Часове преди да сдаде поста: Корнелия прехвърлила 804 110 лв. в дубайска офшорка

3 4 441

Служебният министър на икономиката и индустрията Никола Стоянов потвърди пред Би Ти Ви думите на бившия изпълнителен директор на „Кинтекс“ Александър Михайлов, че от дружеството са пренасочени 800 хил. лева към офшорна фирма.

Той уточни, че това е станало в часовете около сдаването на поста от Корнелия Нинова и неговото встъпване. Стоянов добави, че със сигурност е имало такъв превод, тъй като е видял документа за него. Той обаче отказа да назове причината, посочена в превода.

В писмо до медиите в началото на август Александър Михайлов, който беше уволнен от Нинова, обяви, че е започнал процес по източване на държавното дружество „Кинтекс“.

Той уточни, че разполага с информация и документи за 2 превода към офшорна компания от Дубай, които възлизат на общо 804 110 лева. По думите му като директор на дружеството той е бил притискан да направи плащането по този договор без насрещни ангажименти. Той обаче не даде повече подробности за договора по това плащане.

Реклама

Никола Стоянов се оплака от цялостното ръководене на предприятията от военно-промишления комплекс. Според него ВМЗ-Сопот умишлено се е водило към фалит, като в условията на огромен ръст на производство и търсене в този сектор предприятието е намалило три пъти печалбите си, а пропуснатите ползи били за 100 млн. лева. Затова сега предстои одит и ревизия на всички договори.

„Производството се свива, договори не се изпълняват, а се назначават служители в администрацията. Хората не работят, няма материали, защото не са купени, тъй като конкуренцията ги е купила. Всичко това се дължи или на некадърност, или е с умисъл“, заяви Стоянов.

Той заговори и за назначенията и уволненията в министерството по времето на Корнелия Нинова. По думите му не тя е била министър, а нейният началник на политическия кабинет – Калоян Методиев. Никола Стоянов разказа, че много хора са му се оплакали „какъв терор е бил“ в министерството.

Служители са били притискани сами да напускат. Всички назначения на ръководни позиции пък били на хора с позиции в партия. Той обаче не посочи коя е политическата сила.

Служебният икономически министър допълни, че следващата седмица ще бъде създадена група, която трябва да реши какво да бъде подпомагането за бизнеса за сметките за ток и природен газ.

3 Коментара
  1. опс казва

    тая джофра все още ли не е опандизена.ГешеФтурата ,начело с Ванко каскетья к“во блеят.Колко бързо може да напълнят затворите-но уви.

  2. ОТВРАТЕНА казва

    Развод ми дай, развод ми дай…..

  3. Founded On Fact казва

    Фенка на Уалъс от Тринидад 😉

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.