ПРЕДИЗБОРНО: „Възраждане” започна да се люспи, напусна емблематичен депутат

4 2 607

Партията на Костя Копейкин започна да се люспи предизборно! Европейската шампионка по шахмат Цвета Галунова, която беше депутат от Великотърновски избирателен район от ПП „Възраждане“ от гражданската квота, напусна партията като не скри разочарованието си. Търновката няма да е в листите, тъй като партийното ръководство е решило да заложи на партийни членове, а хора от гражданската квота да не са кандидати за народни представители.

„Моята равносметка е, че чрез дипломация и диалогичност имах своя съществен дял за това 174 музея и галерии да получат 20 млн. лв. повече в сравнение с изминалата година. Чрез дипломация и диалогичност заедно с моя екип направихме така, че една привидно непостижима кауза, каквато беше 50% българска музика в ефира на националните ни медии, да бъде гласувана положително от всички парламентарни групи в комисията по култура на първо четене. Вярвам, че само животът на 47-то Народно събрание не стигна, за да мине законопроектът и през Пленарна зала.

Реклама

Вярвам в максимата, че който не цени активните хора с потенциал за развитие на една държава, подкопава нейното бъдеще. За ПП „Възраждане“ резултатите или не бяха достатъчни, или не бяха от съществено значение. Предпочитанията натежаха към партийните членове, които поставят интересите на партията на първо и единствено място, които не си позволяват да поставят под съмнение управленските решения, да задават въпроси и да искат да бъдат убеждавани в конкретни позиции и процедури на партията.

На 14.08. се взе решение в листите на „Възраждане“ да попаднат само доказани партийни членове, а гражданските квоти, каквато бях аз, да бъдат освободени от ангажимент. В крайна сметка „договорът“ между мен и „Възраждане“ започна с началото на кампанията през октомври 2021г. и приключи с края на 47-то Народно събрание.

Предстоеше предоговаряне на партньорството, но то не се състоя. Тяхно право е да се капсулират, щом вярват, че това е добре за партията. Не знам с какво моето отсъствие ще допринесе за Възраждане и за България, но аз оставам себе си, заедно с моя екип и с моите каузи. Вярвам, че когато човек върши правилните неща с добри намерения, няма нужда да се притеснява за бъдещето“, оповести във фейсбук профила си Цвета Галунова.

4 Коментара
 1. ОТВРАТЕНА казва

  Въпрос: Какво правите с престъпниците?

  Отговор: Кои престъпници?

 2. ОТВРАТЕНА казва

  Май успях да ви преведа към най- малкото общо кратно, боклуци?

 3. ОТВРАТЕНА казва

  Аш колсум и мозък ! ( За себе си говоря )

 4. казва

  По Начало – тея от “нашто” “възраждане” – ДъСъ от найПородистите задунайГоведа….т.е. НЕ звучи да Е Наистина Отказване на г-цата…
  – а Ако добавим И Подчертаната странност на Фамилията-й (по Моминско ? ..ил замуж ?)
  —- то от Едно “възраждане” = Две ли ?

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.