МИШЕНА: НАП погва Кирил Петков, тарашат сладкарницата на Линда

7 2 574

Данъчни погват семейния бизнес на Кирил и Линда Петкови, научи „Уикенд”. Новият бирник №1 на държавата Борис Михайлов ще тараши фамилните компании на бившето премиерско семейство, като на прицел са фирмата за провиотици на Петков и дори сладкарницата на съпругата му „Амели”, разказаха за вестника от приходната агенция.

Наскоро затворената за почти месец сладкарница ще бъде обект на проверки от данъчните за липса на отчети и подозрения за укрити обороти, като от НАП се мотивираха, че проверки не са правени на заведението на Линда от доста време.

Ще се проверява дали сладкарницата е издавала касови бележки на всеки клиент, както и дали солидните заплати, които Линда дава на маломерния си екип от служители са коректно отчитани.

Заради августовските жеги „Амели” е затворена от началото на месеца като спорадично сладкарницата се отваря за по няколко дни, но от понеделник отново не работи.

Тортите и пастите в заведението гонят стотачка за бройка, а покрай славата на съпруга си бившата вече премиерша насъбрала и завиден оборот. Дали той е отчетен законно и дали търговията е почтена, тепърва данъчните щели да проверяват.

Тарашът на сладкарницата обаче е нищо пред намерението на данъчните от НАП да направят солидна проверка на фирмата за пробиотици на Петков, с която той се прочу и за хубаво, и за лошо.

Реклама

Експремиерът и компанията му „ПроВиотик” ще са обект на далеч по-масирана инспекция заради съмнения за злоупотреба с европейски средства при създаването на „Провиотик” за деца и финансирането на продукта, както и за дейността на фирмата като цяло през времето, в което Петков е бил на поста министър-председател.

Бившият премиер се прочу с фирмата си и продуктите, които предлага на пазара с вегански уклон още през далечната 2017 г., а американската тв-легенда Опра Уинфри дори се оказа рекламно лице на продуктите му без да има никаква представа за това.

НАП обаче нямат правомощия да ровят дали името на Уинфри е използвано неправомерно, нито пък дали наистина Петков продава пробиотиците си с намалена доза бактерии и на надути цени.

Данъчните ще се фокусират върху отчетите на фирмата, платените данъци и върху получените 381 187 лв. по процедура „Процедура BG16RFOP002-1.002 Подкрепа за разработване на иновации от стартиращи предприятия“, от страна на компанията, които обаче се оказали дадени за продукт, който отдавна съществува на пазара, но произвеждан от конкурентна фирма за хранителни добавки.

Сумата е от еврофондове и е отпусната за иновативна разработка на пробиотик за деца, като обаче такъв съществува отдавна и няма никаква причина да бъде финансиран с парите на европейските данъкоплатци като иновативен продукт. За казуса с него вече има изпратен сигнал и до европейския главен прокурор за нецелесъобразно използване на средства.

НАП на този етап обаче ще запазят в пълна дискретност предстоящите проверки на Петков и семейството му, научи още „Уикенд”, а новият директор на агенцията Михайлов не е обявил начален старт на инспекциите, но упорито се говори, че ще са в края на месеца или началото на септември.

7 Коментара
 1. ПЪРХУТКА казва

  МНОГО ЕВТИНИ ЛЪЖИ В ОКАЙВАЩАТА ПРОСТОТИЯ…..

 2. Египетска пирамида казва

  Ограничих са да крада …… и аз като другите без мярка…..

 3. ОТВРАТЕНА казва

  АЗ?? Затрупана съм същевременно от простотия и от книги, които няма да мога да прочета……

 4. МАХЛЕНСКИ ОВЧАР казва

  НЯМА ПО– ПОТРЕСАВАЩ УПАДЪК ОТ НЕОСЪЩЕСТВЕНОТ ЖЕЛАНИЕ ДА НАДМИНЕШ СЕБЕ СИ……

 5. ОТВРАТЕНА казва

  МНОГО ЛИГАВ„ ОТКАЧЕН„ НЕПРАВДОПОДОБЕН И ОТБЛЪСКВАЩ “ ДИЗАЙН “ В УПРАВЛЕНИЕТО……

 6. ИСТИНАТА казва

  Това добре, МНОГО ДОБРЕ!!! Но какво става с ИСТИНАТА за:КТБ, ПЪТНАТА КАРТА, НОЩНОТО ШКАФЧЕ, Мата Хари, гласът от ЗАПИСИТЕ, ХАЗАРТА, Барселона,………………………, за МИЛИОНИТЕ, МИЛИАРДИТЕ ОТКРАДНАТИ от ШАЙКАТА – ОПГ“герб“ и ЯТАЦИ???? Нали НЕ сме ЗАБРАВИЛИ???? НАРОДЕ????

 7. казва

  На Чорчик. …т.е. Кире”харвардо” и ево каманда – НЕ е, а и Не Може да бъде СамиятКрадец !
  – а Е просто Една от НЕизброяемите Междинни каси на Ясно#Кой за Окрадено/“прано” !!
  ..а сладкарницката – НЕ работи Поне откъм фев-март Тази година ! ..ако ИзобщоНякога Е функционирала Реално.

  …та Проверката – ако ще Е Проверка, то Трябва да Е От/Откъм Канадианците+ЕС/ЕБР !
  – защото това Е начинът Да гепсаме Ингилъците на Ясно#Кой “създателят” на Вси”наште” и Финанс”израстването” им ! …т.е. Ще гепсаме Всичките !, а НЕсамо Зуките “творения”/Изпълнители на Задачи от Ясно#Кой.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.