ЦИНИЧНО: Просто Киро лъже с езика на Джипката

24 2 292

Експремиерът, по-известен като „Просто Киро“, миналата седмица дал магистрално интервю, в което лъщят типичните словесни бисери на харвардеца, който се затруднява с родния си език. Но има и няколко фрази, кои-то, ако не са лапсус (да не се бърка с лакмус и …литмус“), издават опасен и за съжаление циничен начин на мислене.

На първо място, разбира се, е фразата, че за 7 месеца са се учили да управляват и в крайна сметка са се научили, за да направят „ужасно добри неща“ за България. Че направиха ужасни неща — направиха, но къде ли са добрите, се пита всеки нормален българин, когато посети магазина, бръкне си в портфейла или се замисли за идващата зима. Но самият факт, че един премиер, когото уж избрахме, за да донесе „промяна“, признава, че е влязъл във властта абсолютно неподготвен, е скандал, който в нормалните държави гарантира на Петков и цялата му партия еднопосочен билет към политическото небитие.

Правителството не е детска градина, нито прогимназия, нито даже и ПУЦ. Тук няма фрази от типа: Тате, тате, радост в детската градина, избраха ме да се уча за премиер! Дали въпросният господин някога ще го пуснат в която и да е фирма примерно в Канада като шеф с декларацията, че тепърва ще се учи и може да им изгуби куп пари, правейки „ужасно добри неща” на принципа на пробата и грешката?!

Ако прибавим към признатата публично некомпетентност и неподготвеност и публичната тайна, че законите, внасяни от предишната власт, са писани в големи адвокатски кантори, то иде реч за въпиюща некомпетентност, съчетана с тежък, престъпен лобизъм.

Ясно, че адвокатските фирми, особено реномираните, са такива, защото защитават интересите не на кварталния джебчия или на магазина за играчки, а на едрия бизнес, олигархията и на престъпни групировки, които търсят вратички в Закона, досущ като оная открехната врата, изобразена и на логото на .Продължаваме промяната“?

Или то, като се прави за „нашите олигарси“, не се брои?

То и неслучайно „Продължаваме промяната“ не внесе нито един закон, с който да промени същностно предишния модел на управление, на харчене на обществените средства и поръчки, не разкри нито една крупна корупционна далавера, а едната-едничка, която уж разкри, се срути още на първа съдебна инстанция – естествено, щом ръка за ръка вървят некомпетентността и пиарът…

Реклама

А и прави впечатление, че Просто Киро вече използва лексиката от Джипката: „дадохме пари за 25 ст. за горивата“, ама „спряхме пари за пътищата“…

Цинично заучи и признанието на Петков, че „направихме много грешки, но с нито една не нарушихме принципите си“. Щом така говориш, значи принципите ти са грешни, защото не пътят към Ада е покрит с добри намерения, а накъдето си тръгнал — там и стигаш.

Ето ги и „принципите“ на т.нар. промяна: газова далавера за 30% посреднически комисиони, която ще ни остави на студено и тъмно през зимата; национално предателство по отношение на Скопие; роднински назначения с акцент на шуро- (и предимно -баджанашките) и на свързаните с общ бизнес; вкарването на България против волята на мнозинството на народа в групата на страните „ястреби“ в ЕС; лъжите като система на правене на политика – от тази за канадското гражданство до тази за 4 пъти по-евтиния газ от САЩ и 7-те танкера, които са 3 и не са купени, а оферирани и не са докарани, защото няма къде да се разтоварят.

Особен, арогантен цинизъм лъха и от оправданието, че – видите ли – инфлацията ни била средноевропейска, но само ако извадим от нея тежестта на „храната в потребителската кошница“.

Ето как Просто Киро ни се кара, че с нашите мизерни заплати, които са под една трета от средните в ЕС, ние му разваляме стъкмистиката, защото имаме нахалството да харчим за храна. И то нормална храна, а не безглутенови помии и вегански буламачи, каквито хапват богатите му жълтопаветни „френдове“.

И какво направи бившата власт срещу спекулата, заради която тук цените на храните са по-високи даже от тези в част от най-богатите държави в Европа?! Защото и борбата със спекулата беше като всичко друго през тези 7 месеца – пара в свирката и фото в новините.

Ненаученото си остава ненаучено, даже когато размахва диплома от Харвард. Затова на 2 октомври заслужават да ги пратим обратно в детската градина. И най-сетне да изберем хора, които могат и знаят как.

Публикация на „Минаха години“, заглавието е на Narod.bg

24 Коментара
 1. ОТВРАТЕНА казва

  НА САРКОЗИ РАНИЦАТА МУ Е ЛЕКА„ А „ МЪРШИ ….??!

