ПОБЕДА! Гербаджийската „Юнион Ивкони” с катафалките отрязана от договор с Кюстендил

5 4 283

Гербаджийската транспортна фирма „Юнион Ивкони”, зад която наднича депутатът на хунтата Ивайло Константинов, бе отрязана от договор за превози с община Кюстендил, след като бе уличена, че вози хора с 24-годишни гробници!

Гербопитекът Ивайло Константинов

След сигнал и акция на БОЕЦ в Кюстендил договорът на общината с гербаджийската „Юнион Ивкони” е прекратен и са наложени санкции, пише в профила си Георги Георгиев – Гошо Боеца!

Макар и местен пробив, тази победа е важна и символна, защото “Юнион Ивкони” са сред най-близките фирми от обръчите на ГЕРБ и ДПС, които от десетилетия са недосегаеми.

Никой досега не успя да разклати омертата около тях, да посегне на любимците на Влади Горанов и Рамадан Аталай, за да им потърси сметка за  нарушенията и безчинствата. БОЕЦ успяхме.

Счупихме чадъра и извадихме на показ грозните схеми. И както когато светнеш лампата — хлебарките се разбягват, така и когато БОЕЦ извадихме на светло „Юнион Ивкони’ — кметът на Кюстендил и всички мишки се разбягаха, а гущерът реши да си скъса опашката.

Преди няколко дни БОЕЦ направихме акция и влязохме на среща с кмета на Община Кюстендил Петър Паунов по конкретна тема — какви действия е предприела общината и какви санкции е наложила по сигналите срещу “Юнион Ивкони”, за неспазване на договора за междуградски превози, подписан лично от Паунов, който носи и отговорност за контрола по изпълнението му.

След първоначалното съгласие на кмета за разговор, в момента, в който видя камерата и групата на БОЕЦ (Любо Венков, Йосиф Деянов и Георги Георгиев), той се скри в кабинета си и отказа да отговори на въпросите ни.

Вместо това ни изпрати частната си охрана и служители на МВР. Очаквахме подобна страхлива реакция, защото тези хора не са свикнали да бъдат осветлявани, да им бъде търсена сметка и отговорност, и да отговарят на неудобни въпроси.

С годините общините са превърнати от ГЕРБ, ДПС и БСП във феодални владения, в които кметът действа като абсолютен господар. Страх, обезверяване и примирение сред гражданите.

И когато БОЕЦ влезем на терен и във “владенията” на местния феодал, изведнъж се вижда колко слаби и страхливи са тези хора, колко гнила и крехка е тяхната власт. Крият се зад гърба на секретарки, мутри и полиция.

БОЕЦ отидохме и на автогара Кюстендил и показахме “на живо” как “Юнион Ивкони” брутално нарушават договора с общината и за София — вместо нови автобуси със сертификат  „евро 6” — замина 24-годишна гробница със счупено стъкло и разпадащи се ламарини.

Реклама

След намесата на БОЕЦ последва бърза реакция. Два дни по-късно Бойко Борисов отиде на място, за да потуши пожара и да минимизира щетите. Изборите идват и страх тресе кочината.

Днес на официалната страница на Община Кюстендил бе публикувано съобщение, че на превозвача са наложени санкции и стартира нова обществена поръчка за междуградски превоз на пътници.

Преди два дни ви информирахме и публикувахме документи за образуваната от министър Събев по сигнал на БОЕЦ проверка на “Юнион Ивкони”. Вместо да представят изисканите документи, от фирмата са изпратили писмо, че счетоводният фургон, в който те били събрани, е изгорял. Наглост и демонстрация на недосегаемост!

След това правителството падна и министрите бяха сменени. БОЕЦ отидохме и при новия министър на транспорта, но той избяга. След това отидохме и в Кюстендил.

И резултатът от тази битка, която водим от няколко месеца, е налице. Когато БОЕЦ ударим — свинете квичат.

Това обаче е само началото. БОЕЦ разполагаме с данни и документи за множество действия на фирма “Юнион Ивкони”, които водят до обосновани съмнения не просто за административни нарушения, а за измами и престъпления от общ характер, за корупционни схеми и т.н.

Винаги си водим битките докрай! Следва отнемане на лиценза и съдебна отговорност.

Ще потърсим отново и отговорност на кмета Петър Паунов за неупражнен контро, защо не е предприел действия и не е наложил санкции след получените сигнали, а реагира чак след като БОЕЦ осветлихме тази свинщина и влязохме в общината. Имаме и много други въпроси към кмета — и за незаконното сметище, и за зоопарка, и за един хотел, в който потънаха милиони… Ще отговаря.

Благодарим на гражданите за тяхната активност и подкрепа! Повярвайте в силите си и реагирайте на всяка неправда! Подавайте своите сигнали за корупция и злоупотреба с власт до нас и подкрепяйте БОЕЦ в битките ни срещу мафията и беззаконието! Можем да се борим с Наглите и да печелим тези битки. Можем!

Кюстендил да ни очаква отново! Да се готвят общините Лом, Пловдив и любимата ни — Симитли! БОЕЦ дебне отвсякъде.

Битката продължава! Споделете! Нека гражданите знаят, че можем да водим и печелим битките срещу Наглите!

5 Коментара
 1. ОТВРАТЕНА казва

  Миризливци

 2. СЕРАТ КАТО САМОСВАЛИ казва

  Неочакван обрат….. и някой ще яде принцеси с кайма……

 3. СЕРАТ КАТО САМОСВАЛИ казва

  Гошо, Гошо…… внимавай да не ти стане лошо……

 4. СЕРАТ КАТО САМОСВАЛИ казва

  Н-е-е, викам да не те удари кълбовидна мълния, че тогава вече …… ще си нарамиш торбето……

 5. Каруцар казва

  А докога район Банкя ще ползва като личен транспорт лимузините и джипките на УБО-НСО?

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.