Кръгът „Библиотекарите“ стои зад Стефан Янев!

6 6 282

Митичният кръг на бивши офицери от службите от Библиотекарския университет е тясно свързан с кариерата на Стефан Янев и с партията му „Български възход“, показа проверка на „Филтър“.

За водач на листата в Сливен например е поканен профеcop Стефан Симеонов, който преподава национална сигурност в УНИБИТ, както е официалната абревиатура на Библиотекарския университет.

Почетен ректор там е бившият вицепрезидент на „Мултигруп“ проф. Стоян Дончев, а преподаватели са много бивши офицери от службите, включително Димитър Иванов – Митьо Гестапото.

Стефан Симеонов е преподавал и в Академията на МВР, но сега се е отдал изцяло на УНИБИТ. Симеонов е един от близките съратници на проф. Стоян Денчев.

Неслучайно почетният ректор на университета на ченгетата включва „Български възход“ в сметките за следващото управление на страната.

Още в средата на юли при едно от редките си телевизионни участия той казва: „Кабинет на ГЕРБ, ДПС и „Български възход“ би бил възможен. Или поне кабинет, подкрепен от тези партии“, прогнозира Денчев. И допълва: „Не би трябвало да си мислим, че ще отпаднат и ИТН, много неща биха могли да станат около тях“.

Интересното е, че УНИБИТ е един от крупните рекламодатели в телевизията на Слави Трифонов.

Реклама

Връзките на Стефан Янев с Библиотекарския университет не се изчерпват с това. Като служебен премиер в две поредни правителства през 2021 година той назначи за свой съветник Георги Великов. Великов е един от най-доверените лица на Цветлин Йовчев, който също е сочен за приближен на Библиотекарския кръг, защото преподаваше там дълги години като доцент.

Великов не е част от УНИБИТ, защото няма научни титли и звания, но е бил шеф на дирекция в ДАНС – службата, която даде много преподаватели на университета. След това е бил началник на кабинета на Цветлин Йовчев като силов вицепремиер в правителството на Пламен Орешарски и реално е командвал МВР и ДАНС.

Също като Стоян Денчев и Димитър Иванов Георги Великов е работил за Държавна сигурност. Той беше разкрит с решение на комисията по досиетата, когато се проверяваха службите.

Привлечен е като агент на ДС с псевдоним „Кирязов“ през 1991 година, а малко по-късно репресивната комунистическа служба е закрита. След като напуска голямата политика през 2014 година с падането на кабинета „Орешарски“, Великов пише статии за сигурността заедно с бившия главен секретар на МВР Светлозар Лазаров, който за кратко беше в „Атака“ на Волен Сидеров.

А за участието си в изборите през октомври Стефан Янев се регистрира с коалиционния си партньор от партия „Свобода“, основана от бившия зам.-шеф на „Атака“ Павел Чернев.

Всъщност връзките на Стефан Янев с УНИБИТ са далеч назад във времето. През 2017 г. днешният лидер на „Български възход“ беше назначен за военен министър и вицепремиер в първото служебно правителство на Румен Радев с премиер Огнян Герджиков.

Тогава той беше поканен от Стоян Денчев да изнесе публична лекция на тема „Национални интереси“ в УНИБИТ. На събитието присъстваха студенти и преподаватели.

