Ето защо потъва БСП: Олигархът Гуцанов води кампанията от яхтата си, любителят на 14-годишни Петър Кънев е първи в листата

22 5 387

Във Варна има един светофар, който е поставен след местността „Почивка“ в посока Златим писъци. Съоръжението за безопасно движение е известно в морската ни столица като светофара „Гуцанов“, защото а поставено през далечната 2008 година, когато днешният шеф на предизборния щаб на БСП Борислав Гуцанов е председател на местния парламент, пише „Филтър“.

Изградено е по негово време на 100 метра след кръговото кръстовище, за да прави по-лесна отбивката на видния социалист към семейния му палат в местността Свети Никола.

Днес партията, уж защитаваща интересите на бедните, онеправданите и социално слабите, потъва, защото си има олигарх за шеф на предизборния щаб. БСП на Корнелия Нинова, която преди време заклейми друг олигарх, Георги Гергов, сега тръгва да печели гласовете на тези избори начело с Борислав Гуцанов, а водач в листата й в Бургас е друг топ милионер, Петър Кънев, за когото Narod.bg вече разкри как е поръчвал 14-годишни момичета за платена любов, а предстои да извадим още доста супер скандални факти.

55-годишният възпитаник на военно-морското училище „Никола Йонков Вапцаров“ Гуцанов е една от емблематичните фигури във Варна. Синът на капитан I ранг Гуцан Гуцанов – бивш командир на дивизион „Подводници“ във военноморския ни флот, днес живее като Крез. Неприлично богат за „другар“ от столетницата, той използва партията единствено за трамплин, коментират социалисти от града.

Яхтата и скъпите имоти в морската столица и чужбина са само част от придобивките на този Остап Бендер на прехода. Готов да играе с всеки за всичко, богаташът, който изненадващо използва твърде евтина боя за коса, не дели хората на политически противници и съпартийци. Важно е да пробива и да отваря врати. Политиката е за пред наивниците, които ходят по партийни събрания. Те са досадният, но така нужен фон, който изпълнява функцията на трамплин в бизнеса.

Колкото по-силна е местната организация на БСП, толкова по-бързо се нарежда бизнес пасиансът. Макар левицата във Варна да не цъфти и да не преуспява, тягата й е достатъчна кметът от ГЕРБ Иван Портних да задоволява бизнес капризите на Гуцанов… Едно твърде странно приятелство на фона на декларираните от телевизора с фалцетен и тежък акцент приоритети.

Първият сблъсък на Борислав Гуцанов с правосъдието е кратък, но запомнящ се, защото едва 32-годишен е арестуван и задържан с шефа на варненския клон на „Елитбанк“ Пламен Георгиев по обвинение за присвояване на 9 милиона неденоминирани лева, отпуснати като необезпечен кредит на морската му фирма „Блек сий шипинг“, на която нашият герой е изпълнителен директор.

През 2010 година името на Борислав Гуцанов гръмва в така наречената операция „Медузи“, проведена от друг герой на нашето време, Цветан Цветанов. Тогава варненският социалист беше арестуван и обвинен заедно с местния бизнесмен Даниел Славов – Дънката и двама служители от общинската фирма „Автотранспорт“.

Реклама

Поводът са неизгодни сделки с рециклирани автобуси от Франция и Германия. Гуцанов е разследван за това, че при закупуването на въпросните автобуси е ощетил дружеството с 300 хил. лева. Това става повод политикът да бъде свален от поста председател на Общинския съвет във Варна и остава в ареста повече от два месеца.

През следващата 2011 година бяха открити 510 мастербокса цигари във фирмата му „Транспортно-спедиторска кантора“ ЕООД. Цигарите са намерени, след като е проследена документация на микробус, пътуващ за Западна промишлена зона. Тогава Гуцанов заяви, че няма нищо общо с цигарите и за пореден път някой се опитва да злоупотреби с името му, а складът вече не бил негов. И разследването се водеше срещу неизвестен извършител.

Три години по-късно в София показно бе разстрелян варненският бизнесмен Борислав Манджуков, който се смята, че е убит заради контрабанда или крупни измами с ДДС. Според информация на Сметната палата става ясно, че през 2006 година Манджуков е дарил 4900 лева на БСП. Тогава Гуцанов, който е лидер на партията в града, се опитва да опровергае информацията, но тогавашният депутат и бивш министър Петър Димитров я потвърждава.

