Копейкин пренарежда листите, депутатското място удари 400 000

8 2 751

Мащабна чиста сред депутатите на проруската партия „Възраждане” готви лидерът ѝ Костадин Костадинов, известен още като Костя Копейкин, обявиха пред „Уикенд” активисти.

Техните притеснения са, че вместо партийни кадри, Костадинов се кани да вкара в парламента парашутисти, който са си купили местата. Според слуховете, тарифата е между 300 и 400 000 на човек.

От „Възраждане” вече внесоха в ЦИК документите си за участие в изборите на 2 октомври. Сега по закон имат два седмици за да регистрират и листите си във всеки един от 31-те многомандатни избирателни района. Въпреки помпозните твърдения на Костадинов, че партията му ще е първа политическа сила, то реалността е малко по-различна.

Социолози им дават между 8 и 10 процента от гласовете. Това са около 22 депутата, което гарантира влизането в парламента само на водачите. И то далеч не във всеки от избирателните райони.

Обичайна практика в повечето партии е начело на листите да са шефовете на съответните общински или областни организации. В случая с „Възраждане” това не е гарантирано, обясняват притеснено активисти. Тук подобни решения се вземат еднолично от шефа Костадинов, допълват те.

Наши източници твърдят, че до момента Костя Копейкин не е съобщил на своите активисти подредбата на листите. Това води и до съответното напрежение сред ръководителите из страната.

В стремежът си да се докопат до заветното депутатско място, повечето от тях правят всичко възможно да се харесат на вожда. Звънят му всеки ден, за да рапортуват каква огромна работа са свършили.

Намеците им, че именно те са най-подходящите хора да водят листите се посрещат с мълчание от Костадинов. Нещо повече, при обиколките си из страната Копейкин често намеквал, че в бъдещата им парламентарна група, с която щял да състави правителство са нужни нови и по-подготвени хора. За това и членовете не трябвало да се сърдят, ако не се доберат до избираеми места.

Реклама

Костадинов има основание за това, признават активисти. Все пак, повечето от сегашните депутати на „Възраждане” не блестяха с огромен опит.

Сред тях имаше бивши таксиметров шофьор, барман, строител и дори оператор на секс телефон, пъшкащ сладострастно за пари. Липсата на юристи се отрази и на дейността им. За седемте месеца в парламента, хората на „Възраждане” почти не внесоха свои законопроекти. Малкото представени от тях, бяха жестоко осмени от колегите им, заради правната неграмотност на предложените законови поправки.

Друг повод за подмяна на депутатите са подозренията в тяхната лоялност, обясняват запознати. През последните седмици от работата на парламента стана ясно, че в групата на Копейкин има сериозно напрежение заради крайните му русофилски изказвания.

Някой от тях като шахматистката Цвета Галунова не са очаровани от призивите на Костадинов за излизане от ЕС или изпращане в лагери на всеки инакомислещ, както направиха комунистите след 9 септември 1944 г. 

Логично Галунова отпадна от листата, стана ясно от нейна публикация във Фейсбук. Други две дами пък се изпокарват и намразват вожда, след като той не отговаря на любовните им оферти. Твърди се, че само бързото разпускане на Народното събрание спира разпада на парламентарната група, след като адвокат Елена Гунчева даде началото.

В смяната на слабо подготвените депутати и „предателите” няма голяма драма, признават партийни активисти. Това дори дава повече шанс за шефовете по места. А и сред хилядите членове има достатъчно много юристи и хора със солиден опит.

Друг е въпросът, че нито един от тях до момента не е посочен от вожда Копейкин като част от листите. Вместо това в низовите организации започват да се появяват напълно непознати хора, които буквално от нищото поемат нещата в свои ръце.

При разговорите си с дългогодишните членове те намеквали, че са новите любимци на лидера. Повечето от новите звезди, никога не са парадирали с любов към Русия, но пък  са известни в своите градове с връзки с тамошни бизнесмени.

Затова и слуховете, че Костадинов е обявил за продан депутатските места, се засилват с всеки изминал ден. Не е изключено при обявяването на листите да има масово напускане на членове и дори ръководители на организации, чиито мераци за парламента са порязани.

8 Коментара
 1. ПОСЛЕДНОТО ШОУ НА МЪПЕТИТЕ казва

  Еха казва:

  Поемете отговорност за това, което сте надробили.

 2. ОТВРАТЕНА казва

  ФАШИСТКИ КОПЕЛЕТА …….

 3. ME< казва

  “ I’ M SO CLEVER. I MUST BE ILLEGAL……

 4. ЛЕЙДИ ГА– ГА ( перевести с русского ) казва

  КОЙ БИ ПРЕДПОЛОЖИЛ„ ЧЕ РУСНАЦИТЕ ТАКА ЛЕСНО ЩЕ “ ПРЕСКОЧАТ ТРАПА „…….

 5. КИРО ГНОМА казва

  ТЯ ПЕДЕРСТИЯТА …… ПО ХОРАТА ХОДИ…..

 6. STICKY NOTES казва

  КАТО ГЛЕДАМ НАЙ– СТЕ ЗЛЕ …….. С ПРОГРАМИРАНЕТО …….

 7. казва

  Премахване партиите Изобщо. РеИнженеринг+НовНюрнбергски.
  …и хА Да видим Къде отиват Вси”наште” ! ..Включая но НЕсамо това Баш задунайГоведо (и Сье) .

 8. боцкана ебня казва

  Голяма злоба и завист тресе „народ.бг“, абсолютно винаги плюят по Възраждане, какво ли толкова им е направил Костадин Костадинов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.