7 въпроса към аферистите от NEXO: Наследници ли сте на пирамидата OneCoin?

14 12 381

Защо от криптобанката крият връдките си с „Хелп карма“ и загубите на вложителите си

След разкритията ни за незаконната дейност на криптобанката Nexo и огромна дупка от поне $ 4 млрд. в портфейла им, която е прикривана от управата на дружеството, представител на компанията за дигитални финанси и покупко-продажба на криптовалута настоя публикацията да бъде свалена, тъй като не отговаря на обективната истина. Готови сме да отразим позицията на NEXO, но се надяваме от компанията да ни отговорят на следните въпроси:

1. Вярно ли е, че за NEXO работят поне 40 бивши служители на рухналата криптопирамида OneCoin на Ружа Игнатова? Какви са връзките на дружеството с обявената за издирване от ФБР в цял свят „криптокралица“?

2. Защо от NEXO са блокирали средствата на свои клиенти и отказват да възстановят вложенията им? Колко са случаите на отказани заявки за тегления на средства?

3. По кое точно законодателство NEXO събира депозити от 5 г. без банков лиценз в държава членка на Европейския съюз? Вярно ли е, че средстата на клиентите им са използвани неправомерно за инвестиции в други проекти, които са фалирали?

Реклама

4. В кои крипто хедж фондове са инвестирани 8-те милиарда долара, с които NEXO твърди, че оперира?

5. Вярно ли е, че ФБР разследва дейността на NEXO в САЩ по редица сигнали за злоупотреби и незаконна финнсова дейност, подадени от главния прокурор на Ню Йорк Летисия Джеймс?

6. Има ли заведено съдебно дело в САЩ за измама и кражба на акции срещу собствениците на NEXO от съоснователя на дружеството Георги Шулев?

Скандалната благотворителна пирамида „Хелп Карма“ беше ръководена от бащата и първия братовчед на Коста Кънчев – Калин Кънчев и Константин Кръстев. Факти, които са отричани от NEXO

7. Каква е ролята наоснователят на дружеството NEXO Коста Кънчев в създаването и първоначалното финансиране на дейността на благотворителната фондация „Хелп карма“? Как ще коментира присъствието на баща си Калин Кънчев в управата на „Хелп карма“ и отклонените над 8 милиона лева от дарители на „Хелп Карма“ от своя първи братовчед Константин Кръстев? Пренесени ли са практиките от „Хелп карма“ в NEXO?

14 Коментара
 1. ДЕДЕ И МИА казва

  КАКТО СЕ КАЗВА- ЧЕСТИТО НА ПЕЧЕЛИВШИТЕ, И СТИГА ВЕЧЕ ПЕДЕРАСТИИ……

 2. ОТВРАТЕНА казва

  САДИСТИЧНИ ОЛИГОФРЕНИ

 3. ОТВРАТЕНА казва

  МНОГО МРАЗА БРУТАЛНИ УБИЙЦИ И КОРУМПИРАНА ОХРАНА …..

 4. Meku казва

  КАК ТАКА NEXO РАБОТИ БЕЗ БАНКОВ ЛИЦЕНЗ, КАТО СЪБИРА ДЕПОЗИТИ? ТОВА Е НЕЗАКОННО В БЪЛГАРИЯ И В ЕС!

 5. ОТВРАТЕНА казва

  Може би с китайски лиценз, боклуцИ………..

 6. ОТВРАТЕНА казва

  Между другото, лицензите се проверяват от комиция, нали? Но пък и тя е с китайски лиценз…….После пък в тая комисия има и недосегаеми от разни “ инвалидни малцинства“ и настъпва жестоко затъмнение….

 7. Аnn- Marie Missionary казва

  От което следва, че не всички убийци са озлобени инвалиди, някои са си ОК…….

 8. ОТВРАТЕНА казва

  I didn’t know that SS is abbreviation for “ suggested solutions „…..

 9. ОТВРАТЕНА казва

  Знаете ли какво е “ обучение на интервали „, боклуци? Това термин, с който дава оценка какъв напредък имат обучаващите се за един даден интервал.

 10. Рецидив казва

  Е,да…… някои хора си пишат домашните редовно, и то съвсем сами……

 11. ОТВРАТЕНА казва

  НАДЯВАМ СЕ„ ЧЕ ПОРЪЧКИТЕ ЗА КОЛАЖИ СВЪРШИХА ……

 12. ОТВРАТЕНА казва

  ФАШИСТКА СМРАД

 13. Динозавър Карабаджаков казва

  ПРЕДРЕЧЕНО ОТ ПАГАНЕ..
  КОГАТО В ЛЕТО 2022 НАРОДИТЕ СЕ ОТПРИЩИХА И РОМЕИ И ТУРЦИ ЗАТВОРИХА КРАНЧЕТАТА НА РУСКИЯ ГАЗ,СЛЕТЛЕЙЩЕСТВАТА СЕ ИЗПОКРИХА И ОБВИНЯЕАХА СЕ ЕДИН ДРУГИМУ…

 14. […] 7 въпроса към аферистите от NEXO: Наследници ли сте на пир… […]

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.