ПАДЕНИЕ: Бойко изрита тунинга Ангелкова от ГЕРБ заради кума ѝ Даниел Лорер

10 6 133

Бившият депутат от ГЕРБ и министър на туризма в два от трите кабинета на Бойко Борисов – тунингованата Николина Ангелкова, е била отстранена от листата на партията за предстоящите избори на 2 октомври не заради международни ангажименти, а заради близостта си със знакови лидери от „Продължаваме промяната“, научи „Уикенд“.

Преди дни Николина Ангелкова изненадващо обяви, че няма да участва в предстоящите избори и че ще насочи усилията си в подпомагането на ГЕРБ в международната дейност, както и за привличането на външни инвеститори в България.

Според думите й, тя ще лети за Америка в средата на месец септември, за да вземе участие Интерпарламентарния съюз САЩ – Китай –ЕС. Организацията, чийто председател в момента е сенаторът от Флорида и кандидат на Републиканската партия за президент на САЩ Марко Рубио, съществува от няколко години като международен форум, на който се дискутират икономически и политически проблеми между САЩ, страните от Европейския съюз и Китай.

Организацията няма особена тежест, а е по-скоро временен пристан за пенсионирани политици, коментират познавачи на международната политика. Те посочват, че форумите на Интерпарламентарния съюз се провеждат три пъти годишно и продължават по няколко дни, като в никакъв случай не гарантират постоянна трудова заетост на участниците в тях.

Даниел и Виолета Лорер са опасно близки до крумовградчанката, което ѝ „изяде главата“

Според източник на „Уикенд“ от редиците на ГЕРБ, Николина Агелкова е „разжалвана“ лично от лидера на партията Бойко Борисов заради нейно  заиграване с Даниел Лорер от „Продължаваме промяната“.

Доскорошният министър на иновациите и растежа в сваленото правителство на Кирил Петков е кумувал на сватбата на Николина заедно със съпругата си Виолета. През лятото на 2014 г. Ангелкова се омъжи за бизнесмена Христо, а свидетели пред Бога им станаха семейство Лорер. Три години по-късно Николина Ангелкова се разведе с мъжа си, но въпреки раздялата запази близко приятелство с кумовете си Лорер.

Реклама

Неофициално се твърди, че само тази година Николина Анелкова е била на три задгранични почивки в компанията на Даниел Лорер и съпругата му. Нещо повече – Ангелкова била оставена от „Продължаваме промяната“ да си прокарва интересите в Министерството на туризма, за което Narod.bg пръв писа.

Съмненията, че Николина действа като „троянски кон“ на „Продължаваме промяната“ в ГЕРБ избухнаха още в нощта на 17 март, когато Бойко Борисов беше показно и незаконно арестуван в дома си в Банкя.

Тогава Ангелкова бе единственото знаково лице от ГЕРБ, което не се появи пред дома на лидера си, за да се поинтересува за съдбата му, а вместо това остана до късно на заседание на парламентарна комисия. Тогава мнозина нейни съпартийци даже допуснаха, че тя е знаела предварително за задържането на Борисов, но си е затраяла.

„Бойко Борисов лично извади Ангелкова от листите не само заради връзките й с „Продължаваме промяната“, а и заради масово недоволство в партийните редици срещу нея. Освен това, за нея се носят и неприлични слухове, обвързващи я с Младен Михалев – Маджо“, подмятат функционери от ГЕРБ.

Още през 2018 г. Николина Агелкова бе обвинена, че прокарва интересите на Маджо в туризма от тогавашния вицепремиер Валери Симеонов. Тя често е била забелязвана в хотела му „Хелена” в Слънчев бряг.

Лидерът на НФСБ дори се зачуди на необяснимото богатство на Ангелкова – тя притежавала къща с размерите на прогимназия на улица „Липа“ в столичния кв. „Бистрица“. Впоследствие дамата се оправда, че тузарския имот е собственост на родителите на вече бившия й съпруг Христо.

Наскоро стана известно, че Николина Ангелкова притежава апетитен парцел в Созопол на метри от морето. Имотът на 43-годишната крумовградчанка се простира на обширните 3 декара и точната му цена, обявена пред данъчните, е 557 412 лв. По документи теренът се води земеделска земя, но статутът му винаги може да бъде променен и мястото да бъде годно за законни строежи.

Имотът се води изцяло на името на бившата министърка. Средствата, с които е направила мащабната инвестиция, Ангелкова е вписала, че са от банков кредит, както и от дарение на родителите ѝ, се вижда от декларацията ѝ пред КПКОНПИ.

10 Коментара
 1. Мариана Сумистката казва

  СЪНУВАХ ПРЕЗИДЕНТА РУМЕН РАДЕВ В ПАНДЕЛАТА…..

 2. БЕЗ ЦЕНЗУРА казва

  КАЗА , НА ДВЕ СГЪНАТ ГО ЛАПАМ„ МА ГО ЛАПАМ……

 3. ГНУС„ ГНУС„ ГНУС..... казва

  ГНУСНИ ПАЧАВРИ…..

 4. ОТВРАТЕНА казва

  ПОЛУЧАВА Е ТЪПО„ КОГАТО СЕЛСКИ ТАРИКАТИ СТАНАТ ПРОГРАМИСТИ…..

 5. Мариана Сумистката казва

  А ПРЕСТЪПНИЦИ ДА СА НА ВЪРХА НА ЗАКОНА….?

 6. Мариана Сумистката казва

  ДА„ ДЕ…. ДА„ ДЕ …… И ТОЙ НЕ ЗНАЕ КАКЪВ Е….

 7. ОТВРАТЕНА казва

  КРАДЛИВИ КУРВИ„ ЕЙ…..

 8. ОТВРАТЕНА казва

  НЕ ЧУВСТВАТЕ ЛИ„ ЧЕ НЕ ТРЯБВА ДА ВИ ИМА…?

 9. ВЕЖДЮ РАДИШЕВ казва

  на тази грозотия бих и го набил в пърдялника ,ще я напълня като чушка с кайма

 10. Панталей Менделеев казва

  Коня на Пръжвалски пак остана на сухо…..

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.