ИЗНЕНАДА: Любен Дилов напуска ГЕРБ, спира с политиката

5 3 212

Един от най-колоритните депутат в последното Народно събрание Любен Дилов-син се отказва от депутатското си място и активното си участие в политиката с партия ГЕРБ.

Журналистът, писател и бивш съратник на Слави Трифонов в „Ку-ку“, „Каналето“ и „Хъшове“ бе народен представител в предишния парламент от листата на ГЕРБ-СДС, но решил, че партийните активности пречат на интелектуалните му занимания като писател и издател на списанието L’Europeo, както и на любимото му хоби гмуркането, което той практикува по цял свят.

Реклама

Любен Дилов, чийто баща е най-известният български фантаст, бе сред най-интелигентните и духовити депутати, който изказваше и защитаваше позициите си, без да влиза в грозни войни с политическите си противници, а винаги анализираше ситуацията с чувство за хумор и така дефицитната за колегите му обща култура. Днес дори противниците му твърдят, че отсъствието му от залата ще се чувства осезателно.

Най-вероятно на неговото място като водач на листата в Бургас ще застане Жено Станков, който е бивш заместник-министър на енергетиката и депутат от 46-ото и 47-ото народно събрание. Той е родом от Бургас, популярен е в родния си град и е син на известния борец от близкото минало Дончо Станков, който днес се занимава с бизнес, пише „Филтър“.

Може би е съвпадение, но според социологически проучвания „Има такъв народ“ на бившия партньор на Дилов Слави Трифонов е под въпрос дали ще влезе в парламента. Така хората, които създадоха шоубизнеса в зората на демокрацията у нас, се връщат към истинската си същност и напускат сферата на политиката, която, в крайна сметка, се оказа неуютно място за тях.

5 Коментара
 1. хамалин казва

  да върви на майнътъ си (на такива като него, като деца, му викахме шматкъ):нищо повече от глупак е тоя тип

 2. ОТВРАТЕНА казва

  “INTELLIGENCE IS BASED ON HOW EFFICIENT A SPECIES BECAME AT DOING THE THINGS TO SURVIVE. “

  CHARLES DARWIN

 3. ОТВРАТЕНА казва

  “Think Again!”
  Discovery Channel

 4. ХАСАН ДВАТА УЯ казва

  ЕДНА ОГРОМНА ПУТКА ПО МАЛКО В ПАРЛАМЕНТА ,,ТОЗИ ПУТАК НИЩО НЕ Е НАПРАВИЛ ПРЕЗ ЦЕЛИЯ СИ ЖИВОТ ,- ИЗВЕСТЕН Е С ТОВА ,ЧЕ Е СИН НА БАЩА СИ – ПИСАТЕЛ СЪС СПОРEН ПРИНОС КЪМ ЛИТЕРАТУРАТА НО НЕ ПУТКА КАКТО СИНА СИ

 5. ИСТИНАТА казва

  И,този най-после РАЗБРА ИСТИНАТА!!!???

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.