Само за 3 месеца: 100 000 лв. потънали в кантора на началник-кабинета на Корнелия Нинова

9 2 412

Адвокатски хонорари и такси за над 100 000 лв. са изтекли само през последните 3 месеца към адвокатска кантора по линия на началника на кабинета на Корнелия Нинова.

Това показва проверка на Александър Михайлов, бивш директор на „Кинтекс“, направена през последните дни, става ясно от писмо на бившия шеф на „Кинтекс“, разпространено до медиите.

Същата кантора защитава Корнелия Нинова в лично качество по делата срещу нея, като най-вероятно тази юридическа защита е за сметка на държавния бюджет.

Адвокатската кантора има сключени абонаментни договори с „Кинтекс“ и „Държавната консолидационна компания“, които всеки месец й заплащат големи хонорари, независимо дали е извършвана работа или не. Обезпечени са и със сериозни клаузи за неустойки в случай, че договорите им бъдат прекратени.

На 18 юли Корнелия Нинова съобщи, че „Кинтекс“ завежда дело срещу Александър Михайлов за близо 1 млн. лв. „Получих редица обаждания от юристи, които не разбираха защо е иницииран съдебен процес и то за такава огромна сума, когато за всички е ясно, че подобно дело е обречено“, коментира Михайлов.

„Още повече недоумение буди фактът, че за същото измислено нарушение вече бе сезирана Прокуратурата и в рамките на това производство „Кинтекс“ може да предяви иск към мен без адвокатски хонорари и такси“, пояснява той.

Михайлов отново припомня, че делото е несъстоятелно и е плод на лично отмъщения на Нинова заради разкритията му за нейното пряко участие в износа на оръжие за Украйна.

Реклама

„При заведено дело за близо 1 млн. лв. обаче адвокатските хонорари и такси са почти 70 000 лева. Сега става ясна цялата картина – целта не е била да осъдят мен, а да се източат пари от държавата зад паравана на политическия PR“, подчертава Михайлов.

Според него, ако Министерството на икономиката и индустрията възложи проверка кои дъщерни фирми от структурата му имат договори за услуги с тази адвокатска кантора, ще се окаже, че за 6 месеца може би над половин милион лева са били платени към едни и същ получател.

„Скандално е, че същата кантора защитава Нинова в нейните лични съдебни спорове. Знам го, защото заведох две дела срещу нея и по тях тя е представлявана от същите адвокати“, съобщава Михайлов. Така веднъж държавата плаща стотици хиляди за големи адвокатски хонорари и такси, а след това в замяна същите юристи, най-вероятно безплатно, се грижат Нинова да не попадне под ударите на закона.

„Още по-скандално е кой всъщност стои зад адвокатската кантора“, посочва бившият шеф на Кинтекс и разкрива, че като управляващ съдружник в нея е записан адв. Петър Спасов. Твърди се, че същият е син на Ели Георгиева Спасова-Пенева, началникът на кабинета на Корнелия Нинова в Министерски съвет.

Припомняме, че председателят на БСП бе министър и вицепремиер едновременно и като такъв има право на двама началник кабинети. Ели Спасова е проверявана в момента за сключени допълнителни граждански договори с държавата, с което е възможно месечното ѝ възнаграждение да е надхвърляло 10 000 лв.

Същата в момента работи в партийната централа на БСП като началник на отдел „Кадри“ и е стар партиен член на столетницата.

„Само за две седмици получавам втора публична реабилитация по всички обвинения на Нинова срещу мен. Мое нарушение като ръководител на Кинтекс няма, просто е „трябвало“ едни пари да се дадат на определени адвокати.

Това, че г-жа Нинова си направи и политически PR от цялата тема е била допълнителен бонус за нея. За да разбере истината просто трябва да следи пътят на парите“, обобщава Александър Михайлов.

9 Коментара
 1. Египетска пирамида казва

  А ПЪК РУБРИКАТА ‘ ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ “ НАДХВЪРЛИ ВСИЧКИ ОЧАКВАНИЯ ……

 2. НАГЛАТА казва

  Я….. АМА ТО ИМАЛО МИНИСТЪР…… И ТО НА ЕНЕРГЕТИКАТА…….

 3. Мариана Сумистката казва

  НЕИЗБИРАЕМ………

  “ Патологичната лъжа е отделно психично заболяване, сложно разстройство, което има сложна структура. Патологията може да бъде временна (от няколко месеца) или да продължи цял живот. Патологичният лъжец се опитва да предаде измислицата като реалност, за да се представи в най-добрата светлина пред другите. С течение на времето той самият започва да вярва в лъжите си. Свят, в който съществуват лъжци, не се вписва в реалността..

  Учените са доказали, че у патологичния лъжец се проявяват анатомични причини. Проучванията потвърждават, че количеството сиво вещество (неврони) в мозъка на патологичен лъжец е с 14% по-малко, а съдържанието на нервните влакна надвишава средния обем с 22%, в сравнение с нормален човек. Това състояние отслабва значително моралните граници и развинтва болните фантазии.

  Колкото до това, че от години много българи го избират, както сам се хвали, да, вярно е. „

 4. A- ha - ha ! казва

  “ Свят, в който съществуват лъжци, не се вписва в реалността.. „

 5. И АЗ Т'ВА СЕ ПИТАМ: казва

  “ В държавната и общинска администрация хиляди „калинки“ са от ГЕРБ или са там благодарение на ГЕРБ. Много фирми са зависими от Борисов заради спечелените обществени поръчки и превъртените милиарди, част от които са потънали в чекмеджета и сакове. Освен това идиотите в тази държава никога не свършват…“

  SOS „ДЕТСКИ СЕЛИЩА“ ВИ КАЗА “ СБОГОМ“

 6. БОНЕ КРАЙНЕНЕЦА казва

  АЗ РАЗБРАХ„ ЧЕ БОЛНИТЕ В ПСИХИАТРИЯТ ОЗДРАВЕЛИ„КАТО РАЗБРАЛИ КОЛКО ПО– БОЛНИ ИМА ОТ ТЯХ……

 7. ОТВРАТЕНА казва

  БОКЛУЦИ…………..

 8. ОТВРАТЕНА казва

  СГАН НЕЧОВЕШКА …….

 9. ИСТИНАТА казва

  А, представяте ли си, КАКВО е ставало в последните ДВАНАДЕСЕТ ГОДИНИ?!?!?!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.