Депутати на ПП бягат от вота: Не щем в листите, искаме пари!

7 3 899

Искаме си парите и бизнеса! С този аргумент доста от доскорошните депутати на „Продължаваме промяната” и приближени на лидера Кирил Петков са отказали ново участие в листите на партията. ПП се записа за участие във вота на 2 октомври във вторник, но тепърва Петков и сие попълват списъците с мераклии за жълтите павета.

Част от екипа на експремиера в парламента обаче няма никакво намерение да повтаря злощастното си участие на депутатските банки, тъй като масово избраници с успешен бизнес и милиони в сметките искали да се върнат на старото си поприще като магнати, научи „Уикенд”.

Както вестникът пръв писа, още когато кабинетът „Петков” се разклати зловещо, мнозина от избраниците в парламента се надяваха „да приключи това правителство и да падне, за да се върнем да си работим”.

Депутатите до един се наложило да се откажат от успешни връзки в международната търговия, бизнеса, мениджмънта и да изоставят фирмите си насред нарастваща икономическа криза, но сега били решени да не повтарят тази грешка.

„Ние не сме ДПС или ГЕРБ, където депутатското място осигурява определени дивиденти и така да се каже – компенсира бизнесмените, отказали се от фирмите и приходите си като частници.

Реклама

Ние половин година не правехме нищо, не успяхме да реализираме нищо, а идеите ни не се и чуваха, ако изобщо имаше колеги-ентусиасти, които си правеха труда да предлагат законопроекти”, споделиха разочаровани депутати „промянаджии” пред „Уикенд”.

Хора с шестцифрени приходи се видели в чудо как да управляват сриващите се компании, докато са депутати, без да попадат в полезрението на закона и противниковите на ПП медии.

Не направили нищо. Бизнесмени като Виктор Насър, Георги Гвоздейков, който напусна парламента още преди да се закрие това събрание, Калин Иванов и други не искали да чуят за повторно участие на жълтите павета.

„Смеехме се на колегата Велико Минков, че се закле и ден по-късно напусна, но сега разбираме, че е бил прав. Човекът си върти бизнеса с фирмата си с криптовалути и просперира, а ние изгубихме половин година да натискаме копчета”, коментират част от недоволните в ПП.

Формацията на този етап има намерение да се яви сама на изборите, въпреки че десните от ДБ остро настояват да бъдат прикачени към листите на ПП за обща коалиция на изборите. Вместо хората на Христо Иванов, от ПП имали намерение да вложат повече усилия в нареждането на бивши министри и отцепници от ИТН, верни на каузата в своите списъци, а не да бъдат използвани за трупане на проценти от жълтопаветните десни на свой гръб, признаха още депутати.

Сигурно място в листата щял да има и Бойко Рашков, който избрал да е в отбора на „Продължаваме промяната”, а не на БСП.

7 Коментара
 1. ОТВРАТЕНА казва

  И КАК ТАКА ИЗБРАХТЕ ТОЯ ФАШИСТКИ ВАРИАНТ ??

 2. ОТВРАТЕНА казва

  ПРЕДПОЛАГАМ, ЧЕ ИНТЕРВЮТАТА ЗА ВАС ТЕПЪРВА ЗАПОЧВАТ ……

 3. Мариана Сумистката казва

  ЦИАНКАЛИЙ…..??

 4. ОТВРАТЕНА казва

  ФАКТИЧЕСКИ, НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА КРАДЕ И ДА ЛЪЖЕ КАТО ВАС – НЕПОДРАЖАЕМИ СТЕ !!!

 5. ОТВРАТЕНА казва

  УБИЙЦИ

 6. Атанас Кирилов казва

  Народ ако не прогоните от коментарите Марияна Сумиската, заедно с още 3 4 ника които използва напускам сайта ви. Едва ли го правите за психично болни лица

 7. Атанас Кирилов казва

  Нормата в психото ти е 10000 плика дневно

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.