Affetmek: Депутат, предал ДПС, плаче в краката на Доган

4 3 110

Бахри Юмер изграждал структури на партия ДОСТ в Джебелско не защото искал да превърне ДПС в политическа формация със затихващи функции, както декларираше тогава, а защото така му било указано от хора, свързани с управляващата партия в Турция.

Самият той никога не смятал да напусне ДПС, но му било „подсказано“, че „ако не си тръгне шумно от партията на Доган, близките му в Турция ще имат проблеми“.

Това разказал през сълзи бившият областен лидер на ДПС и бивш кмет на Джебел Бахри Юмер на почетния председател на партията Ахмед Доган. Предателят поискал affetmek (тур. „прошка“, б.ред.), разкри бивш народен представител.

Както вече 24rodopi.com писа, бившата „дясна ръка“ на Лютви Местан успя да си издейства среща с Ахмед Доган, на която поискал прошка.

Реклама

„Посредникът за реализацията на плана „Бахри Юмер с наведена глава пред биг боса“ е особено важна фигура в процеса на топенето на ледовете между Движението за права и свободи и партията на справедливостта и развитието (AKP) в последните две години“, допълва източникът.

Гръмките думи на Юмер „Джебел е първата община на ДОСТ, ще има още“ също били „спуснати“.

Бахри Юмер е възпитаник на Учителския институт в Кърджали. През лятото на 1989 година тръгва за Турция, но затварят границата и той е принуден да се върне в Кърджалийско. Включва се в създаването на ДПС в региона, става и депутат.

Той напусна ДПС заедно с Лютви Местан и попадна в ръководството на новата формация ДОСТ.

В този период Бахри Юмер наричаше депесарите на ръководни позиции – от местния съвет до Централното оперативно бюро, „копейкаджии“, а ДПС – „копейка партиси“.

4 Коментара
 1. ЛЕЙДИ ГА– ГА ( перевести с русского ) казва

  НЯМА СЕ ПЛАШИТЕ, НАЛИ СИ ИМАТЕ “ БЪЛГАРСКА БАКТЕРИЯ“……….

 2. ЛЕЙДИ ГА– ГА ( перевести с русского ) казва

  МНОГО ПРОНИКНОВЕНА СНИМКА„ МЕЖДУ ДРУГОТО……

 3. ОТВРАТЕНА казва

  ОПРОПАСТЕНА ДЪРЖАВА СТЕ„ ЕЙ…….

 4. ОТВРАТЕНА казва

  Амии, защото на гербаджийски купон се обсъжда всичко друго, освен интересите на суверена…… Хиляда пъти казахме да не използвате простутки за посредници…..

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.