КРАЙ! Коалицията ПП – ДБ е мъртва

4 1 645

Сагата около ПП и ДБ приключи. Формацията на Кирил Петров и Асен Василев обяви официално тази вечер, че ще се яви самостоятелно на изборите на 2 октомври. Няма да има предизборна коалиция, както предлагаше ДБ.

Решението e взето след заседание на Националния съвет на ПП. В съобщението се уточнява, че се е случило след „задълбочени анализи“.

„Вярваме, че тази формула ще донесе на България коалиционното мнозинство, което да довърши работата, започната от кабинета „Петков“. „Демократична България“ остава наш естествен съюзник по пътя към промяната в страната“, декларира ПП.

Реклама

Официалната позиция дойде три седмици след отправяне на поканата. През това време ПП даде достатъчно ясни сигнали, че смята да действа сама. Дори започна да говори, че не е дясна партия. Изчакването бе обяснявано със социологически проучвания, които да покажат чрез отделно или общо явяване двете формации ще съберат повече гласове.

Междувременно днес приключи процеса на регистрация на ПП в Софийски градски съд. А в социалните мрежи Петков съобщи за още един съдебен казус – ВАС е отхвърлил жалбата на ПП срещу ЦИК, след като комисията фаворизира ГЕРБ и ДПС за ръководните места в районните комисии.

„Става все по-ясно, че истинската промяна ще отнеме повече от 7 месеца.

За изборите на 2 октомври има ясен вододел – хората трябва да решат дали искат да се върнем към мутренските времена и механизмите, които спират работата на държавата, или искат заедно да довършим промяната, която започнахме“, коментира по този повод Петков.

4 Коментара
 1. Мариана Сумистката казва

  Сайт за наркомани, проститутки, простакеси и комплексари.

 2. Нвгласуващ казва

  Киро не мож го спаси и бай Дън! Съвсем се издъни! Още ли не е издал заповед всички гласоподаватели да дарят по една заплата / пенсия по негова сметка в банка в Борунди или Израел?! До 31-авг-2022!

 3. Той казва

  НЕ е възможно,нещо което НЕ се е РОДИЛО да е МЪРТВО!!!

 4. топки до стената казва

  Това че ПП е крайно лява партия го знаем от първия ден. Това че тя е издънка на БКП в нелегалност е ясно изписано на лицата им. Вече 32 години чакаме промяната да дойде и да изхвърлим ДС от политиката. Да се надяваме че този път Бандитите начело с Радев ще се блъснат в стената на народния гняв.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.