 2. ОТВРАТЕНА казва

  ОЧАКВАЙТЕ ЛЕКА И ЗАБАВНА БЕЛЕТРИСТИКА: “ КАК ФИРМА “ САМОКОВСКИ КАРТОФ“ ЗАКРИ ФИРМА “ ХАРВАРДСКИ ПУЯК „

 3. ОТВРАТЕНА казва

  ИЗУЧАВАНЕ НА РУСКА ГРАМАТИКА В КАРТИНКИ

 4. И АЗ Т'ВА СЕ ПИТАМ: казва

  ЗАЩО ЦИНИЧНОСТТА РАСТЕ„ А НЕ НАМАЛЯВА….. ?

 5. ИСТИНАТА казва

  А, НАРОДА продължава да ПИТА за:КТБ, ПЪТНАТА КАРТА, НОЩНОТО ШКАФЧЕ, Мата Хари, гласът от ЗАПИСИТЕ, ХАЗАРТА, Барселона,…………………………, за МИЛИОНИТЕ, МИЛИАРДИТЕ ОТКРАДНАТИ от ШАЙКАТА – ОПГ „герб“!!! А, ОТГОВОР НЯМА, НЯМА и НЯМА!? А, ЗАЩО ли???? И, тези ли ИЗБОРИ трябва да МИНАТ?!?!?! До КОГА????!!! НАРОДЕ????

 6. ШИЗГЪЗОВЕ ПЛЮС казва

  ЩЕ ВИ ВЗЕМА НА РИТНИЦИ ОТТУК ДО ПИРОГОВ: КОЙ ЩЕ ПЛАТИ НЕУСТОЙКАТА НА ДОГОВОРА
  С РУСКАТА Ф. ГАЗПРОМ??

 7. ОТВРАТЕНА казва

  ОТКРИТО САМОСТОЯТЕЛНО ОТДЕЛЕНИЕ В ПСИХИАТРИЯТА ЗА ГЕРБАДЖИЙСКИТЕ СВИНЕ.

 8. ОТВРАТЕНА казва

  АЗ?? – ДО СМЪРТ

 9. ОТВРАТЕНА казва

  ДОЛНОПРОБНИ МЪРШИ…..

 10. ОТВРАТЕНА казва

  СЪОТНЕСЕНО ДО РАДЕВ – МОГА ДА ВИ ПРЕДАМ НА ВОЕНЕН СЪД…..

 11. ГНУС„ ГНУС„ ГНУС..... казва

  ЗМИИ

 12. казва

  Кире”харвардо” и ево каманда :
  -> СА Доказани ОтдалечИзпипани “творби” на Ясно#Кой ! ..и
  -> “постигнатото” От него/тях – НЕсамо ДоЗатвърди Окупацията на ЗемитеНи от КремълБесовете !, но и ЦелевоОчерни Името на ДиаспоратаНи и на ГлобалноУважавани Институции !

 13. ЦВЕТКОВА ПСИХО казва

  НАМАЛЯ„ НАМАЛЯ САМОЧУВСТВИЕТО…… ОТДАВНА НЕ СЪМ ЧУВАЛА НЕИСТОВ СМЯХ…….

 14. ОТВРАТЕНА казва

  БАХТИ ОТРИЦАТЕЛНИЯ ЕКСТРЕМИЗЪМ НА КИРО ГНОМА……

 15. ОТВРАТЕНА казва

  ИНАЧЕ ЗАЩО ВСИЧКИ В ДЪРЖАВАТА ТИ ЩЕ ИЗГЛЕЖДАТ КАТО НАРКОМАНИ И ТЪПИ КУРВИ…?

 16. ОТВРАТЕНА казва

  КИРО ГНОМА – НЕАНДЕРТАЛЕЦА МОЖЕШЕ НАВРЕМЕ ДА СИ ИЗТЕГЛИ МАЛОУМНИЯ СЕЛСКИ КОНТИНГЕНТ…..

 17. ОТВРАТЕНА казва

  ПАЧАВРИ

 18. ОТВРАТЕНА казва

  ЗАЩО ТИ Е ДА ЗАЧЕРНИШ ЛИЧНО НЯКОГО„ КАТО ИМА КОЙ ДА ГО НАПРАВИ ВМЕСТО ТЕБ ……??

 19. ОТВРАТЕНА казва

  ИЗРОД ……..

 20. ГНУС„ ГНУС„ ГНУС..... казва

  ОТ СЕДЕМ ГОДИНИ РОВЯТ МЪРШИТЕ ДОЛНИ……

 21. ОТВРАТЕНА казва

  И САМИ СИ ИЗБИРАТЕ ДУМИТЕ, ВПЕЧАТЛИХ СА ……. КАТО ТРАПАНАЦИЯ.

 22. antishapkar казва

  А шапкарите от гълабарника какво правят ,мръсни руски подлоги

 23. ДЕДЕ И МИА казва

  ПРЕД КУЛИСИТЕ : ТОЛКОВА СТЕ ЖАЛКИ„ ЧЕ МИ Е ЖАЛ ЗА ВАС……

 24. antishapkar казва

  Чалгарите от итн дадоха власта на чорбарите от галъбарника

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.