Ето как висши лица от ГЕРБ и ДПС покровителстваха Ружа Игнатова (Разказ на съдружника ѝ)

10 4 076

Високопоставени политици от България са снасяли информация на криптоизмамницата Ружа Игнатова кога е безопасно да се върне в страната. Това става ясно от разказа на бившия шеф на разузнаването в Люксембург Франк Шнайдер. Случките от разказа му са от времето, когато ГЕРБ контролираше пряко държавата, а ДПС – прокуратурата.

Шнайдер, бивш ръководител на разузнавателната агенция в Люксембург, специалист по корпоративна сигурност и сочен като ключова фигура в OneCoin, съобщи, че до последно Ружа Игнатова е имала „свои хора“ в София, които са я предупреждавали за предстоящи действия на органите на реда и са я съветвали кога да напусне страната, за да не попадне в тези акции.

„Криптокралицата“, както я нарекоха медиите, е сред десетте най-издирвани лица от ФБР по подозрение за измама в размер на милиарди долари. Но през есента на 2017 г., малко преди да изчезне, тя е казвала, че за нея е най-безопасно да е в България.

В интервю, публикувано миналата седмица, докато изчаква окончателно съдебно решение във Франция за екстрадиране в САЩ, Шнайдер е питан знае ли какво се е случило с Ружа Игнатова. Той отвръща, че вероятно е убита. „Надявам се да не е така, но не съм видял никакви доказателства за противното.“

Пред италианското издание Notizie Geopolitiche (NG) Шнайдер отхвърля подозренията, че е помогнал на българката да избяга и да се скрие – твърдение, което било тръгнало от показания на брат ѝ Константин след арестуването му през 2019 г. в Лас Вегас.

Реклама

Той посочва, че се е чул с нея за последно в края на октомври 2017 г.

„Около 20 октомври Ружа ми каза, че трябва за малко да прескочи до България, което я посъветвах да не прави, но тя смяташе, че това е най-безопасното място за нея, след като знаеше, че прокуратурата на Южен Ню Йорк вече се интересува от нея, а гаджето ѝ Армента сътрудничеше с ФБР срещу нея“, пише „Дневник“.

В интервюто той разказва, че са знаели по това време за планове на САЩ тя да бъде задържана, като се инсценира с помощта на Джилбърт Армента покана в Коста Рика за среща с кандидат да купи OneCoin от нея.

„Ружа записваше всичките си разговори с Джилбърт, както поискаха нейните високопоставени контакти в България, които планираха да се противопоставят на скандалните планове на американците. Посъветвах я при тези обстоятелства да не пътува. Но тя обясни, че нейните хора в България са ѝ казали да напусне страната на 25 октомври, защото ще има полицейска акция по линия на правното сътрудничество с Германия“, твърди Шнайдер.

В действителност това е проведено месеци по-късно, казва Шнайдер, и смята, че българските власти са искали да си създадат алиби пред Берлин, за да отговорят, че Ружа била извън страната и нямало как да я разпитат.

Narod.bg припомня, че преди светът да започне да издирва Ружа Игнатова, българските власти се държаха така, сякаш измамницата, завлякла милиарди, не съществува.

10 Коментара
 1. ОТВРАТЕНА казва

  Покровителстваха ??

 2. ОТ ВИСОТИТЕ казва
 3. Египетската казва

  ДВАДЕСЕТ И ЧЕТИРИ КАРАТОВО

 4. ОТВРАТЕНА казва

  А…?? Ще ви взема на шамари оттук до Пирогов……

 5. ОТВРАТЕНА казва

  SWINEFERMA

 6. ОТВРАТЕНА казва

  Интензивни уроци по английски за ЛАЙНАРИТЕ

 7. Lucid & Ferrous казва

  Гугл.бг, въОбще не ме интересува кОга ви е отминало честото напикаване. В моя род не се напикаваме, ако вие ДА, ми купете си памперси, кво ме занимавате с вашите уретри!

 8. ОТВРАТЕНА казва

  Мърши отрепани ……

 9. ОТВРАТЕНА казва

  ШИЗОФРЕНИЧНА ИЗМЕТ, ЧЕРНОБИЛСКИ ХОБОТ……

 10. ОТВРАТЕНА казва

  ОТРЕПКИ

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.