ПП на война с предателите от ИТН в листите – избутват парашутистите с преференции

7 2 059

Отцепниците от „Има такъв народ“, които се натрапиха в листите на „Продължаваме промяната“, ще бъдат изтласкани назад с преференции, научи „Филтър“ от редиците на бившите управляващи.

Шестимата бивши депутати на Слави Трифонов се уредиха в отбора на Кирил Петков, след като доказаха лоялността си в 47-ото Народно събрание и чинно гласуваха с управляващите.

От всички само Николай Радулов не е кандидат за депутат от „Продължаваме промяната“. Бившият спортен министър Радостин Василев е първи в Габрово. Адвокатът Иво Атанасов води листата на ПП във Видин. На избираеми места са още Кирил Симеонов в Търговище, Георги Георгиев във Враца и София, Деян Петков в Плевен и Светлин Стоянов в Русе.

Срещу участието им в листите за изборите имаше брожения в редиците на ПП, но с много усилия и разговори Кирил Петков и Асен Василев убедили съпартийците си, че така ще привлекат повече гласове.

Зад гърба на лидерите обаче тече друг процес. Местните структури на партията им упорито работят, за да вкарат в парламента своите хора, а не натрапниците от ИТН.

Реклама

Особено драматично е положението във Видин, където водач е Иво Атанасов. Местните симпатизанти на „Промяната“ вече обсъждат в закрити групи във фейсбук и в лични разговори помежду си как да го пратят надолу в листата с масови преференции за техните хора.

На изборите през ноември миналаа година водач беше Петър Миланов, който сега е втори. В област Видин партията на Петков и Василев също има шанс само за един мандат. Петър Миланов е приятел на Кирил Петков от инициативата „Да спасим Корал“, където бившият премиер беше деен участник. Той също негодувал срещу натрапения от София водач Иво Атанасов като отцепник от ИТН и стягал редиците на своите, за да го подкрепят масово с преференция.

Шанс за парламента има и Кирил Симеонов, който е втори в Търговище след Даниел Лорер. Лорер обаче е водач и във Варна. Ако избере да влезе от морската столица, Симеонов от ИТН ще влезе със сигурност в Народното събрание. Той може много по-лесно да бъде изместен от второто място с преференции.

До този вариант обаче едва ли ще се стигне, казват информаторите. Най-вероятно Лорер ще избере да влезе от Търговище, за да освободи място на следващите в листата от Варна, където няма отцепници от ИТН.

С голям шанс да влезе в парламента обаче е Георги Георгиев от Враца. В родния си град той е на второ място, а в 24-ти МИР в София е четвърти. Георгиев има амбиции и за пост в МРРБ и с него има предварителни договорки да стане зам.- министър, ако „Продължаваме промяната“ състави кабинет.

Последното изглежда повече като утопия, отколкото като възможност, коментират независими анализатори.

7 Коментара
 1. ОТВРАТЕНА казва

  ТОЯ ПЪТ СМЕ ДВОЙКА– НАЛИ ЗНАЕТЕ„ МЪРШИ….. ЩЕ ГО ПРЕЖИВЕЕТЕ….ЩЕ СИ ПАПКАТЕ БЮДЖЕТА„ АХАХА

 2. ОТВРАТЕНА казва

  ДА НЕ ГИ ОТВРАТИТЕ ОТ СЕБЕ СИ ОНЕЗ ЛЮБОВНИЦИ- ГЕМАНЦИТЕ…

 3. ОТВРАТЕНА казва

  ДА НЕ ВИ ЗАПАЛЯ ЧЕРГАТА НА МАКС„ ЧУМАВИ КРЕТЕНКИ

 4. ОТВРАТЕНА казва

  ПАЧАВРИ

 5. СЕПТЕМВРИ ЩЕ БЪДЕ МАЙ казва

  НАЙ- ПОСЛЕ ДА НЯМА ВАШИ И НАШИ…..

 6. СЕПТЕМВРИ ЩЕ БЪДЕ МАЙ казва

  ОБАЧЕ ЛЮБИМИТЕ СА МИ “ ГЕРБ“. БУКВАЛНО„ ВИДА ЛИ ГИ ТАКА НАРЕДЕНИ В РЕДИЦА„ МИ ИДВАТ ЕДНИ ЧЕРНИ МИСЛИ…..

 7. ОТВРАТЕНА казва

  МНОГО МЕ Е ЯД ДА МЕ ОБИЖДАТ ДЕБЕЛОГЪЗИ МАХЛЕНКИ„ ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ„ ЧЕ НИЩО НЕ СЪМ ИМ ОТКРАДНАЛА…..

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.