НАГЛОСТ: Касичката на ГЕРБ „Главболгарстрой“ спретна измамата „Алепу“ – как „къщичка за птици“ порасна до незаконен хотел

4 7 935

Гербаджийската касичка „Главболгарстрой“ стои зад една от най-наглите измами за последното десетилетие – вдигането на чудовищен хотел на плажа „Алепу“, маскиран като „къща за птици“.

В безобразието са намесени все тарикати от ГЕРБ – като се почне от проектанта на бетонния кошмар – мъжът на булята от Бошуля Екатерина Захариева, та се стигне до строителя – дружество от обръча на опасно близката до Баце „Главболгарстрой“ (ГБС), разкри Alarma.bg.

Не е тайна, че архитектурното бюро „А и А Архитекти” на арх. Ангел Захариев, съпруг на бившия външен министър Екатерина Захариева – спрягана като една от харема „Мата Хари“, е главен проектант на скандалния строеж в Алепу, за който властите упорито твърдяха, че е подпорна стена за свлачище, а после Бойко я нарече „къщичка за птици“.

Далаверата, за съжаление на шайката, бе порязана в края на ноември 2021-а от Върховния административен съд, който обяви за нищожно разрешението за строеж на курортно селище на брега на плажа Алепу.

Това е окончателното решение на съда по скандала с изграждането на 4-етажна сграда в защитената зона край Созопол.

Реклама

По делото са открити документни нарушения – инвестиционните проекти, въз основа на които е издадено процесното разрешение за строеж, са на името на гербаджийската касичка „ГБС-Турс“ ЕАД, което няма качество на възложител. Титуляр на разрешението за строеж е „Алепу Вилидж“ АД.

ВАС посочва, че „Алепу Вилидж“ са разполагали с разрешение от февруари 2018 г. само за укрепване на свлачище. Вторият документ на главния архитект на Созопол в полза на фирмата е подписан през септември същата година, но в него вече се добавя и „втори етап“ – курортен комплекс с разгъната площ от над 9246 кв.м.

„Такова дублиране относно предмета на разрешението за строеж е недопустимо, тъй като не може да се издава ново разрешение за строеж, който вече е бил разрешен с влязъл в сила административен акт“, съобщават от ВАС.

„Издаденото ново разрешение за строеж за укрепване на свлачище на същия титуляр е извън компетентността на органа, който вече се е произнесъл по идентично искане… поради което издаденото разрешение е нищожно и на това основание“, казват от съда.

Скандалите около съоръжението всъщност избухнаха още през 2020-а заради съмненията, че то ще се ползва като незаконен хотел. Проектант на „стената“ е студиото „А и А Архитекти“, чийто съосновател е арх. Ангел Захариев – съпруг на тогавашния вицепремиер и външен министър Екатерина Захариева.

Скандалът накара Бойко Борисов да си избърше ръцете като нареди на директора на ДНСК Иван Несторов да провери казуса, като твърдеше, че „тези кутийки… ще станат прекрасно местообитание на птички“, но няма да се превърнат в хотел.

4 Коментара
 1. ОТВРАТЕНА казва

  Екстравагантно……. тъкмо за публичен дом…….

 2. ОТ ВИСОТИТЕ казва
 3. ОТВРАТЕНА казва

  УБИЙЦИ

 4. казва

  Дааа…главбОлгарстрой ! …и на #Кой Е тая Мега..Макро..Гига..незнамквоси ?!
  – рожба на бълХаросавтцката “дружба” от 60тте на Миналия Век ! ..която “оперира” И-доДнес !
  …като “резултатите “ й – Са мамсиджейс ! – Е СистематичноДоказана като Вагабонт/Крадец/Измамник !..и то както Йощ от Началото доДнес – така и Навсякъде из ЗемитеНи ..а И в Всички Интернационални “постижения “ – от Булгаргеомин, през Магреб Схемите/Кражби ..та до “възстановяването”Днес на Тунис !
  ——
  РеИнженерингът+НовНюрнбергски.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.