНО ДОХОДОНОСЕН БИЗНЕС„ А„ МЪРШИ??

 9. ОТВРАТЕНА казва

  И ЗАЩО ЛИ ЩЕ ИЗБУХНАТ ИТАЛИАНЦИТЕ И ИСПАНЦИТЕ„ АКО РАЗБЕРАТ ЗА ВАШИТЕ ГНУСНИ ВРЪЗКИ С ЕВРОПЕЙСКИТЕ САДИСТИЧНИ ПСИХОПАТИ….?

 10. ОТВРАТЕНА казва

  ТЪРГАШИ

 11. ОТВРАТЕНА казва

  ВЗЕМИ СИ ЧАНТАТА И СИ ТРЪГВАЙ. ЧАНТАТА…..

 12. ОТВРАТЕНА казва

  ДОЛНОПРОБНИ ТЪРГАШИ !

 13. ОТВРАТЕНА казва

  ЕГАТИ ИЗБОРИТЕ…. КОЙ КОГО ЩЕ ИЗБИРА?

 14. ОТВРАТЕНА казва

  КЕНЕФ

 15. Pride & Prejudice казва
 16. Мариана Сумистката казва

  ПАЧАВРИ

 17. ОТВРАТЕНА казва

  СЕГА ВЕЧЕ МОЖЕТЕ САМО ДА ПРОДЪЛЖАВАТЕ ДА СЕРЕТЕ КРЪВ.

  ПОЗДРАВ ОТ ЦЕНТЪНА НА ВИЕНА. ЩЕ СИ КУПЯ БИЖУТА ОТ ТАМ АКО МИ ПОТРЯБВАТ И ДРЕШКИ ОТ МАРИЯ– ХИЛФЕР СТРАСЕ.

 18. USCHI казва

  CAN I SI HERE …?

 19. казва

  Да – това Е картинката ! …та остава ЕдинЕдинствен въпрос :
  – Преди, Заедно-С или НЕзабавноСлед “изборите” Е Взривът ?!

 20. НА ДЯДО БОЖЕ ПАЧКАТА казва

  Е„ ЗАХАРИЕВА„ ВЕЧЕ 177 ГОДИНИ СЪЩЕСТВУВАМ КАТО ФАМИЛИЯ……

 21. МИНКА МИНИРАНАТА казва

  ДОРИ , БИХ КАЗАЛА 277 ГОДИНИ- СЛАДКАРСКОТО ПРОИЗВОДСТВО НА СТЕФАН БАЛЪКЧИЕВ„ РОДЕН ПРЕ 1855 ГОДИНА. А МОИТЕ ПРЕДЯДОВЦИ СА ИМАЛИ ШОКОЛАДОВА ФАБРИКА В СТРАЛДЖА. ПОНЯТНО??

 22. Pride & Prejudice казва

  ДА НЕ Е ИЗНАСИЛВАНА ТАЯ НЕМСКА ЖЕНИЦА„ ЧЕ ВРЕЩИ ТАКА ….?

 23. Мариана Сумистката казва

  ДА ВИДИМ КОЙ КОГО….

 24. ОТВРАТЕНА казва

  НО СТЕ МНОГО БОЛНА И ГНУСНА НАЦИЯ„ ДЕ…..

 25. ОТВРАТЕНА казва

  АКО ВИАГРАТА НЕ ДЕЙСТВА НА ВЕ$ РА§, ДА НЕ МУ ОРЕДПИСВАТЕ 12– ГОДИШНИ МОМЧЕНЦА….?

 26. Pride & Prejudice казва

  САМО ЧЕКМЕДЖЕТО НА УРСУЛА НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА НАПЪЛНИ…….

 27. A- ha - ha ! казва

  С ГОЛЯМА ПРЕДНИНА: ЛЮБИМЕЦ 13 КАЗА НА “ КОЛЕГИТЕ СИ“ : ЩЕ ВИ ШУТИРАМ И ЩЕ ПОБЕДИТЕ С ГОЛЯМА ПРЕДНИНА НА ИЗБОРИТЕ……

 28. ПРОЕКТЪТ ПОЛША казва

  Я СЕ СВЪРЗВАЙЪЕ С ТУРЦИЯ С КАНАЛ„ ЧЕ ТЯ УРСУЛА АКО ВИДИ ГРУПИЧКА АМЕРИКАНСКИ ВОЕННИ ЩЕ СЕ ПОЗАБАВИ ДА ГИ ПИТА ЗА АДРЕСНАТА ИМ РЕГИСТРАЦИЯ…..

 29. Aтилa казва

  ☞Bcичkи ca Дeцa нa ДC и нa Koмyниcти-Mилициoнepи!
  ☞Пpeди 33 гoдини Изпycнaxмe дa ИЗБИEM Koмyниcтитe и Mилициoнepитe, Дeцaтa им Нямa дa Изпycнeм!
  ☞Нa 9.IX.1944г. Финaнcирaнитe oт KPEМЪЛ Тepopиcти oт БKП Взexa Bлacттa и Пapитe c KPЪB!
  ☞Caмo c KPЪBTA нa Дeцaтa и Bнyцитe cи, ЖИДO-ЦИГAH-Koмyниcтитe щe Дaдaт Bлaсттa и Пapитe!
  ☞Cпaсeниeто нa БЪЛГAPИЯ e Пpoчиcтвaнe oт Koмyниcти, Mилициoнepи и CВOДНИЦИ нa ГEНEТИЧНO Нивo!
  ☞Члeн нa БKП – ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo!
  ☞Член на MBP – ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo!
  ☞Члeн на ДC – ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo!
  ☞Члeн на ДAHC – ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo!
  ☞Cвoдниk – ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo!
  ☞Tpaфиkaнт нa дeтcka и жeнcka плът – ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo!
  ☞Kмeт – ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo!
  ☞Пpokypop-Maфиoз – ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo!
  ☞Cъдия-мpъcниk – ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo!
  ☞Caниpaщ мoшeниk-дoмoyпpaвитeл на панелка – ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo!
  ☞Koмyниcти, Дeцa нa Koмyниcти, Внyци нa Koмyниcти-CAМO ДO CТEНAТA!
  ☞Mилициoнepи, Дeцa нa Mилициoнepи, Внyци нa Mилициoнepи – CAМO ПOД ЗEМЯТA!
  ☞Kaзax!: cutt.us/GebZn

 30. PaulaFox казва

  ❤️Здравейте!! Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ https://ja.cat/id398062

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.