НАПРЕЖЕНИЕ: Асен Василев изхвърлил Лена от листите, връзката с Киро носела щети на ПП

6 4 157

Лена Бориславова, една от най-коментираните жени в държавата през последните осем месеца, обяви решението си да не се включи в листите за парламентарните избори на 2 октомври. В пост във фейсбук най-вярната съратничка на Кирил Петков обясни, че причината за решението й са атаките срещу нея, намеквайки за коментарите за евентуалната й връзка с бившия премиер.

По думите на амбициозната юристка тя е станала мишена на лични нападки, защото „Промяната“ направила „решителни стъпки към скъсване със схемите на миналото – с кражбите на обществен ресурс, с мафиотския начин на управление на държавата, с шкафчетата с кюлчета“. Съпротивата на всичко това обаче била огромна и след като опонентите им не открили нечисти сделки и престъпления, я атакували лично.

Причините за отпадането на дясната ръка на Кирил Петков от листите обаче са по-различни, а сред мотивите е и наистина масовото коментиране на отношенията й с Кирил Петков, които на моменти бяха по-обсъждани, отколкото действията на правителството.

Това пък според анализа на политическите пиари отклонило общественото внимание от усилията на „Промяната“ да пребори корупцията и да наложи нови правила в държавата.

Повод за пикантните коментари станаха общи снимки на Лена и Петков от лобито на скъп гръцки хотел, както и изкачването им по стълбите към апартамент в неизвестна сграда. Скандалът принуди Бориславова да покаже годежен пръстен, за да потвърди, че е обвързана с бившия временен шеф на парламента Мирослав Иванов.

След плъзналите съмнения за по-специални отношения между Петков и Бориславова, законната му съпруга, канадката Линда Макензи, с която имат три дъщери, неочаквано се активизира и започна често да се появява с него на публични места, едва ли случайно с брачна халка на ръката.

Тя дори го придружи по време на традиционното пътуване на български политици в Рим по случай 24 май, а Лена не бе в делегацията, макар че първоначално било планирано да е част от I нея.

„Филтър“ тогава написа, че Бориславова напуснала самолета за Рим, след като на борда изненадващо и в последния момент се е появила Линда в компанията на Асен Василев. Въпреки че Петков се опита да докаже след това, че държи на семейните ценности, мълвата за специалното му отношение с Бориславова не секна.

Реклама

Сред най-яростните противници на този интимен сюжет бил бившият вицепремиер и министър на финансите Асен Василев, който симпатизирал на Линда и се дразнел на властовите амбиции на Лена Бориславова, която се опитвала да съвмести множество длъжности в предишното правителство.

Неговото мне¬ие се оказало решаващо и съвпаднало с тезата на високоплатените имиджмейкъри, които ще работят за „Промяната“ в предстоящата кампания.

Партията на Кирил и Асен е ползвала в първата кампания услугите на израелската пиар агенция C.I.Y Global, а това е потвърдено и от международния сайт observatorial. com. Основател на C.I.Y Global е генералът от резерва, бивш шеф на „Мосад“ и депутат в Кнесета Дани Ятом.

За услугите си през миналата година C.I.Y Global получила 1 милион, а според източници агенцията ще играе определена имиджмейкърска роля и на предстоящите избори.

Към C.I.Y Global за предстоящата кампания се присъединявали и американски консултанти, които предлагали слоганът на кампанията да бъде: Ла довършим промяната“. Американците и евреите, както и Асен Василев, били категорични, че сюжетът Лена Бориславова – Кирил Петков трябва да бъде елиминиран преди вота, за да се акцентира единствено върху посланията, които ще отправя „Промяната“.

Те пък ще са фокусирани върху тезата, че властта преди Петков и Василев е мафия, а харвардците са нейният главен враг.

Консултантите препоръчали Лена да остане в сянка до 2 октомври, което не означава, че тя се оттегля от политиката окончателно. Затова и мъжемелачката неслучайно не написала декларация за подобно намерение.

За напористата бивша говорителка на кабинета „Петков“ се готвело място в бъдещата политическа конфигурация, която ще се оформи след вота и от нея ще зависи следващата позиция на Бориславова във властта.

6 Коментара
 1. ДЕДЕ И МИА казва

  Обожавам фукльовци, които има с какво да се фукат ……

 2. ИСКРЕНО И ЛИЧНО казва

  “Pope Alexander smiled. He seemed more amused with the story than horrified. „The Baglioni are true believers,“ he said. „They believe in paradise. Such a great gift. How otherwise can man bear this moral life? Unfortunately, such a belief also gives evil men the courage to commit great crimes in the name of good and God.” Mario Puzo, The Family

 3. ОТВРАТЕНА казва

  АЗ ИМАМ ЕДНИ КАЛКУЛАЦИИ„ МЪРШИ……

 4. ОТВРАТЕНА казва

  УДАВНИЦИ……

 5. ОТВРАТЕНА казва

  ФАШИСТКА СГАН

 6. ОТВРАТЕНА казва

  Какво зло може да причини една некадърна психоложка? Да направи “ законодателство “ за такива като себе си……

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.