Криза? Кандидат-депутат на Бойко спечели 75 млн. за 6 месеца

11 3 592

Собственикът на торовия завод „Неохим” и кандидат-депутат от хунтата на Бойко – Стефан Димитров, е спечелил 75 млн. лева само за 6 месеца! Новината дойде от проверка на отчетите за 2022-а, направена от бившия депутат от ДБ и съпредседател на „Зелено движение” Владислав Панев.

Ето какъв извод направи екс депутатът:

Бойко Борисов направи рейд в Димитровград, където обясни в каква криза е вкарал предишния кабинет местния торов завод Неохим.

Стана ми интересно в каква и отворих отчета му за първите 6 месеца на 2022 година. Печалба от 75 млн. лева (рекорд за дружеството за всички времена), близо 4 пъти повече в сравнение с миналата година. Приходите растат близо тройно (защото поскъпват и природния газ, и амониевата селитра, която произвежда Неохим). Разходите за заплати са 12 млн., с осигуровките 15 милиона. Няма и 4% от обема на приходите.

Реклама

Вижда се, че конюнктурата за Неохим е била повече от отлична. Между другото обикновено през лятото завода затваря за ремонт. Чух се със собственика (познаваме се, роден съм и съм живял доста години в Димитровград), според когото тази година са нямали такива намерения, но цените на газа наистина ги удрят. Заради масирания внос на азотни торове, на който не може да устои.

Иначе единственият конкурент на Неохим – девненския Агрополихим обяви, че работи на пълен капацитет след 50 дневно прекъсване за модернизация. Той обаче инвестира в терминал за внос на амоняк, така че не е зависим въобще от природен газ. Така без да моли държавата за нещо продължава да печели. Значи, който инвестира, си произвежда и не се оплаква от внос на конкурентна продукция.

А защо Борисов реши да прави кампания в родния ми Димитровград? Ми много просто.

Собственикът на завода Стефан Димитров миналата година беше кандидат за депутат на ГЕРБ и за малко да влезе в парламента. Няма лошо, ама чак да фалира, след като е спечелил 75 млн. лева за шестмесечието, не знам.

11 Коментара
 1. Мариана Сумистката казва

  ГЕРБАДЖИЙСКИ МЪРШИ, ПОЗДРАВ !!!

  https://www.youtube.com/watch?v=5i1MzcCPwsE

 2. ОТВРАТЕНА казва

  СЛУЧАЙНО ДА УБИВАТЕ ОТ ЧУВСТВО ЗА МАЛОЦЕННОСТ„ БОКЛУЦИ??

 3. ПОВЯРВАЙ МИ, ЩЕ ТИ СТАНЕ НЕУДОБНО казва

  И КОГАТО ПИРОНИТЕ ЗА КОВЧЕЗИТЕ СВЪРШАТ„ ГЕРБАДЖИЙСКИ МЪРШИ, К’ ВО ПРАИМ ??

 4. ОТВРАТЕНА казва

  АКТИВИРАЛИ СТЕ СТРАШНО МАЛОУМЕН„ НО МНОГО ЗЛОБЕН КОНТИНГЕНТ…..

 5. Мариана Сумистката казва

  И КОЛКО ВРЕМЕ РАЗИГРАВАХТЕ ТОЗИ ДЕМОНСКИ СЦЕНАРИЙ„ ГЕРБАДЖИЙСКИ МЪРШИ ??

 6. ЕДИН КАМИОН С КНИГИ НИ ДЕЛИ казва

  1 : 1 000 000, НАЛИ ЗНАЕТЕ„ МЪРШИ …??

 7. ОТВРАТЕНА казва

  ЗАБЕЛЯЗАХ„ ЧЕ НА ПСИХОПАТИТЕ ИМ ПРЕЧАТ ДОСТА НЕЩА„ КОИТО НА НОРМАЛНИТЕ ХОРА НЕ ПРЕЧАТ… СТОЯТ СИ И СЕ САМООЗЛОБЯВАТ ОТ ТОВА„ КОЕТО СА …. ФАКТ.

 8. ОТВРАТЕНА казва

  ПЕДЕРАСИ

 9. ОТВРАТЕНА казва

  ГЕРБАДЖИЙСКИ БОКЛУЦИ„ СЪЩЕСТВУВАТ И ПИЛОТИ И ПРЕВОДАЧИ В ТОЗИ ЖИВОТ….

 10. Мариана Сумистката казва

  ДАЖЕ НОВОДОШЛИЯТ ГЪЛЪБ Е МЪРША…..

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.