ДСБ на бунт! Ген. Наско уби партията на Иван Костов

12 5 099

Предизборно недоволство тресе разпадащата се ДСБ, ръководена от ген. Атанас Атанасов, научи „Филтър“ от членове на една от трите партии в коалицията „Демократична България“. Причината е общото управление с идеологическите им врагове от БСП в правителството на четворната коалиция и перспективата отново да бъдат заедно след вота.

Лидерът на бутиковата организация Атанас Атанасов често се срещал с поддръжниците и ги уверявал, че коалицията „Демократична България“ ще направи всичко възможно да не участва за втори път във властта заедно с червените.

Поддръжниците на Иван Костов обаче не му вярвали, защото не той, а Христо Иванов от „Да, България“ бил силният човек в дясното обединение и мнението му надделявало.

ДСБ беше създадена от Иван Костов през 2004 година, когато отцепи много от членовете на старото СДС. Успя да влезе в парламента самостоятелно през 2005 г., макар и с най-малко депутати.

Реклама

След това организацията започна да линее под ръководството на Радан Кънев, а от 2017 година и с Атанас Атанасов начело. През февруари се разпадна и младежката структура на ДСБ. Официалната причина – че Атанасов е човек от миналото. Неофициално – загърбването на принципите на демократичност и антикомунизъм.

От партиите в коалицията „Демократична България“ ДСБ беше единствената, която няма министър в четворната коалиция. Надежда Йорданова и Божидар Божанов са членове на „Да, България“, а Борислав Сандов ръководи „Зелено движение“, които са либерални и центристки партии.

Тъмносините функционери недоволствали и от водещата роля на Христо Иванов в „Демократична България“ и неспособността на Атанас Атанасов да надделее над него. Бившият правосъден министър във второто правителство на ГЕРБ имал много по-тежко мнение в коалицията, отколкото Атанасов, особено за връзките с другите партии в парламента.

На изборите през юли „Демократична България“ взе почти 13% от вота, а само три месеца по-късно – през ноември, падна двойно до 6%.

След управлението в коалиция с „Продължаваме промяната“, Слави Трифонов и БСП феновете на Иван Костов са убедени, че на 2 октомври обединението трудно ще прескочи бариерата за влизане в 48-ото Народно събрание.

12 Коментара
 1. ОТВРАТЕНА казва

  АЗ ИМАМ ЕДИН ДОКУМЕНТ……

 2. ОТВРАТЕНА казва

  МИРИЗЛИВЦИ

 3. ОТВРАТЕНА казва

  А КОВЧЕЗИТЕ?

 4. ОТВРАТЕНА казва

  ДА НЕ ВИ ПРОЕКТИРАМ В НЯКОЕ ДРУГО ИЗМЕРЕНИЕ НА СТИВЪН КИНГ СЪС ВСИЧКИТЕ ВИ КУРВИ И НАРКОМАНИ……..

 5. ЧЕТИ: казва

  “And the most terrifying question of all may be just how much horror the human mind can stand and still maintain a wakeful, staring, unrelenting sanity.”

  Stephen King, Pet Sematary

 6. Гуда от връо казва

  Вече всеки, що годе нормален човек, разбра, че демократите са сбирщина от индивиди без всякакви морални, религиозни и социални задръжки, които виждат във властта само средство за лично забогатяване!

 7. ОТВРАТЕНА казва

  Някои хора преди смъртта си успяват да свършат доста неща, а, мърши…?

 8. ОТВРАТЕНА казва

  Много погрозняха говорителките по телевизията, обаче…. Ама “ Герб“ са красиви…….

 9. ОТВРАТЕНА казва

  КОМПЛЕКСАРИ

 10. ОТВРАТЕНА казва

  Недъгави боклуци……

 11. ДЕДЕ И МИА казва

  КАТО ИСКАШ ДЕТЕ – НАПРАВИ СИ„ МА…… КАТО ИСКАШ КЪЩА – НАПРАВИ СИ„ МА…….

 12. ОТВРАТЕНА казва

  И С ПАРЛАМЕНТ, И БЕЗ ПАРЛАМЕНТ СТЕ НА ДЪНОТО…..

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.