РАЗКАЯНИЕ: Стефан Янев спи пред вратата на Румен Радев

2 3 976

Истински разрив е настъпил между лидера на „Български възход” Стефан Янев и бившият му опекун Румен Радев, научи „Уикенд”.

След като нареди листите на коалицията за вота, Янев напълно изгубил уважението и доверието на държавния глава, разказаха разочаровани съпартийци на експремиера.

Пред „Уикенд” лидерът Стефан Янев обяви, че е уговорил среща с президента Радев на четири очи още преди месец и половина, но се оказа, че такава не се е състояла.

Не помогнали опитите на Янев да се свърже с бившия си покровител, нито пък въртенето около „Дондуков” 2 или есемесите с молби за разговори в резиденция „Бояна”, признаха активисти на формацията на генерала.

След като нареди водачите си на листи и напълни партията със спорни кандидатури, Янев напълно изгубил уважението на доскорошния си меценат. Президентът не искал нито да чува, нито да вижда Янев, който превърнал прохождащата формация в политически инвалид, още преди да е видяла депутатски кресла.

Разривът между двамата военни е от доста време и мнозина обясняваха охладнелите им отношения с афинитета на Янев към Ралица Симеонова.

Младата съветничка и дясна ръка на генерала обаче напусна омерзена партията и не искаше и да чуе повече за политика, а пророкуванията й, че листите ще се напълнят с всевъзможна сволоч, се оказаха напълно верни.

Реклама

Въпреки разлъката, двамата политици поддържали добри отношения, докато президентът не видял какво се случва с проекта на дясната му ръка. Варненската листа на Стефан Янев включва бившият районен кмет Добромир Джиков, свързван с бившия ръководен кадър на БСП Красимир Премянов.

Във Видин Янев е успял да привлече  двама бивши представители на „Има такъв народ” за областта –  Лъчезар Минчев и Цецка Хаджигеоргиева. Кандидат-депутат от ИТН на предишните избори влиза в екипа на Янев и в Кюстендил – район, в който през 2021 г. водач на партията на Слави Трифонов беше подалата оставка Виктория Василева.

В листата му във Видин се появяват и хора, които вече са се явявали на избори от името на партията на Васил Божков „Българско лято“ и „Воля” на Веселин Марешки. Стари местни кадри на ВМРО или коалиционните му вариации с НФСБ и „Воля”, сега „мигрират“ към „Български възход” и в Пловдив, Варна, Враца, Кюстендил.

Водач на „Български Възход” в София-област е Гален Монев –  бивш депутат от „Атака” в 42 Народно събрание, който реши да се присъедини към „България без цензура” на Николай Бареков през 2014 г. и повече не се върна в Народното събрание.

Във врачанската листа на Стефан Янев присъства и фелдшерка от с. Лиляче, която преди месеци се е явявала на изборите за кмет на кметството с подкрепата на ДПС. Надежда Самарджиева – координатор и водач на „възхода”, креатура на Татяна Дончева пък допълнително взривили мнението на Радев за уменията на Стефан Янев да реди листи и да ръководи партия, за която се говори, че е под негова опека.

Именно тези спорни фигури накарали държавния глава да се отдръпне напълно от бившия си пудел и категорично да му отказва не само срещи, но и разговор по телефона, за каквито Янев се надявал.

Лидерът на „Български възход” още таял мераци президентът да каже индиректно добра дума за партията му пред аудиторията или поне да намекне, че вижда бъдещето на страната в лицето на новата формация.

2 Коментара
  1. Жоро казва

    Правилно!
    Предателите вън

  2. СМЯХ казва

    Прави впечатление, че последните 1-2 години куцо, кьораво и сакато из БГ-мутрокочината с еврочекмеджетата, се е юрнало да влиза в политиката. Зер може да е куцо, кьораво или сакато, но прекрасно знае – влезеш ли веднъж в политиката и си оправяш живота не за един, ами поне за два живота напред. Пълниш доволно гушата и богатееш и дебелееш.
    Интересно, тия капути, дето са хукнали да стават депутати и политици, ако им се спусне един психо тест и един тест за интелигентност, дали ще ги минат тия двата теста??? С 1000% сигурност 90 на сто от тях няма да минат тестовете – просто щото са кретени с психически отклонения и с по 1 максимум 2 функциониращи мозъчни клетки. Хахахаха… Смях! Наистина щеше да е много смешно, ако не беше жалко и трагично!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.