Първо в Narod.bg: Васил Божков изпрати доказателствата срещу бандата на Бойко в ЕП!

18 4 544

Бизнесменът-беглец Васил Божков е изпратил в Европейския парламент доказателства за 60-милионен рекет срещу бандата на Бойко Борисов, заради които през март бяха арестувани както бившият премиер от хунтата ГЕРБ, така и неговите помощници Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова, научи Narod.bg.

Новината дойде от пост на Черепа във фейсбук. Рекетираният от шайката хазартен бод написа следното:

Днес в Европейския Парламент ще се обсъжда ареста на Бойко Борисов. Изпратил съм им фактите, заради които бяха задържани Борисов, Горанов и Севда. Същите факти, заради които ще бъдат съдени.

Борисов, Горанов и Арнаудова бяха задържани за 24 часа на 17 март по разследване, започнало по сигнал на гражданското сдружение БОЕЦ от края на 2021 г. до министъра на вътрешните работи Бойко Рашков.

Той препредава разказите на Васил Божков, че е бил изнудван да плаща 20% от печалбата си на Горанов и бившия премиер Бойко Борисов срещу прокарването на поправка в Закон за хазарта, която да му позволи да плаща по-малки такси.

В деня на ареста – 17 март, е бил разпитан и премиерът Кирил Петков за получен доклад от Министерството на финансите за дейността на Изпълнителна агенция „Одит на средствата от ЕС“ и Дирекция “Национален фонд“ при Министерството на финансите.

Арестът стана малко след посещението на европейския главен прокурор Лаура Кьовеши в България и след като бизнесменът с поне 18 обвинения Васил Божков е бил разпитан от европейски делегиран прокурор.

Реклама

Борисов, Горанов и Арнаудова бяха освободени, като прокуратурата на Иван Гешев отказа да им повдигне обвинения и да иска постоянното им задържане с мотив, че липсват доказателства.

Те повториха почти всички действия, извършени и от полицията, но до нови арести или обвинения не се стигна. Случаят стана повод за поредното напрежение между МВР и държавното обвинение за това кой и как си върши работата.

Малко след това от Европейската прокуратура съобщиха, че работят по сигнали за системна корупция. Впоследствие съдът призна арестите на Борисов и Горанов за незаконни.

Близо две седмици след арестите прокуратурата поиска списък с всички български и чуждестранни граждани, които са влезли в Министерския съвет за периода 23 февруари – 23 март.

Писмото беше изпратено до Национална служба „Охрана“ с искане за предоставяне на записи от видеонаблюдение, обхващащи всички входове и изходи на Министерския съвет. Искането е подписано от прокурор Марина Ненкова (командирована в градска прокуратура).

При търсене на номера на споменатото досъдебно производство в системата на прокуратурата излиза, че няма такава преписка.

Честа практика на държавното обвинение е да засекретява обществено интересни разследвания, като не позволява да има информация за тях при проверка в системата.

Тогава стана ясно, че прокуратурата анализира резултатите от 10 компютърно-технически експертизи, които са били изготвени по разследването, по което за 24 часа бяха задържани тримата от върха на шайката ГЕРБ.

18 Коментара
 1. ОТВРАТЕНА казва

  ДА ВИ ИМАМ МЕДИЙНИТЕ ИНФЛУЕНСЪРИ, ДЕТО СА БОЛНИ ОТ ИНФЛУЕНЦА…… И МНОГО КИХАТ.

 2. ОТВРАТЕНА казва

  ДА НЕ ВИ МАТИРАМ ФОНА НА ФОНДОВАТА БОРСА СЪВСЕМ….

 3. A- ha - ha ! казва

  РАЗЛИКАТА МЕЖДУ РЕКЕТ И КОРУПЦИЯ Е„ ЧЕ РЕКЕТИРАНИТЕ КОРУМПИРАТ РЕКЕТИРАНИЯ.

 4. ОТВРАТЕНА казва

  АКО СИ НАКВАСЕН В УБИЙСТВОТО НА НЕПРИЯТЕЛ/КА НЕ ТИ ОСТАВА НИЩО ДРУГО ОСВЕН ДА КОРУМПИРАШ НА ГОЛЯМО…..

 5. Мариана Сумистката казва

  ЖЕРТВАТА: АЗ ИМАМ ДА ДАВАМ НА ВСИЧКИ …. ПО МНОГО.

 6. БОРСОВ АГЕНТ СС казва

  ВРЪЗКАТА МЕЖДУ БОЖКОВ И КЬОВЕШИ Е ВСИЧКО ДРУГО„ НО НЕ И ЛЮБОВНА.

 7. ОТВРАТЕНА казва

  ПОНЯКОГ И ИНТУИЦИЯТА ВЪРШИ РАБОТА: ГЪРБАВИТЕ КАЗАХА “ БОЕЦ СА НА БОЖКОВ„ А НЕ НАШИ“.

 8. Рецидив казва

  ВИЖДАМ„ ЧЕ ВСЕ ПОВЕЧЕ СЕ ГЛОБАЛИЗИРАТЕ.

 9. ОТВРАТЕНА казва

  МЕЖДУ ЧЛЕНОВЕТЕ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ СЕ ОБСЪЖДАТ НАЙ– РАЗЛИЧНИ ФОНДОВИ ОПЕРАЦИИ – ОТ ТОВА КАК ДА УПРАВЛЯВАМЕ МАЛЦИНСТВАТА ДО ТОВА КАК ДА БЪДЕ ПРЕЧУКАН НЯКОЙ ВРАГ НА НАРОДА.

 10. ПОВЪРНАХ казва

  НЯКОИ ХОРА ИАМТ ТОЛКОВА МНОГО ….. И РАЗЛИЧНИ ПО НАРОДНОСТ РАБОТОДАТЕЛИ….. НО ВИЖДАМЕ САМО ТИЯ, КОИТО СА ЖЕНЕНИ ЗА НАШЕНКИ.

 11. Рецидив казва

  МНОГО СКОРО ЩЕ ВИ НАПРАВЯ СЕАНС НА АРОМАТНИ СВЕЩИ, ВКЛЮЧВАЩ ГАДАНИЯ ЗА БЪДЕЩЕТО…..

 12. ОТВРАТЕНА казва

  НАЙ- ОБИЧАМ ФОНДОВИ ОПЕРАЦИИ С ДОКТОРИ……

 13. ОТВРАТЕНА казва

  ФОДОВА БОРСА ПОДКУПИ„ КРАЖБИ, УБИЙСТВА И ПРОСТИТУЦИЯ ТАЗИ СУТРИН ЗАТВОРИ ВРАТИ С МНОГО НИСКА КОТИРОВКА НА ОБЛИГАЦИИТЕ.

 14. МИНКА МИНИРАНАТА казва

  ПРИМЕРНО.

 15. ОТВРАТЕНА казва

  АМИ ТЕ ВСИЧКИ МИНАВАТ ПРЕЗ НАЙ– РАЗЛИЧНИ КРЪЩЕНЕТА, ЗА ДА НЕ СМЕНЯТ РЕЛИГИЯТА СИ…. ПРИМЕРНО.

 16. ОТВРАТЕНА казва

  И НАЙ– РАЗЛИЧНИ ЧИЧКОВЦИ… И ЛЕЛКИ…..

 17. ГНУС„ ГНУС„ ГНУС..... казва

  ДАЙТЕ МИ ИМЕНА И БАНКИ И ЩЕ ПОВДИГНА СВЕТА.

 18. Ради казва

  Тоя са остава да се/го върнат на бял кон – отврат

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.