За връзката на левия трибун от морския град с подземния свят се говорят легенди, а през 2018 година излезе публикация за това, че Гуцанов публично е унижен и пребит в дните преди Коледа пред местния бизнес елит.

Според авторите на текста случката била публична тайна в морската столица, а самият Гуцанов всячески се опитва да я прикрие и да спре клюките по темата. Мълвата гласи, че политикът олигарх завлякъл неподходящи хора с крупна сума и вместо да свърши работа или да я върне обратно, се направил на разсеян. Затова общинският съветник бил принуден да коленичи и да моли за прошка пред развеселените погледи на зрителите.

От известно време насам нашироко се говори за инхаус поръчките, чрез които са раздадени милиарди левове авансово на строителни компании за изграждането на автомагистрала „Хемус“. Най-любопитното от всичко обаче е това, че тази законова възможност се появява през 2014 година, когато Борислав Гуцанов внася изцяло своя проект на инхаус поръчките, който минава лесно през правната комисия на парламента и от раз в пленарната зала.

Тогава Гуцанов го защити с аргумента, че ще се улесни работата на военните структури например, които ще могат директно да възлагат ремонти на „Терем“, вместо да обявяват търг, на който ще се яви само един кандидат.

Днес предизборната кампания на БСП тръгва на червено от светофар „Гуцанов“ във Варна. След като на изборите през 2017 година партията печели 955 хиляди гласа и 80 мандата, през 2021 година – 480 хиляди гласа и 43 мандата, а в края на 2021 година 267 000 гласа и 26 мандата.

В задачата се пита колко гласа и колко мандата ще получи БСП на 2 октомври под ръководството на Корнелия Нинова и изборния щаб на Борислав Гуцанов, Социолозите не дават повече от 180 000 гласа и 17-16 мандата, отреждайки на столетницата незавидното пето място.

22 Коментара
 1. ГНУС„ ГНУС„ ГНУС..... казва

  ЧЕ НЯМА ДА ТОЛЕРИРАМЕ НАРКОМАНИТЕ……

 2. МАДМОАЗЕЛ ЧИ - ЧИ казва

  ВИЖТЕ К’ВО…….. МОГА ДА ВИ ОГЛОЗГАМ ЗА НУЛА ВРЕМЕ, ДОКАТО КВИЧИТЕ КАТО СВИНЕ……

 3. ГНУС„ ГНУС„ ГНУС..... казва

  ШЪТ, НИЕ НЕ ЯДЕМ ЗАРАЗЕНО СВИНСКО……

 4. ОТВРАТЕНА казва

  ААм ПОГАСЯВАНЕ НА ДЕФИЦИТА ПРИ УВЕЛИЧЕНИЕТО МУ„ КОЕТО Е ПО– НИСКО ОТ ИНФЛАЦИЯТА НЯМА ДА ИМА……..

 5. ОТВРАТЕНА казва

  ЕЙ СЯ ВИ КЛЪЦНАХ НАЗНАЧЕНИЯТА НА СЕКРЕТАРКИ НА СЕКРЕТАРКИТЕ……

 6. ПОВЪРНАХ казва

  Обаче много ме притеснява, че дори и с парламент значителни промени не могат да бъдат направени, така, че ( хаха ) ДА БЪДЕ ПАРЛАМЕНТ…… ( ВСИЧКИ НА КРАКА ! )

 7. Аха казва

  ЗА МАЛКО ДА СА УПЛАША„ ЧЕ НАШТА ПАНДЕМИЯ ЩЕ Е ВЕЧНА……

 8. ГОРЕЩ ВЕТАР казва

  И АЗ ВНЕЗАПНО СЕ ЗАМИСЛИХ КАК , КАТО ПОРЯДЪЧНИТЕ ЖЕНИ„ ДА ПРИБИРАМ ПЕНСИЯТА НА МЪЖА СИ„ И ДА ГО ДЪРЖА ГЛАДЕН И ИЗНЕМОЩЯЛ В ДРУГАТА СТАЯ„ ДОКАТО ХОЦКАМ С ПРИЯТЕЛКИ……