6 Коментара
 1. Мариана Сумистката казва

  ФАШИСТКИ НИЩОЖЕСТВА

 2. ✞❤️Виктория от Русе: yerl.org/5PDhD казва

  ☞Дoмyзa Бoko-Гoмнoтo oт Бpeг пpeдчyвcтвa, чe мy идвa koлeдaтa, kвичи нъ yмpялy и cъ мятaта в пpeдcмъpтнa aгoния: tiny.cc/c39tuz ☞Дoлy мaфиятa!: yerl.org/LrADO ☞ЛИHЧ, KYPШYM и BЪЖE за CATAНATA Боко-Бългaроубиецa от Xepakoвo!: yerl.org/ELH2R ☞Bcekи kойтo вяpвa, чe изeдницитe koито сa сe okoпaли във влacттa oт 77 гoдини, щe cи oтидaт дoбpoвoлнo и пo миpeн път, чpeз избopи и глacyвaнe, e OЛИГOФPEH!: yerl.org/ttk6V
  ☞Дokaтo дoпyckaтe дa ви yпpaвлявaт нaгли лъжци и kpaдци kaтo БЪЛГAРОУБИЕЦA Бoйkо Meтoдиeв Бoриcoв от ceлo Xepakoвo, щe бъдeтe вce бeдни!: yerl.org/lJf7h ☞Зaдaвaт ce YPEДEНИ «битки»: cutt.us/Fe89w ☞Глacyвaщитe зa koгoтo и дa билo сa зoмбиpaни OЛИГOФPEHИ!: yerl.org/5JOdg ☞Mяcтoтo нa Изeдницитe-фeoдaли и цялото милиционер-жидо-цигaн-ДС-АБпФК-котило, съсипало животите на милиони българи е в зaтвopa, a нe в пapлaмeнтa!: rb.gy/cw3xj9 ☞Не е важно народа как ще гласува, а кой и как ще брои гласовете. ☞Власт се взема с оръжие и се задържа с писалка. ☞Всеки гласувал за тая система на геноцид е биологичен отпадък! ☞Дали ще гласуваш или не, изборите винаги са нагласени! ☞ТРЯБВА БОЙКОТ НА ИЗБОРИТЕ! ☞Никой не трябва да ходи до урните! ☞За ДC-цигaн-милиционерската ХУНТА от котилото на АБпФК не е важно кой за кого е гласувал, а колко процента е общият брой гласували. ☞За да е легитимна властта им гласувалите трябва да са над педесет процента от имащите право на глас. ☞Гласувайки ти признаваш за легитимна властта на крадците, българоубийците и сводниците от ДC-цигaн-милиционерското котило: yerl.org/V1UcG ☞Oт 77 гoдини България е под ДC-милиционеро-циганско ИГО!: yerl.org/jqo5d ☞HA БYHT CPЕЩY MAФИЯTA, HA БYHT!☜ ☞: tiny.cc/w1duuz ☞Бeлeзници и 3ATBOP зa Изeдницитe-Фeoдaли-Бългapoyбийци-НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ и ВPАГОВЕ нa Бългapия и нa бългapckият нapoд!: rb.gy/cw3xj9 ☞Турчеещите се мангали-българомразци и сводници HA-KOЛ!: rb.gy/hg5pvw ☞ЛИHЧ и Пyблични Ekзekyции нa бългapoyбийцитe oт ДC-Милициoнepo-AБпФK-Koтилoтo мy e мaйkaтa, вcичko дpyгo e тaшak!: rb.gy/lpqy1m ☞Бремя цыган.: yerl.org/huHvP ☞❤️Време Разделно: ♦Е1: yerl.org/OofGl ♦♦Е2: yerl.org/cCvdS ❤️Кoзият рoг: yerl.org/U3qBg ❤️Пoд Игoто 1952: yerl.org/9byNy ❤️Даваш ли даваш Балканджи Йово: yerl.org/KiiwT ❤️Кой уши байрака: yerl.org/U67Wg ❤️БЪЛГAPИЯ НA БЪЛГAPИTE: yerl.org/3U5CG

 3. Д-р Менгеле казва

  Стефан Янев е същата циганска гнус, като библиотекарите. Но, народът ни е ГЛУУУПАВ, и няма кой да стане и тръгне срещу циганските стада! НЯМА, защото българите или бяха изчистени или бяха претопени за 77г.

 4. Д-р Менгеле казва

  Такива безобразия стават в Поповския край, косата да се изправи на човек.
  10 години, в центъра на моята паланка беше краварника на циганин – на 20м от общината, на 20м от черквата и на 30м от селския магазин, където пък циганинът е и продавач???!!!
  Магазинът пък е собственост на циганина, кмета и секретарката му – това не се ли нарича конфликт на интереси???! Десет години кравите на циганина ходят из градините на хората, тъпчат всичко, събарят огради…, хората се оплакваха до Поповските общинари, кмет …. реакция никаква защото циганинът е фактор, държи циганските гласове с рабоша, пък и мята по някоя хилядарка от ЕС париците. Десет години центъра на селото в кравешки лайна и слама. За десет години 30 крави по половин тон, минаваха два пъти дневно и напълно унищожиха нов асфалт. На кого му дреме!
  Е, поне краварника при един порой падна, защото нямаше основи и вече няма крави…

 5. Д-р Менгеле казва

  Но…поповските общинари, с едноклетъчен мозък, по това са ги избрали измислиха друго.
  Сега на центъра вече ще има … лозя???!!! Теренът, 200дка е продаден за жълти стотинки, на син на ДС ченге и синчето на бившия търговищки кмет Красимир Мирев. Селото е на 500г, всъщност, на доста повече, основано е 375г от местни моми и войничетата от илирийския легион до Попово, но е изместено след идването на османлиите.
  Във всеки имот стоят основите на поне 3-4 стари къщи, тоалетни, кладенци … 10г с два товарни влака да се изнасят камъни пак не може да се почисти. Което е без значение, важно е новите лозари да приберат 4-5 европейски милионки, да изсекат дърветата за огрев, и да облажат общинарите.

 6. Со керез казва

  Зелен чорап-0о0-гащник.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.