Строителят на пътя-убиец край Своге, отнел 17 живота, се озова в листата на Мая Манолова

7 4 585

Бизнесменът Цветан Славейков Цветанов, чиято фирма „Мегаинвест холд” печално се прочу покрай трагедията с автобуса край Своге, при която загинаха 17 души, е поставен в листата на иначе много принципната Мая Манолова. Вярно, той е на последно място, но все пак е в родната й кюстендилска листа, предаде „Уикенд”.

Нима Мая Манолова не е наясно със спорната репутация на господина? През 2013 г. той е кандидат за депутат от листата на ДПС в родния си Монтански район.

Разбира се, не го избират за народен представител. Когато пък изгря „Движение 21” на Татяна Дончева, той става част от този проект. Дори, както обясняват запознати, с купени цигански гласове успява да вкара двама съветници в общинския съвет в Дупница.

А Цветанов определено има интерес от това, защото през 2008 г. купува местното „Пътно поддържане”, нарича го с гръмкото „Мегаинвест холд” и трайно се заселва в града. Все пак за отбележим, че двамата му съветници след време бягат от Дончева и се обявяват за независими.

Реклама

Запознати с политическите пристрастия на Цветан Цветанов обясняват, че и той самият прелита от партия на партия, в зависимост от личния си интерес. „Плаща наред и гледа да се присламчи до някого, от когото има изгода в момента” – категорични са запознати с принципите му. 

Фирмата му „Мегаинвест холд” освен, че ремонтира и асфалтира фаталния участък край Своге, през годините лапва обществени поръчки за над 130 млн. лева. Специално за участъка от пътя, в който се преобърна автобусът с пенсионерите, той обяви, че вината е на проектантите, които не са си свършили работата като хората.

Другото, с което Цветанов е известен в строителния бранш, е, че той не спира да обжалва търгове из цяла България. Затова пък си е спечелил гнева на мнозина, понеже тактиката му е да блокира поръчките с месеци и години.

„Мегаинвест холд” по тази схема спира строителството на три пътни отсечки в Северна България за 35 млн. лв. Обжалва и конкурси за изграждане на пречиствателна станция във Видин, спъва и ремонта на улиците в Благоевград, Враца, Русе…

Списъкът е дълъг и засяга поръчки из цялата страна. Източниците ни обясняват, че господинът ползва типично рекетьорски номера, защото след като бави проектите с месеци, делово предлага да си изтегли жалбата срещу известна сума, или да го наемат за подизпълнител.

Ето сега този бизнесмен е вписала в листата си боркинята с корупцията Мая Манолова.

7 Коментара
 1. ГНУС„ ГНУС„ ГНУС..... казва

  ТОЯ БАГЕР ДОСТА ЛОШ МАТЕРИАЛ ИЗРОВИ„ ЕЙ…..

 2. ☪Beлиcлaвa Kpъcтeвa₺ казва

  ☞CMЪPT, CMЪPT, CMЪPT зa цялaтa милициoнepo-гepбaджийcko-дeпecapcka пpeстъпнa пacминa, CMЪPT!☜: yerl.org/yPtLn ☞Дoмyзa Бoko-Гoмнoтo oт ceлo Xepakoвo пpeдчyвcтвa, чe мy идвa koлeдaтa, kвичи нъ yмpялy и cъ мятaта в пpeдcмъpтнa aгoния: tiny.cc/c39tuz ☞Дoлy мaфиятa!: yerl.org/LrADO ☞Бившaтa шeфka нa Фoнд-зeмeдeлиe – K●A●Л●И●H●A ✯ᴗ✯ И●Л●И●E●B●A, kypвa нa Канибала Боко-Българоубиеца, зaбpeмeнeнa в kлoзeтитe. ☞Cлeдвaщият шeф нa Фoнд-Зeмeдeлиe – Cвeтльo, пpeбит, c пoтpoшeни pъцe и зaплaшвaн oт ДИКТАТОРА-УЛТРАКОМУНИСТ Бойко Методиев Борисов, чe щe изядe дeцaтa cи нa вeчepя и нямa дa paзбeрe тoвa! ➤Aлekcандъp Aтaнacoв: «Бoйkо Бopиcoв ми пpeдлoжи дa yбия Hиkoлaй Heйчeв!» ☞Пpeпopъчвaм ви дa изглeдaтe цялoтo итнтepвю, щe нayчитe вaжни нeщa зa злoвeщaтa милициoнepcka peaлнocт в koятo живeeм, и нeщa koитo мoгaт няkoгa дa ви cпacят живoтa! ☞Дaвaм линк kъм 27-мaтa минyтa, kъдeтo cтaвa дyмa зa ЯДEНEТO НA ДEЦA!: yerl.org/Jezgl

 3. Мариана Сумистката казва

  ИМАХ В ПРЕДВИГ, В БРЮКСЕЛ ЩЕ ВИ ОСВИДЕТЕЛСТВАТ„ ГЕРБАДЖИЙСКИ ДОЛНОПРОБНИ МЪРШИ….

 4. КЪЛНА СЕ В ЮДА казва

  АКО НЯМАТ КИЛИИ ЗА ВСИЧКИ, ЩЕ ИМ БЪДЕТЕ “ ПРИОРИТЕТ“

 5. ГНУС„ ГНУС„ ГНУС..... казва

  ТОЯ НАРОД ОТКАЧИ МЕЖДУ ДВА СВЯТА- ВАШИЯ И НА ВАШИТЕ ОБЕЩАНИЯ……

 6. Мариана Сумистката казва

  ДА НЕ КАЗВАМ КОЛКО СТЕ ИМ ОПОРОЧИЛИ ДЕТСТВОТО„ КУРВАЛЯЦИ ГНУСНИ……

 7. ГНУС„ ГНУС„ ГНУС..... казва

  ТАКИВА ЛИ СА ИМ “ СПАСИТЕЛНИТЕ ПАКЕТИ“ НА ВАШИТЕ ГНУСНИ АМЕРИКАНЦИ. МОГА ДА СТИГНА И ДОТАМ…..

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.