 9. ДЕДЕ И МИА казва

  ЦВЕТЯ ТО ЦВЕТЯ– С ПРОТИВОГАЗ ДА ГИ МИРИШЕШ……

 10. МИШ– МАШЪТ МИ Е ПО– ДОБЪР ОТ МИШ– МАШЪТ ТИ казва

  АЗ КАТО ГЛЕДАМ– НЯКОЙ Е РИТНАЛ ТРУДОВАТА КНИЖКА НА ТАКСИМЕТРОВИТЕ ШОФЬОРИ„ АКО НЕ ИМА ДАДАТ БЕЗПЛАТЕН ТРАНСПОРТ ДО РАБОТА !

 11. ПАТЕШКА НАБЛЮДАТЕЛНИЦА казва

  ОБНАРОДВАНИЯТ КЪМ ДНЕШНА ДАТА ТЕКСТ “ МОГАТ ДА БЪДАТ ПОДКРЕПЕНИ ОТ НЯКОИ ВЕРОЯТНО ЛЕСНИ ЗА ПОСТИГАНЕ В НАЧИНА НА РАБОТА ПРОМЕНИ“ МНОГО МЕ ПРИТЕСНЯВА……

 12. БУХАЛКА Е..... казва

  ЧИИ СА БИЯЧИТЕ„ ВЕ….?

 13. МИНКА МИНИРАНАТА казва

  СЕГА„ АКО НЯКОЙ ПЕНСИОНЕР С МИНИМАЛНА ПЕНСИЯ„ РАЗКО ПОЛУЧИ ВТОРА ПЕНСИЯ В ТРОЕН РАЗМЕР„ ВИЕ НЯМА ЛИ ДА СЕ УСЪМНИТЕ….???

 14. Аватар на аватарите казва

  ПРИЕМАТЕ ЛИ ОЩЕ ХОРА ЗА КВАЗИ ДАНЪЧНИ ИНСПЕКТОРИ ?

 15. ОТВРАТЕНА казва

  МИСЛЕНО МЕДИТИРАМ„ ЧЕ НА КОРУПЦИОННО НИВО И В СЛЕДВАЩИТЕ 20 ГОДИНИ ЩЕ ИМА СВЕЩЕНИ ПРОМЕНИ……

 16. ОТВРАТЕНА казва

  Аа, МА НА НИКОЛИНА И Е ДАДЕН ЗАЕМ ЗА КЪЩАТА„ КОЙТО ОБАЧЕ ПРЕДВАРИТЕЛНО Е БИЛ ПОГАСЕ„ ЗАЕДНО С БАКШИШИТЕ ПО ПОГАСЯВАНЕТО МУ…..

 17. КОВИД- МОВИД БАМ БАШКА казва

  МНОГО МЕ СМУЩАВА И ИЗРЕЧЕНИЕТО : МНОГО КОНЦЕСИИ СА СПРЕНИ С АДМИНИСТРАТИВНИ И ЗАКОНОДАТЕЛНИ ПОХВАТИ.“

 18. ОТВРАТЕНА казва

  АЗ ПОПИТАХ ЛИ: ЧИИ СА БИЯЧИТЕ?

 19. НАГЛАТА казва

  НАЙ- ЛОШОТО Е ДА ТЕ ЗАЛЕЯТ С КИСЕЛИНА И ДА ЗНАЕШ„ ЧЕ ИЗВЪРШИТЕЛЯТ Е БОЙКО БОРИСОВ…..

 20. ОТВРАТЕНА казва

  ПИСНА МИ ОТ СЕМЕЙСТВА: АЗ ПИЯ– ДРУГИЯ ПЛАЩА СМЕТКИТЕ

 21. NEVER MIND казва

  ЕЙ Т’ВА БУКВАЛНО МЕ ПРАТИ В КАНАВКАТА : НА ДНЕВЕН РЕД Е (1) ПРЕМАХВАНЕТО (2) НА МОРАТОРИУМА (3) ЗА ЗАЛЕЖИТЕ НА ПРИРОДЕН ГАЗ ОТ ШИСТИ.

 22. […] Ето защо потъва БСП: Олигархът Гуцанов води кампанията… […]

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.