Само в Narod.bg: Корнелия и Калоян Методиев готвят червена бухалка за бизнеса с „частна“ КЗП

17 2 943

Корнелия Нинова и опасно близкият ѝ съветник Калоян Методиев се канят да използват Комисията за защита на потребителите (КЗП) като бухалка в ръцете на БСП срещу бизнеса. Новината съобщи пред Narod.bg бивш депутат от БСП по повод нашата новина, че тандемът Нинова-Методиев посяга към КЗП с нечисти намерения.

Фикс идеята им да превърнат КЗП в своя частна комисия датира от времето, когато Методиев беше изритан от президента Румен Радев и стана началник на кабинета на лидерката на червената партия в Министерството на икономиката и индустрията.

Информаторът ни припомни, че една от първите им офанзиви, след като влязоха в Министерството на икономиката, което е шапка на КЗП, бе „битката“ с мобилните оператори от края на 2021 г. покрай годишната индексация за месечните абонаментни такси.

Тогава Нинова и Методиев вдигнаха много шум, с който само заблудиха обществото, че ще спрат опитите на телекомите за повишаване на цените, а в крайна сметка не издадоха заповедите и им разрешиха индексацията.

Така 8 млн. абоната, които имат от 1 до 3 договора за различен тип услуги – мобилен или домашен телефон, интернет, телевизия, платиха за всеки от договорите си по повече от 1 лев отгоре.

Реклама

Цялата кампания се оказа поредната евтина ПР акция на Корнелия Нинова за извличане на политически и всякакви други дивиденти точно във времето, в което БСП отслабна и бе раздирана от вътрешни конфронтации.

Потребителите не само получиха увеличение с над 1 лев на абонаментите планове на всеки от договорите си, но претърпяха и още загуби.

Заради нанесените имиджови щети от Корнелия Нинова и тогавашния все още председател на КЗП Димитър Маргаритов, телекомите решиха да си върнат загубите.

След Нова година операторите промениха имената на своите програми, като създадоха нови със сходни услуги, но с различни наименования. Всичко това доведе дотам, че сега при изтичането на срочния договор на който и да било абонат, той не може да премине в безсрочен при предвидените в подписаните договори стандартни тарифи.

Причината е, че въпросният план вече не съществува и потребителят трябва да приеме нови, по-неизгодни за него условия.

Ето защо Нинова и Методиев полагат кански усилия да задържат в ръцете си КЗП като бухалка срещу бизнесите и настояват да запазят настоящото ръководство с председател Иван Френкев, който както вече писахме, е ръководил шивашка фирма в родния Смолян.

Контролният орган се оказва много удобен за популизъм и лесни ПР акции, както и за употреба според случая. Независимо от цената, която плащат потребителите на все по-неизгодните за тях условия в резултат на меркантилните действия на реално управляващите КЗП.

17 Коментара
 1. ОТВРАТЕНА казва

  ДЪРТИ КУРВИ КАТО УРСУЛА ИМА НАВСЯКЪДЕ!

 2. ОТВРАТЕНА казва

  УРСУЛА УБИЙЦАТА КАЗВА “ РАК“ ОТ ИЗВЕСТНО ВРЕМЕ НАСАМ. ФАКТ.

 3. ОТВРАТЕНА казва

  ТОВА ЧУДЕОВИЩЕ УРСУЛА НЕ СЕ СТРЕСИРА ЛЕСНО.

 4. ОТВРАТЕНА казва

  МНОГО ГРОЗНА СИТУАЦИЯ– ВСЕ ПИЕТЕ„ А СТЕ ВСЕ ЖАДНИ. ТОВА„ КОЕТО ВИ СВЪРЗВА С ЕВРОПА Е ЧУДОВИЩНА КОРУПЦИЯ.

 5. ПРИЗРАК казва

  КАЖЕТЕ НА ТАЯ ЕВРОПЕЙСКА МЪША„ ЧЕ ЩЕ ИЗМЕРВАМ НАСИЛСТВЕНИТЕ ДУМИ ПО УДАРИТЕ НА СЪРЦЕТО СИ.

 6. ОТВРАТЕНА казва

  ДЪРТО СВИРЕПИЩЕ….

 7. ОТВРАТЕНА казва

  ОНЯ ПЕДЕРАСТ РАДЕВ КАЗА„ ЧЕ СТАНЕТЕ ШВЕЙЦАРИЯ„ НО НЕ КАЗА ОТ КАКВО….. ОТ РЕКЕТ И УБИЙСТВА!

 8. ОТВРАТЕНА казва

  ДА НА КОМО БЯХ С ДАВИДЕ

 9. ОТВРАТЕНА казва

  ЕДНИ СТЪЛБИЩА СА ГРАНИЦАТА МЕЖДУ МЕН И ВАС„ УБИЙЦИ!

 10. ОТВРАТЕНА казва

  ПРЕДПОЛАГАМ, ЧЕ СТЕ ДОЛИНАТА НА СМЪРТТА.

 11. ОТВРАТЕНА казва

  НИЕ ЩЕ РАЗКРИЕМ ВАШАТА ЗЛОВЕЩА ИГРА НА МОНОПОЛ НА ДРУГИТЕ.

 12. ПОЛСКА КАЛИНКА казва

  ФАЙВ СТАР АСАМБЛЕЯ. БЕЗ УРСУЛА

 13. ОТВРАТЕНА казва

  НЕ БЕ , В СМИСЪЛ ПОЛВА Е ПО– ТРУДНА ЗА ЗАТРИВАНЕ…..

  ( ЖУЛИЕТА УМРЕ )

 14. МИНКА МИНИРАНАТА казва

  МОЖЕ ЛИ ТАКА ДА ОСТАВИТЕ НАЙ– ГОЛЯМАТА ФАБРИКА ЗА ЦЕЛУЛОЗА НА БАЛКАНСКИЯ ПОЛУОСТОВ С 25 ЧОВЕКА ПЕРСОНАЛ, ДОЛНИ ОТРЕПКИ !?

 15. КОВИД- МОВИД казва

  ЗНАЕХ СИ„ ЧЕ НЯКОИ ДОБРИ ХОРИЦА ОСТАВЯТ СЛЕД СЕБЕ СИ СЛЕДА.

 16. МИНКА МИНИРАНАТА казва

  БОЙЧЕТО ВИКА: НАЙ – ОБИЧАМ ТЕЖКАРСКИ СВАЛКИ.

 17. МИНКА МИНИРАНАТА казва

  ОБАЧЕ„ НАПРАВИХМЕ ГОЛЯМО СЕЗОННО НАМАЛЕНИЕ С БПЙЧЕТО НА ПОЛИЦЕЙСКО- МЕДИЙНИЯ ПАКЕТ…

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.