Бойко Рашков: При ареста на Борисов имаше неотложност, никой не чете

13 2 161

„Пресилено е, че в МВР се прави чадър върху трафика на мигранти. Не трябва да се избързва с въпроси, които имат политически оттенък, прехвърля се отговорността, причините за случилото подлежат на изясняване в хода на разследването“.

Това заяви пред БНТ бившият вътрешен министър Бойко Рашков.

По думите му случаят в Бургас е трагедия за Министерството на вътрешните работи и „не прави чест на някои изказващи се да прехвърлят отговорността върху предишното правителство“, което вече близо месец не е на власт.

„Взети са мерки за подсилване на охраната на границата с жандармерия и военни формирования, прави се всичко, което държавата може да направи, има сериозни проверки на граничните пунктове“, допълни Бойко Рашков.

Той поясни, че от отпуснатите 5 милиона лева са използвани не повече от един милион за ремонт на оградата на границата, като той е направен в цялост.

„Не са закривани гранични управления, а са създадени, например в Резово, където мигрантският натиск е огромен“, каза още Рашков.

Реклама

Той подчерта, че няма да коментира кадровите решения на министър Иван Демерджиев – това са негови виждания.

„Информацията за използването на бази на МВР за частни партита е лъжа“, каза още Бойко Рашков.

Относно ареста на лидера на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов, който бе окончателно обявен за незаконен от Софийския административен съд, Рашков коментира:

„Нито един не пожела да прочете материалите, съпътстващи така оспорваната заповед за неговото задържане за 24 часа. В решението на административния съд отново е казано, че в заповедта не са записани фактическите основания.

А заповедта не може да ги съдържа по една много проста причина – те са 470 страници и не могат да намерят място в една страница – бланка за задържане. А по времето на Терзийски и Младен Маринов те задържаха за 24 часа когото пожелаят и такъв шум вдигаха. Имаше неотложност в друг смисъл, но този въпрос е чисто правен“, заяви още Бойко Рашков.

Той бе категоричен, че ако бъде избран (Рашков води листата на Продължаваме промяната в Перник – бел. ред.) ще работи за продължаване на борбата срещу корупцията. На въпрос дали ще стане председател на Антикорупционната комисия, Рашков каза, че това зависи от развитието на политическите процеси в страната.

13 Коментара
 1. ОТВРАТЕНА казва

  ВИЖТЕ ДО КЪДЕ ВОДЯТ НЕОБУЗДАНИТЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ …….

 2. РЕЗАЧКА казва

  ЩЕ ВИ ОПРЕСНЯ ПАМЕТТА…..

 3. ОТВРАТЕНА казва

  НЕИЗЛЕЧИМО БОЛНИ МЪРШИ…..

 4. ОТВРАТЕНА казва

  ЗМИИ

 5. ИСТИНАТА казва

  ФАШИСТКА СВОЛОЧ…..

 6. БЕЗГРАНИЧНА БЕЗНАКАЗАНОСТ казва

  НИЗХОДЯЩА ПРОГРЕСИЯ: НЕКАДЪРНИЦИ > КРАДЦИ > УБИЙЦИ

 7. Египетската казва

  ЕЙ СЕГА„ АКО ПОСЛЕДВАТ ОСТАВКИ И РОКАДИ В ГЕРМАНИЯ„ МА УБИХТЕ …….

 8. ОТВРАТЕНА казва

  НЕ- Е , ВИКАМ „ ДА НЕ СЕ ПОЯВИ НЯКОЙ СЪСИРЕК В ЦИРКУЛАЦИЯТА ……

 9. ME< < < MYSELF & I казва

  POOR STUFF…..

 10. ЧЕСТИТО БЕБЕ ( КАРТИЧКА ) казва

  I’M AMAZED BY YOU ….

 11. ДЕДЕ И МИА казва

  АХ„ ЛЕТЕТЕ ЕСКАДРОНИ, В УСТРЕМА ВИ МИЛИОНИ

  ПОГЛЕДИ СА ПРИКОВАНИ СЪС НАДЕЖДА И ЛЮБОВ.

 12. fadil казва

  Thank you for nice information. Visit us https://uhamka.ac.id

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.